CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 28 December 2011

Ketidakselesaan HATI..

Assalamualaikum w.b.t.

Hai hai hai sume.. Skrg ni I dah ade kt Teratak Coconut, Sg.Lang.. Wah wah weyhhh, acah speaking pulok ye.. hehe.. Hari ni dah masuk hari kedua kelas bermula.. Tapi asal masuk kelas je, aku terasa kosong sgt.. Nk kate tak bgi perhatian dlm kelas, siap ber'eye rcontact' lagi dgn lect.. Tapi.. Tataw kt mne yg kurang.. Yeee, mmg skrg ni kita dah jauh dgn Incik Hati tapi bgi aku itu bknlah persoalannya.. Erm, mungkin aku dah lame sgt tinggalkan study kot.. hahaha.. Padahal baru tinggal 6 bulan je.. Aku harap sgt sume ni dapat berakhir sebelum masuknya kelas minggu depan.. Aku sgt2 mengharapkan sem ni aku dapat buat yang lebih baik dari sem sebelumnya.. InsyaAllah.. :')

P/S: Incik Hati.. Sy doakan awak cepat sembuh ye.. Sy dindu awk taw taw.. Tamo noty2 okay syg.. :D ILY B!

Monday, 19 December 2011

Kerinduan Yang Teramat. :'(

Assalamualaikum w.b.t.

Hurmm.. Hari ni Incik Hati dah bertolak p PD.. Uwaaaaa...! Sedihh sgt sgt yawww! Klu ikut rasa hati ni, nak je block rumah die dgn pagar besi yg klu nk bkk 2 ade kod2 tertentu.. Biar die tak boleh keluar rumah.. huhu.. *nakal sgt tu bella, ape kate ko gari je die dgn ko.. 24jam mesti xilang pnye.. ;pp* Chuiiii, rindu sgt sgt sgt b! Minggu lepas Incik Hati sibuk menguruskan hal2 berkaitan sebelum nk dftar masuk.. Lagila buat aku bertambah rindu kt die.. Lagi2, ni 1st time kitorg berjauhan selain dari rumah die dgn rumah aku.. Dah tak tau berapa byk SGT nk ditambah kt perkataan RINDU 2.. Teramat merinduimu syg.. *Wahhhhh, ala-ala jiwang gitu kn? Kerlasssss sgt! :D* Setiap kali sebelum tido, dok tenung gmbar yg ade dlm fon 2.. Dgn harapan muncul lah Incik Hatiku dari gmbar tersebut.. hahahaha.. *Animasi sgttttt! ;pp* Khamis nnti aku plak dftar poli balik untuk Sem 5.. Uwaaaaaaaaaaaaaaa...!*pnjang ckit nanges dri yang tadi.. Biarpon kitorg tak pernah date kt poli 2, tapi kenangan aku buat die sgt byk.. Dan aku yakin aku yang bakal terasa benda ni..

Kenangan kita terbina setiap kali kita jumpa.. Sygnye sy pd awak, hanya DIA yang tahu.. Jarak bukanlah penghalang.. Biarpun kita jauh, tetapi sy yakin awak selalu berada disisi saya.. Bkn sahaja disaat awk diperlukan, malah di setiap saat yang sy lalui.. Harapan sy, kita same2 grade pada sesi Julai 2012 dan gapai semua impian yang kita inginkan bersama.. Amin Ya Rabbal Alamin... :')


I love you for a hundred thousand reasons, But most of all I love you ‘cause you’re you! :'(

Lots Of LOVE,
Nabilah Ruslan.

Friday, 16 December 2011

I'm SORRY. :'(

Hari yang disangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari.. Awak, maafkan saya diatas ketidakmatangan sy dlm mengendalikan sesuatu masalah.. Awaklah orang yang paling memahami saya selepas kedua orang tua saya.. Semua yang awak buat sudah cukup membuktikan yang awak sangat sayangkan saya.. Saya menyesali semua perbuatan saya wak.. Saya harap masih ada ruang di hati awak untuk memaafkan saya semula.. :'(



P/S: Always be beside me SYG and I'll be yours forever. <3

Thursday, 15 December 2011

Airmata~ :'(

Assalamualaikum w.b.t.

Hai korg.. Pepagi ni, bgn2 tgk cermin ajaib yg Incik Hati bgi.. Mate bengkak woaaa.. :'( Dugaan demi dugaan mendatang.. Aku taktau sampai bila aku mampu bertahan.. Biarpun aku sering membangkang, menolak pendapat yang diberi dari segi percakapan, tapi dlm pada masa 2 sbnrnye aku terpaksa menerima semua pahitnya..

Airmata yang mengalir umpama air sungai yang mengalir tanpa henti,
Airmata yang ditangisi kini tidak memberikan 1001 impak lagi,
Airmata ini menjadi saksi betapa sukarnya meneguhkan tiang yang hendak dibina,
Airmata ini menggambarkan bahawa kecilnya pemikiran si dia dalam mengurus sesuatu masalah,
Airmata menjadi peneman setia terhadap malam-malam yang mendatang...

Terlalu banyak perubahan drastik yang berlaku kini.. Mungkin pengalaman yang engkau lalui sebelum ini tidak sehebat pengalaman yang engkau lalui kini.. Hati bukanlah objek yang boleh dibuat mainan.. Andai aku yang terlampau, hanya mohon dan maaf mampu ku pinta..

Bukan ini pengakhiran ceritera si gadis kecil.. Doa dan tawakal, semoga apa yang dihajati mampu digapai..

With <3
Nabilah

Tuesday, 13 December 2011

M.A.T.A.N.G. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Halu halu semua! Wasuupp yawwww! huhu.. ;) Hahhh, tajuk entry nk gempak je kn? Tpi tade ape sgt pon aku nk cte.. Semenjak 2 menjak 3 menjak ni aku jdi mls sikit nk menaip.. Buah hati pengarang jantung dekat kot.. Cbe try buah hati dok jauh nnti, mau setiap detik wajtu dan ketika dok menaip je.. Silap2, ass pn byk tunda.. hahaha.. Harap2, takdelah jdi smpi mcm 2.. Pelajaran itu adalah pelajaran.. Sekali terkandas, mmg ssh nk patah balik.. Mcm 2 jgk dgn kehidupan.. Mempunyai Incik Hati yang sgt memahami dan selalu berada di sisi setiap ketika merupakan perkara terindah yang pernah aku ada.. Duhhh, dia mai dah.. Jejejiwang mai dah.. hahaha.. ;pp Aku tak cari kesempurnaan, cuma mental dan fizikalku belum matang sepenuhnya.. Mcm budak kecik! Kena marah merungut.. Org mrh ni tandenye dia syg.. Nk kn kte berubah menjadi seorang yang lebih baik dan matang.. Boleh fikir jauh sebelum mengambil sesuatu keputusan 2.. Tlglah Nabilah.. Tlg dengar ckp.. :'(

P/S: Incik Hati.. Sy syg awak NOKTAH dan selamanya saya akan menyayangi awak NOKTAH. :)

Monday, 12 December 2011

Klang-Batu Pahat-Melaka-Klang.

Assalamualaikum w.b.t.

Fiuhhh.. Ponat sgt bercuti 3 ari ni.. Penatnye bkn penat bersiar-siar, penat dok dlm kete.. hahaha.. Percutian kali ni kurang memberikan impak kepada saya lah.. *Woowwwww! bakunya anda Nabilah.. ;pp* Maybe sebab hati aku trtggl kt cni kot.. huhu.. Merepek! Okay, back to the story.. Sblm pgi 2 rancang segala bagai la.. Last2 smpi, ape yg ade je jalan.. Jalan kt dpn Menara Taming Sari 2 pnyela sesak.. Planning, mlm tdi pakcik aku nk buat lawan boling sesame family.. Tapi disebabkan kesesakan lalu lintas yang tidak dijangkakan, ditambah pulak dgn sesat jalannye, dekat pkul 12 bru smpi tempat penginapan.. Yang paling kelakar, adik aku yg bongsu, boleh nangis mase sesat 2.. hahaha.. Takut punye xjmpe rumah pnye psl.. :D Disebabkan kesuntukan mase, aku tak sempat nk berposing kt Melaka 2.. hahaha.. Tak kisah la, yang penting buah tangan mesti ade pnye.. Gambar souvenir? Alaaa, alu laaaaa.. ;pp

P/S: Menghitung hari yang klu blh tak nak dihitung.. :'(

Friday, 9 December 2011

Ole-ole dari Incik Hati. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Wasup wasup sume.. Hehe.. Okay, entry ni la yg aku ckp nk masukkn lgi 2 hari 2.. Janji 2 hari kn? rsenye mcm dah 4 hari je.. huhu.. Busy la korg2.. ;pp Entry kali ni nk cerita pasal ole-ole yg Incik Hati sy bgi.. Ole-ole ni PENANG mali punye.. Pada aku, sume yg Incik Hati ni bgi sumenye special.. Thank you so much syg.. Nak je frame kn sume2 ni.. Boleh xawak? hehe.. ;pp



Cantik kn? Haaaa, klu tawu ape bendanye ni lgilah cantik.. hehe.. :D



Inilah CERMIN AJAIB ku.. ekeke.. ;) *Tawu2 je kite suke nengok ceremin.. TQ syg!*




Yg ni plk lampu hiasan.. Tapi belum pasang lagi.. Incik Hati ckp lampu ni blh pki mase kt rumah sewa nnti.. Konpom lpas ni sebelum tido, dok tenung lampu 2 lelame.. hehe.. ;) TQ syg!

P/S: Minggu lepas Incik Hati dgn family g bercuti kt PENANG.. 4h 3m lgi.. Jeles.. Bsk, sy plk g holiday.. Dah xjeles da.. hehe.. :) Terima kasih daun keladi syg.. Syg awk bebanyak banyak banyak.. Wlupun takde cermin ajaib dgn lampu ni pun, sy akan ttp syg awk Incik Hati! :) Nantikn kezutan dari sy plk taw.. ^.^

Tuesday, 6 December 2011

Nak balik Bangi boleh? ;pp

Assalamualaikum w.b.t.

Skrg ni terasa sgt2 nk g study balik kt Bangi.. ahahha, nk tawu knp? Sbb aku stress giler ble pk nk balik poli.. Line 1 hal, Mood 1 hal, masalah yang mendatang pun 1 hal jugak.. Duiiiii, nk tukar 2 sem kt Bangi boleh? hahaha..



Siyes rindu korg weyh.. Terutama sekali Cik Nurin Aisyah.. Cik Nabiella pon I rindu jgk yaww.. Tapi pic nurin dgn syeela takde dlm nih.. Diorang2 sume ni dah last sem dah.. Klu aku kt sne pon aku jdi 'Super Senior' jgk kn? hehe.. Duuiiiiii, syiokkk weyh.. Best of luck for all of you sygs.. Jgn lupa sy ye dimasa akan dtg.. :)

P/S: Ikhsan gambar dari album 'housemate..vampire's family' dari profile Didy Nabiella Hussien.. ^.^

Monday, 5 December 2011

Tungguu~

Assalamualaikum w.b.t.

Heeeee, byk yang nk diceritakan ni.. Tapi syg, gambar takde.. Akan di'update' dlm tempoh 2 hari dari skrg.. :)

P/S: Sabar ye sygku Mohd Shah Aidil..

Wednesday, 30 November 2011

Kurang Stabil.

Assalamualaikum w.b.t.

Rsenye hari ni hari paling aku xberapa nk gemar.. Siyes, aku sedih sgt.. Byk yg aku buat takde org pn nmpk.. Kesian kesian kesian.. Takpelah bella.. Kuatkan semangat ye.. Biarpun anda keseorangan, DIA akan sentiasa berada di sisi anda.. Rase nk jerit kuat2 nk lepaskan semua bebanan.. :'( Blh dpt high pressure klu selalu mcm ni.. Done with a sad story.. Skrg nk smbung chapter STRESS! Siyes minggu ni aku sgt sgt sgt.. Last week, dpt task kne buat muvie n slideshow utk panel yg bakal dtg kt opis.. Ni semua gara-gara ofis aku terpilih dlm 5 yg terbaik.. Congratulations EPF.. Aku mmg beruntung sgt dpt praktikal kt sne sbb at least aku dpt timba pengalaman dlm hal2 mcm ni.. Mane tawu 1 hari nnti aku dpt lgi task2 yg mcm ni.. Sekurang2nya, kita ade pengalaman kan.. Haaaa, sebut psl muvie dgn slideshow ni yg buat aku stress.. mne tak nye.. Dkt 2minggu jgk menyiapkan slideshow dgn muvie.. Bagi pelajar2 praktikal seperti sy ni, mmgterbaiklah hasilnye kn.. Tpi stelah diteliti, masih byk yg perlu diubah.. Bila byk sgt nk kne ubah, 2 yg buat jdi stress 2.. *Baru bebanan kje yg cenggini, dah merungutnya.. Halamakk.. huhu..*

Papepun, aku masih berharap agar EPF cawangan aku berpraktikal ni merangkul anugerah 2.. Best sgt tuh klu menang!

P/S: Hati terlukaaaaa~

Monday, 28 November 2011

:(

Klu dengar ckp kn senang.. Ya Allah, tlglah hambamu ini agar dia dpt mengawal perasaannya tatkala dirinya terasa amat geram dan marah.. :'(

P/S: Amek air sembahyang..

Report report.

Assalamualaikum w.b.t.

Fuhhh fuhhhh.. Sawang berkeliaran.. haha.. Cerita psl report ni, tgk je ayat 2 pon kepala dtg pening2, sengal2 bdn dah.. haaaa, belum nk buat lgi.. huhu.. Tapi, yang paling bestnye, dlm sengal2, pening2 kepale 2 akhirnya report ni dpt disiapkan dengan tak berapa jayanya sbb content mcm ape je.. Takpelah bella, yang penting siap.. Kat sini aku nk ucapkan jutawan jutaan terima kasih yang teramat sgt buat akk2 yg sme praktikal kt tmpat aku, staf2 dan terutama sekali Incik Hati ku yang jdi editor utk report 2.. Thank you so much syg.. Klu lah die ni xgesa aku, ntah bila lah agknye report ni nk siap.. :)

Sunday, 20 November 2011

20/11/2011

Assalamualaikum w.b.t.

Awak... Sy tau sy byk buat salah.. Tapi tidak adil dgn cara mcm ni awak selesaikan mslh.. Tidak adil bgi sy dan awk.. Walau mcm mne pun sesuatu 2 terjadi, bkn mcm ni care penyelesaiannye.. Miscall dan message menjadi bukti betapa sygnye sy pada hubungan yang dibina.. Sy cuma mampu mengucapkan kata maaf dari jauh awk.. Sy sygkn awk.. Jauh lgi perjalann kita wak.. Sy harap kita mampu hadapi dugaan ni.. :'(

Wednesday, 9 November 2011

Stresss!

Assalamualaikum w.b.t.

Haiiii korangg.. *Menaip dgn jari yg lemah.. :(* Hari ni mood tak berapa nk okay sgt.. Terasa nk mrh saje.. Nk merembeskan air mata pon ade.. Ape kne pon tataw.. Siyes stress gle.. Org bergurau pon aku igt die mrh betol kt aku.. Dahhh 2, mulalah syak wasangka sendiri.. Padahal org 2 gurau je.. Dgn Mr.'ASHA' pon rse mcm nk mrh je.. Padahal org 2 dok suka sakat2.. Ni sume msti psl report.. hahahaha.. Ape la ko ni bella.. Report plk punca.. Bkn ke sume yg kurang 2 dtg dari diri kita sendiri.. :) Jadi, kepada sesiapa yg terasa aku mcm tarik muka dgn korg especially akk2 praktikal ku syg dan Incik Hati, Sorryy sesangat ye.. InsyaAllah, esok lusa okay dah.. hehe.. Maapkan sy, trettt tett tettt tettt, Maapkan sy.. ekekeke.. ^.^

Tuesday, 8 November 2011

Menjelang hari tamat L.I. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Ohooiiiiiiii... hahaha.. ;) Mcm nk menyanyi lah pulak.. Rsenye mcm lame sgt xmenyumbangkan sore.. Sejak hati berkenan dgn OST Ombak Rindu yang bakal ditayangkan 1 Dis nnti, aku asik nyanyi lagu 2 je la.. Takde lain.. Kadang 2 siap record lgi time nyanyi.. Bile dga balik, konpom terkekek2 sensorang.. ;pp Ni baru nk story morie psl L.I.. huhu.. Dah nk habis L.I ni aku rse mcm makin mls je.. Nk buat hape pon mls.. Nak dibuang penyakit 'malas' ni kesian plk.. Lonely jek si 'malas' 2.. hahaha.. Malas 2 satu hal, Suka pon satu hal jgk.. Sedih pon satu hal jugak.. *satu + satu + satu aku rase dah ade 3 hal dah ni.. haha.. ;)* Aku jadi mls sbb report byk kne kerah keringat, suka sbb abes L.I ni tggl setaun je lagi nk habiskan study, INSYAALLAH.. :) Sedih sbb masuk sem nnti dok jauh balik dgn family dan Incik HATI.. Uwaaaaa.. :'( Hopefully, interview nnti semuanya berjalan dgn lancar.. AMIN. ^.^

P/S: Awak awak, kita rindu awak.. Sape 'awak' 2? AWAKla... A'ah, awak MOHD SHAH AIDIL.. hehehe.. ;pp

Monday, 7 November 2011

Khas untuk Encik Hati. ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Weehuuuuuuuu! Lepas ni, sy kena rajin update blog ni ye sbb ade yg memerhati.. hahaha.. *ye b ye... ;pp* Syg.. Terima kasih banyak banyak banyak dan banyak utk Mcd, T.C.S, Tudung, dan semuanya.. Thank you so much b.. Setiap kali keluar dgn awak je, klu tgk muka awk je tetbe ati jdi sayu.. Siyes sayu yang tgk muka awk.. Mcm mne la sy nnti bila naik sem dpn.. Takbleh dah terngendap2, ternyorok2.. Lagi2 ble dga lagu tema blog ni smbil bace blog, lagilah sayu menyayu.. Haiiiihhhh.. Syg awk b! :')

P/S: Mahap kengkawan.. Oppssss, terlebih sudah.. ;)

Monday, 31 October 2011

Final Report Part 1.

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah.. Berkat idea akk2 yg berpraktikal sesme dgn aku, dpt jgk aku tetapkan tajuk2 yg bakal menghiasi report aku 2.. Klu x, mmg xjln la smpi ble2.. Syg korg kak! Lgi 3minggu kita nk abes da.. Mesti kita rindu kt korg.. Jgn lupakan adik 'putih klorok' ko ni taw kak ekin.. ;) Tajuk da ade, skrg ni mmg mse utk kerah keringat je.. Hopefully, everything goes well.. InsyaAllah, Amin. :)

P/S: Utk awk Incik Hati, TIAP HARI RINDU! hehe.. ;pp

Sunday, 30 October 2011

Especially For You, Mr.HEART.

Assalamualaikum w.b.t.

Wlupun skjp pertemuan kita hari ni tapi sy puas.. Sbb sy dpt kongsikn semua rse dgn awk.. Sy tawu sy ni seorang yg sgt rumit dan berperangai kebudak-budakkan.. Tapi 2 semua sbb sy nk kn perhatian yang lebih dri awk.. Mengada-ngada kn? :) Awk.. Awk kne tawu lepas ni kite kne jauh-jauh.. Entah bpe minggu sekali sy blh jmpe awk.. Xpun, bpe bulan sekali.. Menipulah sy klu sy lgsg tak rse sedih.. Tapi sy kne kuat.. Sy kne blaja untuk berjauhan dgn awk.. Sme mcm mne sy blaja berjauhan dgn keluarga sy.. Awk, mungkin awk pernah terkecil hati dgn tingkah laku sy, sy minta maaf.. Mungkin awk pernah terasa dengan tutur kata yg pernah keluar dari bibir sy, sy minta maaf.. Bersama dgn awk disaat susah dan senang adalah perkara yang terindah dalam diri saya.. Dan sy harap awk akn kekal bersama sy sehingga ke akhir hayat.. Terima kasih utk segalanya sayang.. I <3 YOU! :')

Satu pesanan sy untuk awk, awk kena kuat dgn ape skali dugaan yg dtg.. Wlupun dugaan 2 dtg dri org yg sgt rapat dgn kita suatu ketika dulu.. Awk kena KUAT ye.. Sy yakin awk boleh buat.. Tiada ape yg mmpu sy berikan selain kepercayaan sy terhadap awk di saat kita berjauhan akn dtg nnti.. :)

Saturday, 29 October 2011

Untitled Part 5

Assalamualaikum w.b.t.

Separuh dari hati sy sgt merindui diri anda.. Ye, anda Mohd Shah Aidil.. Sy harap sy boleh menghadapi saat-saat ini dengan tabah dan sabar.. :') *Berusaha ye Nabilah!*

Friday, 28 October 2011

Kawan.

Assalamualaikum w.b.t.

Entry kali ni aku msukkn awl ckit sbb aku berminat dgn comment si pulan bersame si pulan ni.. Aku bkn nk ngumpat ke ape la.. Siapa yg terasa di saat die bce entry ni bagusla.. Untuk pembuka kata hari ni, dari hujung rambut sampai hujung kaki aku mntak maaf klu ade mmbe2 yg terasa dgn sikap aku start aku praktikal bulan 7 lpas.. Aku bkn bersikap sombong tapi pade aku bile jauh 2 klu sesekali berborak mmg syokk.. Dan bukan niat aku sengaja taknak bertegur sapa dgn korg.. Yang 2 aku mmg ngaku slh aku.. Antara sbb die aku taktawu nk borak topik ape selain 'weyh, report korg cm ne?, dah start buat report ke?, ade contoh report x?'.. Kang klu ari2 aku tny mcm 2, rimas kan? So, itu ade lah punca pertama.. Yang kedua, waktu korg dan aku on9 aku rse jrg nk dpt sme.. Kjp aku on, korg off.. Kang korang on, aku off plk.. Tapi ape pon alasan aku, aku tetap nk mnx maaf la.. Terpulanglah pada anggapan korg masing-masing.. Ade yg boleh terima, okayla.. Yang tak boleh terima 2, aku tataw la nk ckp ape.. Kehendak orang ni aku tak mampu nk turuti.. Kepada Mrs.A dan Ms.L, entry ni sme skali bukan anda ye.. Sekurang-kurangya anda menegur saya secara terus terang tatkala saya tidak sedar akan kesulitan yg dilakukan.. Thanks babes! :)


Untuk mmbe2 kt Bangi especially, korg yg paling aku rindu .. Bpe byk kali aku ckp nk dtg sne tpi xdtg2 jgk.. Sorry babes.. Seriously mmg aku nk dtg tmpt korg tpi mse 2 sgt mencemburui.. InsyaAllah, 1 hari nnti kita pasti bertemu jua.. Mane tawu time korg grade ke kan.. hehe.. Korg last sem kn taun dpn? Jelesnye... huhu.. ;) Buat yg terbaik utk sem dpn okay!

P/S: Dan akhir kata dari saya, kepada mmbe2 yg terasa dgn entry aku kali ni aku mmg mnx maaf sgt2.. Klu blh mmg aku mls nk kesah dgn ape yg aku bce 2 tpi hati aku ni meronta-ronta nk taip blog.. Sorry~

Thursday, 27 October 2011

Untitled Part 4

Assalamualaikum w.b.t.

Tiada yang menarik utk entry kali ni cuma nk kongsi hari ni tekak aku sakit sgt.. Nk telan tak boleh, batuk sakit, kepale berdenyut-denyut.. Tak boleh la nk ckp aku benci dgn sakit-sakit ni sbb ade sbb kenapa DIA bagi aku sakit ni.. Redha dan tetap bersyukur kerana walupun aku sakit aku masih boleh bernafas dan menjalani kehidupan seperti sedia kala.. Cuma 1 yang aku pinta, engkau tabahkanlah hati ku disaat aku menjalani semua dugaanMU.. AMIN. :')

P/S: Bersyukurlah dengan apa yang kau ade Nabilah.. Jgn bandingkan diri kau dgn org lain sbb ape yg kau dpt xsme dgn ap yg orang lain dpt.. Be Positive!

Tuesday, 25 October 2011

G.H Bersama My Puff 'AIDIL' ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Aku rase excited sgt untuk entry hari ni.. Siap seng seng lengan baju lagi menaip entry ni.. haha.. Korg mesti tertanya-tanya ape kebendanye la G.H 2 kan? Gelung Halus? Tetttttt, SALAH! hahaha.. *Ape kebendalah gelung halus ko ni bella.. LAWAK SANGAT! ;pp* Genting Highland lah korg.. Kali ni betul-betul terasa mcm pergi bercuti.. Wlupon setakat G.H 2 je, tapi pada terasa mcm pergi bercuti dkt London taw.. Kemain sejuk lagi kt sne.. Smpi bercakap pon keluor kepol kepol asap.. hehe.. ;) Kitorg gerak dlm pkul 11 mcm 2 sbb masing-masing bru terpk nk p G.H 2.. Klu x, pgi Bukit Cahaya je ari sabtu 2.. Pujuk punya pujuk, dptlah melancong ke sana.. huhu.. Aku dgn Incik Hati decide nk p sane naik bas je.. Sng.. Pergi ade yg nganto, balik ade yang ngambik.. hahaha.. Kitorg smpi sne lebih kurang 60 minit lepas pkul 11.. Haaaaa, mksudnye, pkul 12 tgah hari kitorg dah smpi da.. Aku igtkn jln nk p G.H ni tadelah liku-liku sgt mcm jln nk p Cameron Highland.. Tapi lebih kurang sme je jlnnye.. Siyes aku tak suka sgt jln die.. Punyelah mood aku happy gle mse dlm bas sblm melalui jln 2.. Masuk je jln yg berliku-liku 2, kepala naik pening dah.. 2 yg mood lari 2.. Grrrrrr! Tapi smpi je kt atas 2, rasenye aku sorg je kot yg paling happy.. hahaha.. Happy lah sbb akhirnya aku dpt jgk naik ats 2 dgn si 'puff puff' ni.. hehe.. ;pp

Confirm lah pegi sne sbb nk masuk Taman Tema die kan.. Nk pergi ke Taman Tema 2 plk, kitorg kena naik Cable Car.. Naik-naik je, baru gerak sikit aku dah kaku dah.. Sebelum naik tadi bukan main gebang lagi berkata-kata mcm berani benor je bunyiknye.. hahahaha.. *Padan jgk dgn muka ko bella.. ;pp* Punyalah gayat naik bende 2.. Mau xgayat, mse bnde 2 berjalan boleh nmpk kot bwh 2.. Tinggi glerrr kite cakap.. Tapi dlm gayat-gayat 2, confirm lah kne amek gmbar dgn Mr.Puff kn.. ;)



Tgk.. Mr.Puff yg sgt kurang kegayatannye siap boleh berdiri lagi snap gmbar.. huhu.. :)



Nmpk kn pucat lesi muka aku 2.. hua hua hua.. ;pp

Dlm lebih kurang 30-45 minit mcm 2 kitorg pun smpi lah atas 2.. Baru sampai kt ats 2 taw, belum sampai ke Taman Temanye lagi.. Terasa mcm jauh sgt mse nk ke Taman Tema 2.. Jln pny jln pny jln xsmpi2.. Mungkin sbb mse brjln-jln 2 kitorg asek snap-snap gmba je kot.. 2 yg terasa lame 2.. ;)



Nampak x gabus kat blkg Mr.Puff 2? Ade mcm kt London ckit lah.. hehe.. ;)



^.^

Berjalan lebih kurang 30minit, kitorg pon smpi la kt Taman Tema 2.. Sesampai je aku tgk permainan die, perggghhhhh menyeramkan ade meloyakan ade, mengerikan pun iye jgk.. hahaha.. Cian sgt kt Mr.Puff.. Byk game yg die main sendiri.. Tapi untungnye Si 'Puff Puff' ni, asal die naik je mainan aku snap gmbar.. Asal naik game je, aku snap gmbar.. huhu.. Yg penting, awak dpt naik semua mainan yg mencabar 2 yang.. hehe.. :)

Mula-mula sampai, kitorg tgk replika mcm mne coklat dibuat.. Name coklat 2 BERYL'S xsilap aku.. Coklatnye mmg sdp.. Tak manis sgt.. SUKA! ;) Sbnrnye, die nak naik mainan yg mcm buaian pusing 360 darjah 2.. Tapi aku taknak.. Keluar je dri tempatbuat coklat 2, buaian 2 dah tutup da sbb hari nk hujan.. Punyala stress gle muka die.. Yg mmbuatkan Mr.Puff ni lgi stress sbnrnye aku la.. haha.. Sbb byk mainan yg aku taknak main.. Tapi lepas kne mukadimah, terus follow je die main sume permainan.. huhu.. ;pp
Nk cerita byk2 pon aku tawu korg msti letih kn? Jadi, aku gantikan entry aku yg kali ni dgn gmbo2 kt bwh ni.. Semoga tersenyum ye.. *Terutama skali Encik Shah Aidil.. :)*



Depan pintu Taman Tema. :)



Tgk Mr.Puff happy gle naik cawan pusing 2.. hehe.. ;)



Khusyu' sgt ber Go Kart ye Mr.Puff.. :)



Go Kart lagi bersama Mr.Puff.. :)

Yang kt Go Kart ni mmg aku nk naik.. Tapi time 2 orangnye ramai sgt yg menunggu.. Jadi terpaksalah dibatalkan rancangan aku nk naik kereta 2.. hehe.. Selesai je ber Go Kart, kitorg pergi tmpt ni plk.. Tapi yg ni, Mr.Puff je naik sbb mainannye tinggi sgt.. Blh tertinggal jantung aku kt atas klu naik.. ;)



Tgk Mr.Puff kt sebelah kanan skali, punyalah relax muka.. hehe.. Cayalah yang! ;pp

Lepas naik benda ni, kitorg naik roller coaster.. Sygnye, gmbar tak blh snap.. Sbb roller coaster berpusing-pusing landasannye.. Dari awl roller coaster 2 bergerak smpi la dh nk smpi ke garisan penamat aku menjerit sambil tutup mata.. Takot punye psl.. hahaha.. Padahal naiknye xsmpi 2minit pon.. ;pp Kebanyakan mainan yg aku main, mmg aku naik je aku tutup mate.. Dlm2 pejam mata 2, mmg beristighfar jela.. Takut gler pnye psl.. huhu..



Haaaa, yg mse ni gmbar kitorg kt ats boat nk g tgk Dinasour... Kelakar sgt sbb kite akn masuk 1 tempat yg tak berapa nk gelap dan cuma cahaya serta bunyi dinasour 2 je yg ade.. Klu ade budak kecik, okay la nk pgi tmpt ni.. Sbb byk knowledge yg kte akn tawu ble masuk tmpt ni.. :)



Mr.Puff bersama bas yg bakal bergerak ke LONDON dlm mse 15minit lagi.. hehe.. ;pp



Ade ciri-ciri mcm nk menyelamatkan manusia x? hehe.. Haaaaa, game ni je yg aku igt name die.. FLYING COASTER.. Game ni pon aku tak naik jgk sbb gayat sgt.. Siyes aku xblh masuk dgn game yg byk pusing-pusing ni.. haha.. Sorry ye syg awk terpaksa naik sorang-sorang lagi skali.. :)



Akhiryna, dpt jgk Mr.Puff naik buaian pusing ni.. hehe.. :)



Sorry lagi skali syg sbb sy tak naik skali bersama awk.. huhu.. ;)

Jadi, kepada korg-korg yg tak pernah naik lgi G.H ni dan suke kn mainan yg mempunyai daya ketahanan yg tinggi, bolehla try pergi sini.. Siyes tak rugi klu korg amek pakej Go Genting naik bas.. Sorry ye klu ayat ade sikit pening.. Tapi aku yakin korg mesti faham punya.. hehe.. ;)

P/S: Dan kepada saudari Mohd Shah Aidil, Terima Kasih Cinta untuk segalanya.. I Love you So Much B! :')

Friday, 14 October 2011

Untitled Part 3

Assalamualaikum w.b.t.

Selamat sejahtera kepada semua warga blogger ye.. ececehh.. hehe.. Hari ni mood sy mcm da okay ckit.. Ble dpt jmpe Encik CINTA tadi, kuranglah jugak rase gundah gulana 2.. Seminggu ni merupakan minggu yang sgt sukar aku lalui.. Mcm2 roadblock yg ade.. Karang yg ni dah okay, tup tup yg 2 plk problem.. Yg 2 da okay, yang ni plak mslhnye.. Parah parah.. Stress sgt pon tak boleh jugak.. Happy sgt pon mslh jgk.. Jadi, dlm suka ade duka.. hahhhh, gitulah ceriternye.. hehe.. ;pp Hari ni jumpe kjp sgt.. Tgk muvie tableyh, jln2 lme2 pon tableyh.. Jadi kitorg mkn satay ngn otak-otak smbil bual-bual mesraaaaa gitu.. :D

Kepada Mr.moody milik Encik CINTA, dah dah la 2 kcu Si Pencuri Hati sy 2 ye.. Lain kali lah plk singgah.. Kesian kt die taw.. Bkn die je kne effectnye.. Dgn aku aku ni skali kne tempiasnye.. Klu boleh dtg setaun skali je la.. Mcm dtg raye 2.. huhu.. ;)

P/S : Mohd Shah Aidil, mungkin ape yg sy berikan xvogue mcm LEE COOPER, xsebranded mcm PUMA, xseglamour SAMSUNG GALAXY MINI. Tapi 1 perkara yang awak perlu tahu, sy ikhlas menyayangi awak... Tak dpt sy gambarkan melalui perkataan mahupun perbuatan.. Dan yang paling penting, benda ni takde dlm sifat 'vogue, branded dan glamour' 2.. :')
Semoga hubungan yang dibina kekal sehingga nafas yang terakhir. *Mahapp ye kwn2 sume. Sy menaip berdasarkan ape yg terlintas dlm pemikiran sy. Justeru itu, ayatnye ade menunjukkan unsur-unsur jiwang dan leleh.. ekeke.. ;pp*

Thursday, 13 October 2011

Untitled Part 2

Assalamualaikum w.b.t.

Ehhh, korang korang.. Entry ni aku buat utk menggambarkan situasi dan perasaan aku hari ni taw.. Klu korg bace, kite nak ucapkan terima kasih.. Klu tanak bace pun, tapela.. kite paham.. *Ber'kite kite' plk aku ni.. haha.. xokay sangatsss.. ;)* Aku rase hari ni okay je.. Panas sgt pun idak, sejuk sgt pun idak jugee.. Suam-suam kuku je.. Kan baik 2 cuacanye? Kan Kan Kan? Sebaik 'mood' ku lah 2.. hehe.. ;) Ari ni aku still lagi drive p tempat keje.. Sejak 3 4 hari ni drive p tempat kje aku rase okay lah plk.. Tapinye, aku hanya boleh drive time kete 'free' je.. BERMAKSUD : DI SAAT OWNER KETE 2 IAITU MAMA KUH xdrive p tmpt kje die.. huaaaaa, gian balik lah aku nk bwk kete lgi.. haha.. Haaaa, tu lahh.. Dlu org bgi bwk dok p tebalik kan.. Kan taleyh bwk dah.. :D So.. aku sbrnye tanak cte yg ni pun.. Aku ade bnde lain yg lagi seronok utk dikongsi.. :) Smpi je kt parking lot B, aku pon parking lah kan.. Takkan nak bio je dok tengah jln tuh.. huhu.. Lps parking je, terus amek fon cal Mr.LOVE sbb ari ni smpinye awl.. Seronok klu ckp time masing-masing 'In A Good Mood' Siyes suke! hehe.. Motif sbnrnye, aku ni perangai masih lagi ade kebudak-budakan 2.. Bukan ape, kite kan gegurl.. Mmg sifatnye mcm 2 dari azali.. Klu bercakap 2 kne yg okay je.. Pantang ade slh.. Careless ckit je siap r.. Nnti yg si pakwe konpom kne bebel punye.. ekeke.. ;) Kepada gegurl gegurl sume termasuk aku, kite mmg boleh ade sikap kebudak-budakan 2 tapi jgn lebih2 sgt.. *Aku nasihat ni pun bagi diri aku jugak ni.. hehe.. :D* Dan kepada si pakwe kepada gegurl yg dicintai dan disayangi, sekali sekale mungkin gegurl anda buat mcm 2 sbb si pakwe dah kurang bgi perhatian.. Jadi, cuba wujudkan sikap 'GIVE & TAKE' ye..

P/S : Sory korg, ayat mungkin ade tungang langgang ckit.. ;) ENJOY~

Wednesday, 12 October 2011

Untitled Part 1

Assalamualaikum w.b.t.

Biarlah kebahagiaan yang dirasai kekal sehingga ke akhir hayat.. Meskipun sukar, bertahanlah sehingga kebahagiaan itu menjadi milikmu.. :')

Sunday, 2 October 2011

Birthday present from Beloved Boyfie a.k.a. Encik Shah Aidil. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Syukur ke hadrat Ilahi, dgn izinNya aku masih boleh menaip entry pada hari ini. :) Jadi, entry kali ni tadelah se'special' mane bgi korg tapi ianya sgt sgt sgt SPECIAL bgi aku.. Perasaan gembira, sebak, bahagia semuanya berlumba-lumba dtg dlm diri aku ni haaa.. hehe.. ;pp Sebelum memulakan bicaraku pd entry kali ini, terlebih dahulu aku ingin ucapkan SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN bgi Incik HATIKU untuk hadiah yg anda berikan kepada saya ni..*ececeh.. mcm nk bgi speech la plk kn.. bkn ape, teruja sgt sgt ni.. ;)* I LOVE YOU SO MUCH MR.MOHD SHAH AIDIL MOHAMAD. Sgt tidak disangka kotak yg bakal diposkan pada hari esok merupakan pemberian dari dirinya kepadaku.. Alkisahnya mcm ni.. Dari mlm smlm lgi kitorg mmg da decide nk keluar bersama hari ni.. Mengikut perancangannya, aku nk g jln2 kt tasik S.Alam 2.. Bkn ape, sje2 je nk beriadah bersama tersayang kan.. Lme jgkla rsenye xkeluar sme2 mcm hari ni.. Tapi disebabkan hari ni hujan, terpaksa di'cancel' dong rncgn nk jln2 kt tasik 2..*ala-ala mcm dlm sinetron ptg2 la plk gayenye yeh.. hehe.. :D* Dlm pkul 5 mcm 2 kitorg gerak ke KP(Klang Parade).. Cadangnya nk melalak.. Tapi terpaksa di'delay'kn waktunya sbb ramai beno org yg p melalak ari ni.. Gaji bru masuk kn Isnin hari 2.. huhu.. :) So, kitorg p la mkn kt Big Apple.. Alaaa, donut yg ade mcm2 rase 2.. Bukan donut yg 3 singgit 2 tau.. hehe.. Mkn punye mkn punye mkn, dipendekkan cite abes melalak blk la rumah kan.. Incik Hati ni dah set time da sbnrnye.. hehe.. Balik tak boleh lmbt oh, bsk sudah start kelije semula.. haha.. Sebelum p tdi Incik Hati ni ade soh aku simpan kotak taw.. Kotak 2 siap berbungkus dgn plastik 1st Lady mcm ni.. ^.^



Siyesly aku pecaye yg kotak 2 untuk kawan die.. Mmg xterpk nk bukak.. Tapi disebabkan Incik Hatiku ni mntx kotak 2 dibungkuskan dgn kertas putih dan dihantar kpd kwn die esok, makanya aku pn bkk la plastik bag 2.. Tup tup.. SURPRISEEEEEE! :D





Sgt tidak ku sangka dan ku duga, kotak 2 sebenarnya untuk aku.. Suke gile aku mse tgk name yg tertera kt kad ats kotak 2.. Tapi geram ckit sbb name 2 ade 'H' la hujungya syg.. hehe.. lain kali jgn lupe boh 'H' taw kt hujung name saya 2.. ;) Keterujaan aku ni belum habis lagi bile dok tgk isi kandungan dlm kotak 2 plk..





Dlm dok punggah-punggah hadiah 2, aku ternmpak ade sampul surat putih.. Bertambah-tambah teruja aku bile bce isi kandungan surat 2.. :)



Dan gambar yg dimaksudkan oleh Incik Hatiku adalah gambar ni... ^.^



Rase bahagia sgt sgt syg.. Makin berbunga-bunga hati saya pada awak taw.. Mcm iklan Fair&Lovely 2 'TIAP HARI SAYANG..' huhu.. Tujuan aku tunjuk gambo2 ni bkn sbb jakun ke batak ke eh, sbb aku sgt sgt menghargai pemberian Incik Hati aku ni.. Slh satu care aku mengekspresikannye adalah dgn care ni.. Lagipun blog ni owner die NABILAH RUSLAN jadi takde mslh rsenye.. kn kn kn? hehe.. ;pp

P/S: Buat Encik Shah Aidil Mohamad, entry ini khas utk awk sbg tanda TERIMA KASIH sy terhadap awk.. Tak terbalas syg dgn ape yg awk berikan kepada sy.. Termasuk syg yg hadir pada awk untuk sy.. Sy sgt sygkn awak! :') *nangis kegembiraan..*

Tuesday, 27 September 2011

IMY Mr.LOVE!

Tiada kata mampu diungkap bagi perasaan rindu yang hadir secara tidak disengajakan ini... :')

Sunday, 25 September 2011

Cerianya!

Assalamualaikum w.b.t.

Bulan ni dah masok ke penghujung bulan ke-3 aku berpraktikal. Byk report yg perlu dibuat. Yg menjadi mslhnye skrg ni aku tak tau ayat ape yg paling terbaik aku nk gunakan utk buat report ni. Siyes kje yg aku buat bese2 je. Serabut betul lah. Ermmmm, tak kisah la. Yg penting hari ni aku happy sgt sbb akhirnya aku blh on9 gne lappie ni. Hehe. ;) Yg paling seronok skali lpas ni aku blh update blog hari-hari. hahahaha. *sambil gelak jahat. :)* Aku nk lepaskan luahan hati aku tiap-tiap hari kt cni. Boleh x? hehe. ;pp

Okay la. Besok2 aku cte lagi yeh. Tata~ :)

Monday, 5 September 2011

Pesanan dari MAMA.

.TIDAK AKAN ADA ORANG YANG BOLEH MENGUBAH DIRI KITA MELAINKAN DIRI KITA SENDIRI.

Lots of Love,
NR :)

Sunday, 4 September 2011

-TERLANJUR MENCINTAIMU- ^.^

Bukan laut namanya jika airmata tidak berombak.
Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka.
Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

BY
SYAMNURIEZMIL~

P/S: Ni la hobi yang xberape baru aku. Sbb dlunye mmg aku rajin menelaah novel ni. Skrg ni kurang ckit tpi skrg nk rajin kn blk. hehe. ;) Encik S.A, tiap bulan nk 1 novel baru boleh? huhu. :D

Friday, 2 September 2011

Salam Lebaran.

Assalamualaikum w.b.t.

Haiii semua.. Rasenye belom terlambat lagi aku nk ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & SELAMAT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-54.. Sibuk benor rasenye kat kampung sambut raye.. Almaklumlah, klu da ade kt kampung ni mane nk ade linenye nk ber'FB, BLOG, TWITTER' bagai kan.. :) Raye 2 raye jugak, tapi aku xterase mcm raye tahun ni ade pon.. Bkn sbb baju xckup ke ape.. Bagi aku semua kelengkapan luaran bagi menyambut hari lebaran yang mulia ni cukup.. Bkn setakat cukup je, tapi lebih dari cukup.. Cume secara mentalnye aku rase kurang sgt tahun ni.. Haaaa, jgn dok pk klu mental 2 kurang lengkap aku ni ade sakit mental plk.. Jauh tersimpang dah 2.. huhu.. Maksudye, alaaaa korg yg membaca ni pon pndai kn.. Phm2 sendri jelah ye.. ;) Balik je rumah terasa sayu sgt.. nak kate pemikiran ni yg kolot, idak le jugak.. dah mencuba sedaya mungkin da ni.. Rase mcm nk cuci pn ade otak ni kasi bersih kasi orang yg mcm tade perasaan je bila menangani sesuatu masalah.. Org lain elok happy raye, aku bergenang air mata.. *Weyh bella, ko ni buat malu org je lah.. Dah besor pnjg pon nk ciwek sgt.. KENAPA?* Aku bukan lah manusia sempurna untuk mengatakan yg dunia ni kejam utk aku tapi aku tataw knp asek perkara yang sama je diulang berkali-kali? Kata maaf 2 bagai lali di bibir untuk diucapkan tapi adakah kita belajar dari kesilapan yang dibuat? Serabut la... Tapi keserabutan aku ni xpernah aku rase nk bgi org lain rse.. Cemburu beb bila tgk org lain gembira.. hehe.. tapi apakan daya.. Kegembiraan itu haruslah dicari dlm keadaan hati yang tenang.. Dan ketenangan itu tidaklah dtg bergolek.. :')

Saturday, 20 August 2011

BUKU BARU!

Assalamualaikum w.b.t.

Tiba-tiba terasa rajin je tangan ni menaip entry-entry baru walaupun cerita yang disampaikan tidaklah sehebat cerita-cerita mereka-mereka diluar sana.. *baku sgt nih.. janggal plk rasenye.. hahahaha.. :D* Selama lebih 3 hari pemikiran aku terumbang ambing, akhirnya semua tu aku tinggalkan di I-City Shah Alam.. Biarlah semuanya terkubur di situ.. Dan biarlah apa yang terjadi itu merupakan kenangan pertama dan terakhir bagi diriku.. Biarlah benda yang pahit itu dijadikan tauladan.. Sentiasa mengingati diri akan kesalahan kita itu perlu supaya kita tidak melakukan kesalahan yang sama berulang kali.. :)

P/S: Akhirnya, terukir senyuman ikhlas dari saya. :) << ikhlas taw ni. hehe.

Thursday, 18 August 2011

;)

Assalamualaikum w.b.t.

Erm.. Tataw la ari ni cerah ke malap ke sebab pagi ni aku tak tunggu bas mcm biasa.. Aku diserang sakit kepala yg bila kepalanya diangkat rase berat je.. Jadi, aku ambil keputusan utk buat half day.. Disebabkan aku malas utk bergerak, sakit 2 pn melarat menyebabkan aku terpaksa amek cuti hari ni.. Fiuuuuhhh, payah beno nak menerangkan sebab penyebabnya.. :) Okay, 2 sebab aku xpgi kje ari ni. Sebab aku pening kepala plk mungkin smlm kena ujan kot.. *Tapi takdelah kena sgt.. Sy bdn kebal kot.. haha.. :D* Klu setiap cerita aku cerita gembira je, mana dtgnye saat cerita sedih aku 2? Hahhh, yg 2 biar aku je yg tawu.. Benda yg baik boleh kita kongsi sesama, tapi yg kurang baik sikit ni biarlah menjadi iktibar bagi diri kita sendiri.. :) Yeee, pernah entry sebelum ni aku ceritakan yang aku sgt ssh utk 'handle' perasaan sedih ni.. Tapi skrg, semakin lame mengenali si dia, semakin aku yakin untuk menguruskan perasaan diri sendiri.. Betul kata orang 'Setiap dugaan itu pasti ade hikmahnya sendiri.' ^.^

Mungkin entry aku xsemenarik entry orang lain. Tapi ianya sgt bermakna bagi diriku.. *Eceeehhhh, mcm iklan LOREAL plk.. hehe.*

Daaaaaa~

Tuesday, 16 August 2011

Tiada kata mampu mengambarkan 'TAJUK'

Assalamualaikum w.b.t.

Erm... Lame rsenye xupdate entry baru.. :) Terasa seakan mendapat nafas baru hari ini.. Tidak aku nafikan perasaan sedih itu menyelubungi setiap laluan yang terdapat dlm diriku.. Tetapi aku yakin aku mampu mengharungi dugaan yang diberikan.. Aku seorang yang cekal! YE!! Aku seorang yang cekal dan tabah.. Tidak perlu aku umumkan ke seluruh pelusuk dunia bahawa hatiku kini teramat sayu dan sedih.. Biarlah aku dan diriku yang mengerti dan fahami akannya.. Sesungguhnya aku tahu, sinar kebahagiaan itu bakal muncul jika aku bersabar dan terus bersabar... :')

P/S: Setiap dugaan pasti ada hikmahnya! FIGHTING! :')

Friday, 5 August 2011

Kak Wida! :)

Assalamualaikum w.b.t.

Belum pun sampai seminggu berpuase, dah ade kedai2 yang psg lagu raya. awalnyee... Terase mcm nk raye esok je. hehe. tapi tak best lah klu awal2 dah psg lagu raye. org kate takde 'ummppphhh' nk raye 2. hehe. Klu psg 2minggu lagi nak raye ke, okay kot. barulah terase kemeriahan dan ketidaksabaran nk beraye 2. *ayat mcm ape nth. takpe r, yg penting korg phm kn. hehe. ;pp* So, ari ni nk cte psl sorg akak praktikal ni. Name akk ni NUR WAHEEDA. Kt tmpt praktikal aku 2 aku pggl akk ni KAK WIDA. Akk ni paling best kot dkt tmpt praktikal aku tuh. Tak sombong langsong. Wlupun umur aku lgi kecik tpi die lyn mcm mmbe2 jgk. 2 yg paling best 2. So, entry ni aku buat khas utk akk 2. Wlupun akk 2 aku bru knal sebualn je, tpi die sungguh baik. Klu boleh nk die habis praktikal same tarikh dgn aku. Rse sedih sgt ble slh sorg dri akk praktikal nk benti. Kurang da geng nk gelak tawe bersame. Eceeehhhh.. ;) Akk ni sgt comel. Klu boleh nk je tukar pipi dgn die. CHUBBY sgt! :) Kat sini aku selitkan pic kitorg bersama.



Kpd kak wida, jgn lupekan kami yg masih berpraktikal ni tw. Rerajin 2 cer dtg hello hello kitorg. hehe.

P/S: Kak leha, nnti akk habis praktikal kite cte psl akk plk yeh. hehe. ;)

Wednesday, 3 August 2011

Ucapan puasa. ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Puhhh puhhh, kasi tiop sikit itu habok. huhu. Lamenye aku xmenjenguk anda blog. Rindu rasenye ingin bermadah. hahahaha. ;) *rse trcekik air liur mmbacenye hah! :D* Kepada seluruh umat ISLAM tidak kira yang berada di Malaysia mahupun di luar negara, rasenye belum terlambat lagi si gadis kecil ni nk buat ucapan kan? SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ye. Haahhhh, kpd yg boleh berpose penoh 2 terutamanya kaum2 adam, poselah penuh. :) Kpd Incik Gemok kun, entry yg kt bwh ni psl orang lain lah yang. Sebab 2 xmrh org yg xbersalah. ^.^ Tamo pk dah ye. Nanti kite bual-bualkan psl ni. huhu.

P/S: Sy suka suka suka. Sy SUKA GEMOK KUN sy, Encik S.A. ;)

Tuesday, 26 July 2011

Sakit dalam hati. Grrrrrrr!

Assalamualaikum w.b.t.

Astaghfirullahalazim... Mengucap pnjang aku lpas trnmpk 1 benda ni. Bukanlah nk benci. Tapi hati sakit kot tableyh nk terima. SIYES hati panas. huhu. Smpi skrg ni hah dok dup dap dup dap je hati ni. Nak mrh orgnye xbersalah. Semoga kepercayaan yg diberi dpt aku kekalkan smpi bile-bile. *Dlm keadaan yg sgt mengharap. :'(*

P/S: Menggigil hah menaip. huhu. Cuma kt sini je aku boleh luahkan. FYI, tiada kena mengena dgn mana-mana pihak. Luahan perasaan je.

Monday, 18 July 2011

Ber'ULU YAM' bersama Si Penyerah Hati. ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Uiitttt Encik S.A, secara langsungnye nme panggilan anda telah ditukar berkuatkuasa hari ni ye. hehehe. ;pp Waaahhhhh, ade byk bende yg berlegar-legar di pemikiran aku ni nk taip psl pgi Ulu Yam ni. Siyes byk! huhu. Smpi tataw nk cte yg mne 1. :) Seronok gle kot kt sne. Berbekalkan sandwich dgn roti telur *handmade* berserta orange jus yg freshnye ilang ckit, kitorg smpi lbih kurang...tambah, tolak, bahagi, kali... Pukul 11 kot. Sejuk gle air yg ade kt c2. dah nme pn 'ayer tejun' kn? Alkonpomlah sejuknye. haha. Sy tidak segagah si Gendut yg larat berendam kt dlm air 2 lelame. Cecah kaki sikit je dah gigil. haha. Kelakar je ble tringat. ;) Okay okay, ULU YAM ni rasenye okay kot klu aku selit gmbar kitorg ckit. *tak kisahlah korg nk tgk ke x. tpi besenye org klu dah bkk, dh bce, mstila tgk skali kn? huhu.* Aktiviti terakhir kitorg lepas g Ulu Yam 2, meronda-ronda kaki kt Sungei Wang dan Shah Alam.





P/S: Entah yg ke brpe kali pnye kasih dah sy ckp kn tapi sy tak pernah lagi rase jemu nk ucapkan 'terima kasih' kt awk sbb rajin bwk budak byk kerenah ni jln2 yeh? ILY Syg! :) Awk, semoga setiap kenangan yang tercipta tu merupakan kenangan terindah yang pernah kita lalui bersama . :)*jiwang sikit tape kot. kate blog ni tmpt luahkan perasaan. huhu. ^.^*

Saturday, 16 July 2011

Geramm!

Assalamualaikum w.b.t.

Wahhhhh, syookkkk sgt sbb ari ni dpt rehat sepuas-puasnye kt rumah. huhu. ;) Tapi ade bnde yg aku nk story ckit kt cni. Bkn nk bukak cite org atau ape. Cme aku nk luahkan perasaan geram aku kt mamat 2. Aku rse mcm hilang sabar ble mmbe rapat poli aku kne 'mcm 2'. Kpd gegurl yg berkenaan, tape beb, aku sokong sume yg ko buat. Skalipun ko ajak fight ngn budaknye aku sanggup. *Bermaksud perang mulut lah kan. Perempuan ni klu perang tgn kang ape plk org ckp. huhu.* Dan kpd mamat berkenaan *klulah ko tawu spe diri ko kn, n klu jgk ko tau blog aku ni* cbelah rse bersyukur dgn gegurl yg ko ade skrg ni. Bknnye gegurl 2 mnx ko bls die dgn batu permata, intan berlian atau ape jgklah yg berkaitan dgn duniawi semata ni. Beruntung ko dpt die tawuu? Takkan ble 'nasi dah jadi bubur' baru nk mnyesal. Mse 2 menangis airmata drh pn xgne. Bkn niat aku nk menangkan mmbe ke ape tpi selama aku dgn gegurl ni die mmg baik. Baik sgt tawu. Hargailah si dia selagi masa masih ade...

P/S: Aku ni bkn suka jage tepi kain org tapi ble dah mmbe sndri kne mcm ni takkan aku nk diam kn? Benda klu 'SEKALI' mungkin org blh fhm tpi klu dah 'BERKALI-KALI' org yg hati batu pn xmungkin boleh trima.

Monday, 11 July 2011

Hari ke-6 PRAKTIKAL.

Assalamualaikum w.b.t.

Uiiittt semua! huhu. ;) *Boringlah mek hari-hari dok update psl praktikal ko ni. Takde crite lain keee? ;pp* Smpi je aku kt tmpt kje a.k.a praktikal, punch kad lah mesti kn? hehe. Lps 2, pgi 2 je aku dok menye'tapelekn' borang penamaan dan borang pendaftaran ahli. Smpi berlebih2 hah stapler borangnye. Tapi takpelah, sparepart. :) Lps b/fast smpi lah ke waktu lunch aku dok melepak je ngn bdk praktikal lain. *Tapi xbrpe nk melepaklah kn sbb kitorg dok main list2 kn huruf ikut name, negeri, buah/sayur, binatang dan benda. Alaaaa, igt xmse skolah2 rendah dlu korg ade main mende ni. ;)* Wktu lunch wajiblah mkn kn? Sejak berpraktikal ni, pantang ade rehat confirm aku mkn. Rase lapo je spnjg hari. hehe. Smpi lah ke ptg bru lah aku buat rutin kje yg ade. Mse 2 lah melambak2 borang yg dtg. Adoiiiyaiiii... Tapi aku suke kot. Skurang2nye, ade jgk bnde yg aku nk tulis dlm buku. Makin hari aku makin risau kot psl praktikal aku ni. Hurrmmmmmm... Dlm pd mse yg sme hari ni, nth knpe dgn aku pn aku tataw. Kdg2 rse mcm nk p cuci otak ni dgn klorox. Bior buang semua pmkiran2 yg aneh sgt 2.

P/S:Aku syg gle kot dgn org yg skrg ni 'sentiase ade dgn aku.' Siyes 'SYG GILA OKAY, NOKTAH/FULLSTOP! ^.^

Saturday, 9 July 2011

Seminggu PRAKTIKAL. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Aluuu aluuu! ;pp Pejam celik, bukak tutup mata, dah seminggu aku praktikal. Eceehhhh, aytnye mcm nk bgitau dah setahun praktikal je.. haha. Ade 1 entry aku sblm ni aku bgitau aku nk update cte psl 1st day praktikal aku kn? Tpi hari 2 ad perkara yg xdiingini plk berlaku. Jadi xbersemangat lgsung aku nk menulis psl 1st day tuh. Aiiissshhhh, tak moh igt dah psl hari 2. Smpi skrg terngiang lgi keadaan mse 2. :( Tapi aku masih lgi dpt 'menyenyumkan' diri sbb selama 3 ari bekrpraktikal ni Encik S.A dtg amek lpas praktikal. *Taip sambil tergelak-gelak, huhu.* Ade jamuan, takut blk sorglah, ade warga asing lah. hehe. ;) Cian kt Encik S.A ku 2. Blk je kje, amek sy plk. Tenkiu sgt sgt sgt sgt sgt sgt dan sgt. Klu ikut hati nk taip sgt 2 smpi ke sudah taw. hehe. ;pp Mungkin ade hikmah kot knpe kejadian hari isnin 2 berlaku. ^.^

P/S: Si Pencuri 'HATI', lpas ni kne tukar lah pencuri hati 2 jadi Si Penyerah 'HATI' ye? hehe. Awk, boleh xklu setiap saat sy ckp I LOVE YOU? :-*

Wednesday, 6 July 2011

Hari ke-3 PRAKTIKAL.

Assalamualaikum w.b.t.

Haii helloo semuaaaa! Fuhhhh, ari ni rse letih sgt.. Bkn letih sbb byk kje, tpi letih sbb kjenye ckit sgt. Bosan GILER! 'Kakk, cer bgi sy kje pape. Klu takde kje blelah buku report sy 2 nk penuh.' huhu. Betul kate Encik S.A. 2. Lgi letih klu dok melepak je xbuat kje. :) Okay lah korg. Adik aku dah psg cte KARAK. Aku dah lme nk tgk cte ni. hehe. Tata~

P/S: Entry aku utk yg lepas2 ni confirm korg boring. Yelahhh, dok cte psl praktikal je. ekeke. Papepown, enjoy semasa mmbace ye!:D Kpd Encik Gendutku, I Rindu YOU always lahhh... :(

Monday, 4 July 2011

Suatu hari... :'(

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni merupakan hari bersejarah sekali dlm hidup aku rsenye. :( Ni hari pertama aku masuk praktikal. Kje yg ade sume okay. Byk jgk. Boleh tahanla.. tapi rse xsronok je ari ni. Sbb ape pn aku tataw. Mood aku berlarutan muramnye smpila ke ptg blk dri praktikal. Satu kejadian yang xpernah dpt aku bygkn smpila skrg ni. Kejadian ape? Biarlah aku sendiri yg tawu... Aku xdpt nk bendung rase sedih ni. Mungkin mse si dia berada berhampiran dgn aku, aku rse slmt. Dan setibanya waktu maghrib menghampiri dan kejadian yang berlaku selesai, rasa sayu 2 tiba-tiba menusuk ke qalbu. Hahhh, yg ni aku cte siyes. Xsemena-mena air mata ni meleleh sendiri.

P/S: Tak dpt nk dijangka ape yg bakal aku pk dlm keadaan yg mcm ni. Harapan aku cuma 1 dan biarlah ianya menjadi harapan aku selamanya... :'(

Happy Day! :)

Assalamualaikum w.b.t.

Haiii anda, anda dan anda yg rajin membaca blog. :) Entry hari ni berkenaan dgn cte smlm. Pada suatu ptg di hari sabtu(semlm), sy keluar bersama si Pencuri 'Hati'. haha. *Baku sungguh ayat kamu Nabilah. :D* Nak disetengahkan cte, smlm aku klua tgk cte 'Sekali Lagi'. Mmg best! Smpi meleleh kot aku tgk cte 2. Adik Mia Sara 2 sgt ke aiii! Comel comel comel! Ske sgt tgk die ckp, brlakon, sume2lah suke. Tak rugi lah klu korg tgk. huhu. Lps tgk cte 2, igt nk jln2 cuci ata je la tgk baju2, kasut, seluar2 yg ade kt JJ 2. Last2, dok belek punye belek dptla sepasang bju utk anda(Encik S.A.) dan saya. Hijau lgi yawww! *Menaip dgn hati gembira sambil melemparkan senyuman ke skrin komputer. hehe.*

So, lps tgk 'Sekali Lagi', kitorg pn mnruskn prjlnn pgi I-City pulok. Utk yg pertama kalinya aku pgi I-City ni dgn Encik S.A. ;) Mmg matlamat utama aku pgi I-City 2 sbb nk msuk yg Snowwalk 2. Dan matlamat aku tercapai ble Encik kesayangan bwk aku pgi sne. Sejuk gle babeng wooo kt c2. Mule2nye msuk cehhh, bajet2 tanak la pki boot PCK(Phua Chu Kang) 2. Msuk la pki kasut yg slalu gegurl pgi brjln. Nahhh, hambek kaw.. Bru jln xbpe nk jauh lgi, dah rse nk beku 1 bdn. haha. Nk tanak, trpkselah klua blk dan sewa boot 'comel' 2. *Daaaaa, comeyl lah sgt! Smbil meltekkan 2 tgn kt ats bahu dan mengangkatkan bahu. hehe.* Agk berbaloilah msuk sne dgn byrn die yg brpatutan. Dgn xde limit masenye. Okaylah kot. :D

Dan, upacara terakhir kami sebelum melangkahkan kaki masuk kerumah adalahhhhhhh *seiring dgn bunyi drum mcm nk umumukan pemenang. ;pp* MKN KT MCD. haha. *sje je dok CAPS LOCK kn ayt 2. ;)* lepas jgk kempunan Encik S.A nk mkn MCD ari 2. Dgn ber'oder' kn BIG MAC utk si dia dan DOUBLE CHEESEBURGER utk aku, kitorg pn crilah meja kosong nk mkn kn. Belum sempata ku jamah lgi buger aku 2, perut dah kenyang... Ateee, pelik jgk teman rase. Setau aku, lps tgk cte 2, mkn CHEEZY WEDGES je kot. Takkan knygnye smpi tak boleyh nk sumbat sikit pn buger 2. Ishhhh ishhh ishhh, tu laaa satu-satunya habitat yg harus aku buang lps ni. Siap kne warning lgi dgn Encik S.A. klu lps ni xhabis mkn je, kuarantin kt rumah 2minggu. huhu. :D Tamaw tamaw ohhh. Klu mse oder 2 nk mnx separuh je boleh tak? hehe ;pp

P/S: Terima kasih yg tidak terhingga utk smlm ye si Pencuri HATI. Sy bertuah mempunyai anda kerana anda sentiasa ada disaat sedih dan gembira saya. :)

Ikhlas dari saya,
Nabilah Ruslan.
^.^

Friday, 1 July 2011

PRAKTIKAL oh PRAKTIKAL. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Fuhhhh, gegel plk rsenye ble sebut psl praktikal ni. KENAPA? Ntah. Rasenye mcm tade motif yg kukuh aku nk gegel psl mende ni. Org lain2 yg dah msuk sem 5, 6 tade pn gegel psl praktikal diorg. huhu. ;) Ape yg menarik nk diceritakan ye psl praktikal aku ni? Erm, mcm tade ape yg menarik sgt pn. Tapi aku bersyukur sgt2 aku dpt praktikal yg blh dikatekan berhampiran jgk dgn rumah. Klu 2 bln sblm ni aku boleh lepak'ing' je kt rumah, tapi lepas ni pkul 7 lgi dah kne gerak dri rumah. Almaklumlah klu gegurl gegurl yg bwk kereta ni kn mcm 'ciput kura-kura' ckit. hehe. ;pp Kt mne aku praktikal, mcm mne pengalaman aku praktikal kt tmpt 2, akn aku 'update'kn sejurus slps tamatnye hari pertama aku praktikal ye. :)

P/S: Encik S.A, anta sy ari ISNIN nnti boleyhhh? ^.^

Wednesday, 29 June 2011

Sabhi Saddi ft Helena - Tanpamu. :)



Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Korus

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Korus

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

P/S: Org lain lame dah tawu lagu ni. Awk bru dgar smlm tetibe terJATUH HATI la plk kt lagu ni. ;pp

Tuesday, 28 June 2011

UNMATURED? ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Fuhhhhh... Hari ni hari ape eh? SELASA...! *aishhhh, mcm cikgu nanye kt murid-murid plk. ;) Ape yg menarik utk diceritakan ye hari ni? Erm...

Bbrpe hari ni aku mcm ketandusan idea dan kate-kate. Bkn setakat 2 je. Aku selalu sgt pk mcm budak-budak. Sesungguhnya, ketidakmatangan aku 2 nampak jelas, terang dan nyata tanpa perlu disuluh menggunakan sportlight atau lampu suluh. Makin hari aku yang makin risau dgn care aku brfikir ni. Umur dah 20 dah tapi... Haiihhhh.... (mengeluh lameeeeeeee :D)



P/S:Encik S.A yang berbaju bengkel, I MISS U lah! ^.^

Thursday, 23 June 2011

Seminggu! ;pp

Assalamualaikum w.b.t.

Pejam celik pejam celik, ari ni da ari Khamis. Genap seminggu da awk. :) Org selalu ckp yg mase 2 cepat sgt berlalu. Tapi pade aku cepat pun x, lmbt pn idak juge. Sedang-sedang laaaa. ;) Seminggu yang dilalui byk mengajar aku erti kesabaran dlm sesuatu penantian. Dan semoga penantian ini berakhir dgn kebahagiaan di kemudian hari. Amin. ^.^

P/S: Encik S.A, wrna yg mne lgi menarik perhatian? MERAH atau BIRU? :D

Wednesday, 22 June 2011

Encik S.A ^.^

Assalamualaikum w.b.t.

Dari pagi smpilah ke ptg, cuaca mendung je. Sejuk je mate ni melihat cuaca di hari Rabu yg indah ni. Sesejuk hati ini yang sgt merindui si Pencuri HATInya. :')

Tuesday, 21 June 2011

Bila rase RINDU itu hadir... :')

Assalamualaikum w.b.t.

Erm... Bbrpe hari ni rase semcam je. Sblm2 ni ade jgk rase mcm ni tapi takdelah smpi meleleh. huhu. :D Tajuk entry 2 sndri da bgitau prsaan ape yg buat aku smpi leleh-leleh.(eleehhh.. leleh, leleh.. tak payah nk mat saleh sgtlah. hahaha. ;pp) Terase mcm org yg aku rindu 2 jauh sgt.. Padahal, tadelah jauh mne sgt pn org 2. Xsmpi 45 minit smpila.. :) Tapi.. klu dah rindu SANGAT 2 sehari pn mcm setahun. Klu 10hari da mcm 10tahun... WOWWW! Lmenye 10tahun 2.. hehe. Belum pun smpi semingggu, sy dah mula rindukan awk si Pencuri HATI. :')

"Gambar mnjadi peneman setia disaat anda jauh di mata saya. Mesej pula menjadi pengubat rindu sementara anda bekerja."

Haiihhhhh... Rasenye kes aku ni mcm dah parah sgt je. Jln penyelesaian yg terbaik bgi sblm keadaan mnjdi brtmbh parah adlh dgn menyibukkn diri dgn aktiviti2 lain. huhu. Betul x betul x? Tapi paling2 pn aktiviti dlm rumah je. Acane? heeee. :D ^.^


P/S: Encik S.A, hayati penulisan sy smbil dgrkn lgu trbaru di blog sy ni ye.. :)

Monday, 20 June 2011

Fikir fikir fikir! Grrrrrrr!

Assalamualaikum w.b.t.

Fuhhhhh! Rasenye mcm dah bertahun xupdate blog ni. BERHABUK. hehe. :D Crita ari ni psl ape eh? Haaaa... Sempitnya pemikiran aku ni bila dok uma. Sesempit umanye. ahaha. ;pp Knp aku ckp mcm ni? Nthla... Semua yg berkaitan dgn diri aku semuanya tak kena. Buat itu salah, buat ini pun salah. Lagi time2 mcm ni, ati rase xtenteram je. Nak diluah mati emak, nak ditelan mati bapak... < Peribahasa ye.. :) Kdg2 org yg kte syg 2 buat benda betul pn kte kate slh jgk. Mungkin sbb aku dok uma je kot... Asek sgt terperap kt rumah. Jadi kte asek sgt pk bende yg remeh temeh ni. Siyes rase mcm nk buang jaoh2 bende2 ni. Semak sgt2! Bkn setakat semak je, bila kte tak boleh nk handle bende yg remeh temeh ni die jdi menyusahkan. Bende yg boleh setel pn nnti jdi xblh setel. Yg sakitnya, kte yg memikir ni jgk. Haiihhhh, cpt2 lah ckit dtg Bulan 7 oiii... Tak larat dah teman nak menahannya...

P/S: 3,2,1 Cinta... Tunggu kehadiran teman ye... :D

Wednesday, 15 June 2011

Nera - Hatimu Milikku ^.^



Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini


Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku


Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

P/S: Nera sgt comeyl! :D Lagu ni pn best jgk. Same comeyl mcm Nera... ;)

Tuesday, 14 June 2011

:'(

Tiada ayat yang mampu menghuraikan perasaan aku diwaktu ini...

P/S: Terima kasih utk cerita 'KL GANGSTER' smlm awk.. :)

Saturday, 11 June 2011

Wayang? :)

Assalamualaikum w.b.t.

Erm... nk cte psl ape eh hari ni? :) Tade ape pn yg menariklah utk ari ni. Cumanye, rse sedih sikit sbb xdpt nk temankan Encik Mohd S.A sy tgk wyg. Waaaaaaa... sgt teringin nk tgk wyg dgn die sbb dah lme sgt xtgk wyg bersama. hehe. :D *part yg ni mesti die tataw sbb xpnh bgitau die rindu sgt nk tgk wyg bersama. ;pp* Tapi... xde rezeki laa nk klua ari ni syg... Klu anda mempunyai masa 'percuma' minggu depan, kita klua yeh? yeh yeh yeh? ^.^

P/S: Cerita ape? haaaa, klu jdi tgk next week, bru aku heboh2kn ape cte yg kitorg tgk 2... ;)

Wednesday, 8 June 2011

=')

Hidup tidak seindah ape yang diimpikan...
Hidup tidak semudah ape yang dibayangkan...
Hidup itu penuh dengan liku-liku dugaan dan cabaran yang wajib ditempuhi selagi hayat dikandung badan...

Apa yang mampu dilakukan hanyalah berTAWAKAL, berUSAHA & berSABAR...

Tuesday, 7 June 2011

Stacy - Kisah Dongeng.



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah
Dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk
Dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu, dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu, Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja...

P/S: Sgt 'LOVE' lagu ni! haha. *Org lain tahu lagu ni lame dah, awok bru tau. ekeke. :D

Sunday, 5 June 2011

Hari Jadi ke-20 tahun. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Waaaahhhhh! Tgk tajuk je muka dgn automatiknya dah senyum sorg2. haha. Bukan ape, teringat ape yg jadi smlm. Act, smlm adalah harijadi sy yg ke-20! SELAMAT HARI TUA NABILAH RUSLAN. :) Mcm2 yg aku nk buat mse umur2 dah semakin meningkat ni. TAPI... semuanya masih didalam proses sbb aku masih lagi bergelar seorang pelajar sepenuh masa. Alaaaaa, nnti aku cte ape yg aku nk buat dlm mse umur2 mcm ni. ahah!

So, cte ni ptot msuk smlm. Tpi sbb smlm tgk AF9 kn. Masuklah entry ni hari ni. Tak boleh lepas kot tgk rncgn 2 skrg. huhu.

Kisahnya berbunyi begini... (^_^)
Dsbbkn smlm beday aku, my beloved si Pencuri 'Hati' pn bwklah klua. Oiiiihhhh, harus taw kluar bersama di hari bahagia. haha. :D SANGAT SANGAT SANGAT HAPPY! Wlupun, buat die tggu dkt sengah jam. huhu. Sori syg buat awk trtggu2 lame. :D Bia sederhana pd luarannya, tpi dlm hati ni... BERBUNGA-BUNGA taw pacik! Thank you so much my dear bwk ke mne sje yg dipinta. hehe. Even mse da nk 'tamat' pn, die masih menunaikan permintaan sy! Dan terima kasih banyak-banyak kerana sentiasa menjadi pendengar yang setia ye awk! :) Auwwwww, semakin hari saya semakin sayang awk Encik Mohd S.A :-*

P/S: Mama, abah.. Nk LANCER sebijik boleh xuntuk kali pny hari jadi? hahaha. ;pp

Thursday, 2 June 2011

Kenanganku.. BERSAMAMU. haha. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Tajuk entry ko bella. Aca2 Jeffri Din gitu. hoho. :D
Mengimbau kembali saat-saat perkenalan aku dgn si 'dia', xtertahan rsenye air mate ni. Xpayah picit butang 'automatik' pn, die sndri akn turun. Rindunyeee... :') Sesiapa ade poket DORAEMON, boleh bagi pinjam? Nak balik kt mse 2. Kejap pn jadilah. Buat lepas rindu. hehe. :D

Yaaa, saat tu indah beb. Siyes wa cakap. Tala tipu lu punya... Tapi bgi aku jelah kot. huhu. ;pp
Tapi... hidup ni, bukan sentiasa indah. Klu xde dugaan pun xseronok jgk. Asek nk HAPPY je ble msenye nk SEDIH. So, flow kehidupan ni akan lebih berwarna-warni jika kita selang seli kn dgn SUKA dan DUKA. Barulah dpt merasa masin dan manis sesebuah perhubungan 2! ^.^

Ada sesiapa yang setuju dgn aku? Bengkokkan lutut skrg. ekeke.. ;)

P/S: Sape pnah tgk iklan Dumex yang baru? Waaahhhh, sgt comel budak tecit yg ckp mula2 2! :)

Tuesday, 31 May 2011

Kadang-kadang.

Assalamualaikum w.b.t.
So, entry for today... Takde pape yg special pn sbnrnye. Cuma, nthlah... Kdg2 rse mcm takde kekuatan diri. Tapi kdg2 kekuatan diri 2 dtg sndri. Ntah mcm mne dtg pn aku tataw. Kdg2 2 rse mnangislah jln penyelesaian. Tapi smpi ble nk mnangis je kn? Klu pk sgt, bnde ni memakan diri sndri. Jadi, jln yg trbaik sntiasa kontrol diri. Dgn care mcm mne? Aku msih xjmpe 'ubat' yg sesuai. Daaaaa~

Saturday, 28 May 2011

Jogging di Tasik Shah Alam bersama si 'Pencuri HATI'. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Haaaahhhhhhh! Ptg ni aku teman Encik S.A brjogging dkt Tasik Shah Alam 2. Smpi2 je kt c2, 'pacik' ni tukar kasut. Dah ready2 dah ni nk brjogging, mstilah kne warm up dlu kn. 'Pacik' ni dah warning kt aku dah bwt warm up btul2. Bkn ape, seganlah nk warm up. haha. *seganlah sgt.. Agkt bahu sambil tgn kiri kanan kt ats bahu. :D* Bkn ape... Klu xwarm up btul2, nnti msti penat mse brjogging 2. Ceyhhh, knon2nye xpancit lah. Aleh2, xsmpi lgi suku pusingan aku dah tercungap2 dah. Sumpah penat. Smpi senak2 perut ni hah brjogging. Mne pnh aku jogging beriya mcm ni. Tapi sy tabik lah kt awk b. Xnmpk lgsung ciri2 die nk pancit taw. Relax je... Suka suka suka! :) Nk sgt brgmbr dgn 'pacik' ni taw tpi die ni bkn suke brgmbr. So, crite jelah yg trmmpu. huhu. Belum pn smpi 3 jam awk blk, sy dh rindu dkt awk b. huuuuuu~

P/S: Entry ni agk berterabur sikit bhsenye. Sorrryyyyyyyy~ ^.^

Thursday, 26 May 2011

Luka? Hati? Pergilah....

Assalamualaikum w.b.t.

Terima kasih kerana sudi mnjadi tmpt aku meluahkan perasaan ye blog. :')

'Muka sering menggambarkan senyuman yang tidak terhingga tetapi hati takkan boleh menipu sesiapa...'

Knp aku ckp mcm ni? Aiiiihhhh, biasalah klu dah bermadah-madah ni confirm hati tgh terluka skrg ni. huhu. :'( Sbb ape? Tak dpt dikenal pasti.

'Lara di hati cuma tuhan yang mengetahuinya...'

Aku bukanlah seorang yang reti menguruskan perasaan sedihnya. Klu blh, kita taknaklah bgitau org yg kite ni tgh sdih. Selalu dah cuba buat-buat taktawu je klu terase hati. Kire skrg ni okaylah ckit. Klu bnde-bnde halus, kecil sgt, yang mmg kne gne kanta pembesar, aku xamek kisah sgt. Paling kurang pn aku sedih tahap-tahap bayi merengek mlm je. Tapi ble ianya boleh dikatekan agk bsr, hati aku ni dgn sndrinye tnpe perlu disuruh akn merasa 'SAYU' yang teramat sgt. Lagi-lagi ble ianya berkenaan dgn org yg pling kite rapat, rindu, syg, cinta dn pelbgi jenis kaum kerabat die ni lah. Sbb SAYANG kn, 2 yg blh sedih scre tbe-tbe 2.

Klulah blh, aku nk sgt jerit kt sebuah tepat yang tade org blh dgr. Jerit sepuas-puasnye! Biar sedih ni pergi jauh-jauh. Dan xdtg lgi... Tapi apakan daya, inilah lumrah kehidupan seorang yang bergelar MANUSIA. Tak mungkin dan jauh sama sekali perasaan-perasaan berikut boleh hilang dan terus lenyap begitu saja...

Mungkin... ape yg aku buat ni sederhana je kot. Sbb 2 xnmpk kn? :'(

Pergilah main jauh-jauh 'luka yang menyakitkan.' Benarkan aku hidup bahagia utk sekian waktu yang ada...

Wednesday, 25 May 2011

Kuatkan semangat ye Si Pencuri 'HATI'. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Dah berhabuk ke blog aku ni?? Tak kot. Takkanlah berhabuk kot. Bpe ari bru. ekeke. :D Tade ape pn ari ni cuma nk bgi kata-kata smgt utk Encik S.A sy 2. Jgnlah sedih sgt yang psl '2'. Rezeki 2 ade kt mne-mne je. Mungkin mse ni bkn utk awk lgi. Akn dtg spe tawu jdi milik awk kn. Tanaklah awk sedih2 mcm ni. Susah hati sy. Klu awk ade dpn mate takpe. Ni jauh dri sy...

Mesti trtny-tny kn ape yg disedihkn 2 kn? Takpelah, bia kami yang tahu. huhu. :)

Apepn yang jdi, sy tetap ade dgn awk taw! 2 je yg sy nk awk tawu. :-* Sy mnta maaf sbb takde disamping awk disaat-saat yang genting mcm ni. Harap awk terima dgn hati yang terbuka ape yang sy smpikn ni ye.

P/S: Ceyh, kate smgt xbyk mne pn. Kate-kate cinta je yg lebih. haha. ;pp

Friday, 20 May 2011

Tiada Tajuk.

Assalamualaikum w.b.t.

Huuuuu... Sedih sgt bce blog mmbe aku yg sorg ni. Tade angin tade ribut tup tup je entri ni mcm sayu sgt. Act, die mmbe aku mse aku menetap sebulan kt Bangi dlu. Byk kali dah aku jnji ngn diorg nk turun sne tpi smpi la ni xpgi jgk. Kpd korg korg yg mmbce, bkn tanak pgi taw. tpi cutinye kjp sgt. Tpi, mgkin mse korg msuk sem 5 ni aku blh dtg kot sbb aku praktikal kt cni. Rindu sgt dgn korg... :')
Orang tua comel 2 xtpn pn tgah hari ni. Smlm pn xjgk. Okay, smlm dimaafkan. Hari ni sy nk alasan yg munasabah ye Encik S.A. hehe. :D

Haaaaa, yg korg bce2 tdi 2 bru muqadimah je. Crita btulnye bru aku nk cite skg ni. heeee... ;pp Merungut merungut. bace jelah ye.

Orang ckp 'terlajak perahu boleh berundur, tapi terlajak kata... binasalah badan.' Knp aku ckp mcm ni? Sbb aku ni klu mrh, main lepas je. Lps 2 jenis aku plk 2 ckp xretinye pelan2. Kdg2 2 smpi org igt aku ni tengking taw. Alaaaahaaaiii... Seriously, aku nk SGT SGT SGT BERUBAH part yg 2. *huruf besar lgi kt sgt sgt sgt 2. bermaksud sgt inginkan mmbuat perubahan. huhu.* Mane xnye, awk 2 prmpuan. Cubalah bljr ckit ckp leklok.

Kpd Encik S.A, nth brpe juta kali dah ckp psl maaf kn. Tanak dah ckp. Cuma doakan sy je okay! ^.^

Daaaaaaaa~

Thursday, 19 May 2011

Kesalahan!

Assalamualaikum w.b.t.

Knpe hari ni smpi ade 2 entri? Saje... Sbb kt cni je tmpt nk luahkan perasaan. Sori korg klu cte aku ni buat korg meluat nk bce ke ape yeh. Tak pakse korg pn nk bce. Klu sudi, bcela. Klu x, xpe. :) Klu entri yg bwh ni aku cte psl bubur mama, skrg ni aku nk cte psl bnda yg aku dah buat, lps 2 dah jdi bubur. Tatawlah sme ade bubur pns ke bubur sejuk ke, bubur ape-ape jelah yg korg suke. Kpd awk, sy minta maaf yang tidak terhingga kerana berkemungkinan besar awak amat terkilan dan marah dengan kesilapan yang saya buat. Aku juga insan biasa yang tidak lekang dari membuat kesilapan seperti anda. Tetapi, hati saya tidaklah sekebal besi yang hanya boleh dilentur tatkala dipanaskan. Saya tak nak semuanya berakhir begitu je.

Tapi mungkin dah nasib badan kn. Bak kate awk 'dah nasib bdn kaw!!' dan sy menerimanya dengan 'okay wak. :)' Tak kisahlah... Sy mmg xberhak nk rse bhgia disamping org yg sy sgt syngi. :'(

Hah, spe ade ubat yang boleh baikkan tekak serta merta dan bdn yg kjp pns kjp x? Blh share x? Aku dah lme sgt dah berehat je kt rumah ni. Nak buat kerja lah...

Bubur Mama. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni dah masuk hari ke-2 tekak aku sakit. Pening kepale 2 okaynye suam-suam kuku lah. Kdg2 okay kdg2 2 ble batok rse mcm bergegar otak. So, menu for today disebabkan aku sakit kn, mak aku buatkn bubur. Selalunya, mama jarang msk sbb aku ni jrg mkn. Tapi 2 story mse dulu lah. Sblm knal dgn Encik S.A. :) Skrg ni tiap-tiap hari mkn tgah hari. Ape je yg ade dlm peti beku 2 aku buatlah jdikn lauk. Klu jadi, untung perutlah dpt mkn sdp. Klu xjdi, untung jgk sbb dpt kenyangkn perut. hua hua hua. :D Kesimpulan entri aku ni, Terima Kasih mama sbb menyediakan bubur utk sy! ^.^

WEEHHUUUUUUU~

Wednesday, 18 May 2011

Tekak meraung kesakitan. ^.^

Hujan yang turun, seakan-akan memahami akan perasaanku. Tuhan sedang mengujiku. Tidak mengapa... aku menerimanya dgn hati yang ikhlas dan redha. Dalam setiap dugaan yang ditempuhi, aku tahu ade hikmah yang tersembunyi...

Assalamualaikum w.b.t.

Entri hari ni sekali lagi berkisahkan tentang diriku. Maaf kpd kwn2 blog sbb blog ni je tmpt aku nk cite ape yg jdi hari ni, perasaan aku, aku mrh dgn spe, syg kt spe. Korg bce je lah ye klu rajin. huhu. :)

Smlm aku diserang sakit tekak dan demam yg suhunya takdelah sepanas air yg menggelegak 2. Ble dah demam ni, pergerakannye mnjadi lmbt dan mls utk buat krja. Okay okay, mungkin korg nk 'cop' aku ni mnje sgt kn? Ni bkn manje lah. SAKIT... huhu. ;)

Jutaan terima kasih diucapkan kepada Puan Rohani dan Encik Ruslan (mama dan abah) sbb blikn panadol wlupn lpas blk dri knduri. hehe. Xlupa juga terima kasih kpd Encik S.A sbb tmnkn sy (msg sahaja okay. :D) wlupun sibuk mencari kasut baru. haha.

Mesti korg tertny2 kn ape kaitannye ayt yg ats skali 2 dgn entri aku hari ni. Takde kaitan ape pn sbnrnye cme... mcm mne ye kte nk hilangkn rse cpt mrh dan kecewa dan sedih? Ade ubat x? Haiihhhhhh...

Semoga aku menjadi seorang yang lebih tabah dan mampu untuk mengharungi liku-liku kehidupan yang bakal mendatang...
Amin...

Tata~

Sunday, 15 May 2011

Madah buat Si 'Pencuri' Hati. :)

Assalamualaikum w.b.t.

SAYANG...
Dgr saja namamu, < merujuk kpd prktn syg diatas ye. :)
Hatiku sudah mula terpikat di saat engkau mula mengenali diriku...
Kebaikan yang sentiasa mekar di dalam dirimu, membuatkan aku semakin selesa berkawan denganmu.
SAYANG...
Tatkala diriku didatangi dgn pelbagai 'genre' masalah, engkau sentiasa dkt disampingku menjadi pendengar setia kpd setiap masalah yang diperdendangkan.
SAYANG...
Meskipun sikapku begini, mengertilah akn dirimu bahawa engkaulah yang aku syg.

RINDU...
Walaupun ketika itu engkau hanyalah seorang rakan bagiku, tidak aku nafikan perasaan rindu ini sentiasa hadir.
RINDU...
Ye, mungkin aku bknlah seorg yg handal dlm menguruskan perasaan rindunya terhadap seseorang...
Namun jauh di sudut hati, aku harap engkau mengerti akan perasaanku ini yang tidak akan pernah hilang walaupun sedetik terhadap dirimu.

.CINTA.
Kombinasi dari perasaan SYG&RINDU, maka terbitlah cinta yang lahirnye ikhlas dari hati.
Aku merasa bertuah kerana dapat mengenalimu CINTA...

Terima Kasih CINTA
* Kerana menerima aku seadanya diriku.
* Kerana berkongsi syg dan rindu.

Atas Nama CINTA
* Akn ku pertahankan hubungan yang di bina semampu diriku.
* Akn ku perbaiki kelemahan yg ada demi mengelakkan pertelingkahan berlaku.

Bersambung...

P/S: Kpd Encik S.A, ini utk awk... <3 U! :D
Mmbe2 blog, sori sori sori entry ni ade sikit jiwang.. *bukan sikit, banyakkk...
huhu*

Terima kasih kerana sudi mmbaca. :)

Saturday, 14 May 2011

Keputusan Sem 3. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Hrmmm, sepatotnye keputusan ni di'check' pd 16 Mei. Tapi plik jgk ni. Tgah2 hari tdi dgn aku pny syiok terlelapnye *bkn terlelap dah, tido mati dah. huhu.*, aku dikejutkan dgn panggilan dri Cik Emi Yasri binti Mohd Nordin.

Emi : Bella, ko dah tgk result blm?
Aku : Blm lah. dah klua ke weyh?
Emi : Yelah. Tika dah tgk dah. *AKJ lgi tika sem ni. tahniah ye. :) xsia2 usaha ko sem
ni. :)*
Aku : Serius ke weyh? *Dgn mate terkebil-kebil dan menjerit-jerit kt rumah sbb takot pnye psl nk tgk result. Sumpah sem ni sgt sgt sgt sukar. Kitorg sume menghadapi mase2 yg sukar lgi2 part nk jwb paper system. :)*
Emi : Yelah, aku pn tgah otw nk p tgk result ni. Ko bgitau jgk ngn spe2 yg ko knl taw.
Aku : Okay okay.

Dgn hati yg sgt gerun, takut, nerbes, seram, sejuk.. Alaaaa, sume mcm perasaan lah ade. Sambil menjerit2 lagi aku bkk PC ni. Angah ngn adik siap mrh2 aku lgi sbb act like a 'CRAZY GIRL' haha. :)) Bkn ape, takot pnye psl. Drpd blk abes exam ari 2 lgi kitorg sume seram dgn result sem ni. Dlm pd mse yg sme tga on PC 2, aku cal la Encik S.A knonnye nk gtawu kt die result da blh check. xsempat aku gtawu die tny aku dlu. *Ceiyt, b men tipu r. Dah tau bkn nk gtau. Ishhh. ;)* Tapi cian kt awk kn. Tape-tape, tgk nnti2 ye. :)

Bkk je PC aku terus masuk laman web PSIS. Tekan-tekan lah yg mne ptot. Dgn hati yg aku taip2 kt ats ni pn aku masukkn no IC. Klik dekat 'Seterusnya'. HAAAAAAAA? Terus tpn mama ngn abah. Niat hati nk tpn Encik S.A sbgi org yg ke-3 tau keputusan peperiksaan aku. Tapi, mesti tga sibuk keje 2. Selalunye ptg2 mcm ni tpn dah tny dah mkn ke blm. Takde pn 'Incoming call'. *Takpe takpe. Awk tetap akn jdi org yg ke-3 jgk b yg tau result sy okay. Ptg2 ckit sy bgitau.* :)

Alhamdulillah...

P/S: Kesian kt diorg diorg yg xblh nk tgk result exam. Ade yg dah byr duit bas yg RM 10 2 pn xboleh tgk jgk. Apa crita ni? Knp smpi jdi mcm ni? Cthnye emi yg dah smpi je kt cc tpi tak boleh tgk result. Dgn perasaan kecewa balik rumah dan tggu Isnin nnti mcm mne ctenye. Haiihhh... Kpd yg berkenaan, sepatotnye sebelum keluarkan result cek lah sabik-baiknya. Ble dah jdi mcm ni dgn spe budak2 yg nk tgk result 2 nk mngadu?

Thursday, 12 May 2011

KONGSI, Lu Langsi Lu Mati. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni aku nk cte psl ape eh? Ohh, ye. KONGSI! Hari ni cte 2 bru klua kt pawagam. Klu diikutkan perancangannye kami, aku ngn Encik S.A nk tgk hari ahad ni. Tapi die cuti plk ari ni. Cuti mengejut plk tuh. huhu. So, pegilah tgk cte ni. Ye Encik S.A, sy sgt ingin tgk cerita ni okay. huhu. ;pp Ceritenye takdela xsronk sgt. Tapi okay la... :) Tapi Encik S.A sy ckp xbest. Tapinye die gelak jgk ble tgk cte 2. haha. Aku pn xphmlah. :D Btw, terima kasih syg sbb sudi bwk sy pgi tgk dan belanja sy ye. <3 You B! :-*

P/S: Xrugi lah klu korg pgi tgk. Tgk dgn hati yg terbuka okay. huhu.. ^.^

Friday, 6 May 2011

Hadiah harijadi mama?

Assalamualaikum w.b.t.

Bce tajuk entry pn dah tawu kn ari ni aku nk cte psl ape. Harijadi mama dkt dah tpi aku tataw nk crikn ape. Klu blh aku nk yg 2 in 1 pny. Knp? Laaaaaa, kn HARI IBU pn dkt2 dah 2. huhu. :D Klu ikutkn kate hati mau je blikn kerusi GINTELL yg beli 1 percuma 1 2. Tapinye...... :) *Almaklumlah, awk tade pendapatan bulan ni. Kne bgi yg skaligus je. hehe. ;pp*

Angah ade cadangkan suruh msk hari 2. Tapi aku ni pn bru tah nk bljar2 mmsk. Takotnye klu xjdi, mau masuk ke tong sampah je krg. hehehe. Sekalipun nk msk, mstilah nk buat hidangan yang special dri hidangan special2 yg ade kn. *Wahhhh, nk yg ats2 je ko kn bella. haha. :D*

Masih dlm proses memikir lgi. Dah jumpe ape yg aku rse puas ati, aku cte lagi okay. :)
DADAAAAA~

Wednesday, 4 May 2011

Di tengah hari RABU. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Bila dah cuti panjang tanpa kerja dan duduk dirumah saje, rajin plk rsenye tgn ni nk menaip. huhu. Hari ni citenye tadela ape sgt... Cumanya, smlm terase mcm nk msk Udang msk sambal dgn sotong msk kicap. Okay2, aku tawu simple je kn bunyinye tpi bgi seseorang yang xbpe tawu sgt nk msk, aku rse payah jgk kot nk msk bnde nih. haha. So, mlm smlm lgi aku dah tny ngn mama nk kne buat ape je klu nk msk mcm 2. Siap pesan kt mama lgi soh belikn udang ng sotong 2. Ala... ciput2 pn tape. Nk mkn pn sorg je kn. huhu. :D

Nk dijadikan cite, mama xblikn pn. Xsempat kot. Takpelah mak, kite fhm. hehe. So, pukul 1.29p.m. tdi Encik S.A call. mmg menjadi rutin, tgah hari je klu xtgah hari pn tgah hari nk msuk ptg ckit 2 msti die tpn tny dah mkn ke blum. Mcm nk mrh sorenye ble aku gtau blm. huhu. Sorylah yang, bukan wa sengaje oh.. ;) Disebabkan perutku kosong dan berbunyi plus Encik S.A mcm mrh kn, aku pn ambil keputusan utk gorenglah nasi yg ade. Hasilnye, sedap jgk kot bile nsi grg 2 dmkn dgn mayo dan sos cili. :)

Igtkn nk tgkp gmba tdi tpi nmpk mcm beria-ria plk kn. Nasi grg pn nk kecoh. haha. Sekarang ni, perut dah kenyang hati pn senang. hehehe... :-p

Tuesday, 3 May 2011

B.O.S.A.N

Assalamualaikum w.b.t.

Cuti sem dah nk masuk 5 hari berlalu. Bosan yg teramat sgt. Klu dok uma mesti bgn lmbt. Ble bgn lmbt mstilah kne mrh kn? Nme pn 'PEREMPUAN'.. Tpi bgn lmbt. *Tpi bgn2 lmbt pn sy tetap menyiapkan tugasan seharian sy taw Encik S.A. :D*

Umur makin hari makin meningkat dewasa tapi masak tak reti-reti lagi. Okay, chopp2..! Bkn langsung xreti msk taw. setakat masak air ke, msk nasi ke, goreng telur ke kire..yg basic2 2 reti lah. Tapi smpi ble je nk tawu basic kn? Mau lari laki klu mkn luar je hari-hari. haha. :D *Amboiiii cik adik.. jauhnye awk berangan ye? huhu. ;pp*

Tujuan aku cerita ni adalah kerana haaaaaa, kerana ape eh? hahaha, kerana BORINGLAH. Okay okay, kite tutp cerita smpi kt cni ye. Mane tawu aku dok cite cite ni dtg plk ilham nk buat resepi baru kn? haha.. TATA TiTI Tutu. :)

Monday, 2 May 2011

Si 'Pencuri' Hati. :D

Assalamualaikum w.b.t.


Entry hari ni bkn sbb nk bangge ke riak ke ape okay. cuma nk share je ngn korg2 yg sudi bace blog aku ni psl mamat yg bakal aku ceritakan skrg nih. huhu.



Tgk gmbr mamat kt ats nih betul-betul. Pnh xkorg nmpk die kt mne2? WANTED gle ni.. haha. :D Encik ni nme die Mohd Shah Aidil. Die spe dgn aku? Mestilah bkn KAWAN kn yg penting. hehe. ;pp Kisahnye bermula bile aku boring tahap gaban dn tbe2 mamat ni IM. Mmg mndptlah kn nk brkwn 2. ;) Seriously, aku sgt ske tgk die. haha. *uiitt, Encik Mohd Shah Aidil, jgn kembang sgt okay. haha. :))*

Ye ye dan ye, kami mengaku kami menjalinkan hubungan CINTA secare sulit. Mksudnye, SENYAP-SENYAP. MOTIF? Tak perlu kot nk heboh kt 1 dunia yg kita ni dah ade pkwe ke mkwe. haha. :D Haaaa, msti korg nk ckp aku ni tulis xserupa bikin kn? Beb, BLOG kot. Brpe rmi je pn follower aku. Jdi xslh rsenye aku share kt cni. Kn kn kn ? ;pp Setiap psgn yg bercinta 2 msti mengimpikn dpt hidup disamping org yg diorg SAYANG dan SUKA dan CINTA kn? Xlari jgk dgn aku. Semoganye, ape yg sy hajatkan tercapai. Amin... :)

P/S: Taip sambil jari menggigil ni. Hopefully korg okay okay je mse bce eh. :D

Saturday, 30 April 2011

Home sweet HOME. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Lega yg teramat sgt sbb akhirnya lpas jgk bebanan final exam. Lpas ni confirm menggelabah blk sbb 16 Mei ni result plk klua. huhu. Entry ni spatotnye aku post ari jumaat ari 2 tpi mlslah plk rsenye nk menaip pepanjang. heeee ;) Cuti ni rsenye mcm nk dok uma je besorkn bdn yg takkan besor ni ha. Tapi klu dok uma je xmasyuk lah plk kn. Nk kje lesen xabes amek lgi. Jdi lpas abeskn lesenlah jwbnye bru blh merase pegang duit yg xbrape nk byk sgt tuh. hehe. :D 2 ari ni xdenye aku rajin nk nk dok uma je. Lagi2 ble classmate aku Emi Yasri Mohd.Nordin dok uma aku ni haa. Mmg berjalan lah jwbnye ari jumaat 2. Alaaaa, x g jauh mne pn sbb pitih takdok la.. Jln2 cuci mate je la kt JJ Bukit Tinggi. Nseb baik lah Encik Mohd Shah Aidil 2 sudi temankan sy ye. Bkn stakat ari Jumaat je, ari ni pn aku dok buli die jgk tmankn cri anak tudung utk kenduri lect En. S.A ni. ;pp *Jgn mrh na.... Syg awk! :D* Erm, boring kot cite ko ni budak kecik. Takpelah, yg penting aku update. Sambung nnti2 okay. Tata. :-p

Wednesday, 27 April 2011

Rumah oh rumah. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Tak sabar gile rsenye nk balik rumah esk. Sumpah rindu kt katil. hahaha. Mak Abah, nantikan kepulangan anakmu yang terchenta. hehe. :D Bkn ape, xsggup da rsenye ari2 dok kne serang ngn serangga/binatang comel2 ni. Tapi ble dah blk rumah nnti mesti rindu kt poli. Alaaaaa, bese dah mcm 2. Tiap2 sem kot. Bile dok kamsis rse mcm nk blk uma. Dah dok kt uma gatal terngiang2 kt kamsis 2 knp. huhu. :)) Kpd 'awk', thanks ye syg sbb sudi bwk sy pergi b/fast hari ni. Terharu sgt2 dgn ape yg awk sampaikn kt sy. TERIMA KASIH awk. :) Dan utk member2 DIB3 sesi Dis 2010, buat yang terbaik utk paper final kita esok okay? Chaiyokk!

Friday, 15 April 2011

Menghitung hari. Mood: Final Exam. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Rasenye mcm bru je msuk sem 3 ni. Tup tup, dah nk final exam. Cuak gile kot. Mne xnye. Klu sblm ni, soalan kte dah blh agk2 dah ape yg msuk(acah2 mcm pak nujum lak ko n. haha) Tpi skrg, soalan da 'centralised' Ececehhh, berspeaking lah plk ye. huhu. Xtau lah mcm mne nsib pointer sem ni. Hrpnnye, blh la mnjwb soalan dgn sebaik mungkin. Apa yg dah pnh pensyarah aku aja sblm ni dpt aku keluarkn mse jwb soalan nnti. :) Doakan sy dpt buat yg trbaik ye kwn2. Seram2. Isnin dpn kot. Management Mathematic plk 2. Haiissshhh... Utk 'awk', semoga awk dpt selesaikan pengajian awk dgn jayanye sem ni. huhu. Sem akhir kn? Buat betul2 okay! heeeee. :D

Tuesday, 29 March 2011

^.^

Assalamualaikum w.b.t.

Lme gle kot xupdate blog ni.. Utk waktu-waktu yg akn dtg ni rsenye mngkn aku jrg da kot update.. Bkn ape, line dah mmg tayah cte r kn.. Lps 2, 2mnggu lgi da final exam.. Pergghhg, gle cuak siot.. huhu.. *Alaaaa, klu bce buku tadenye la nk cuak2.. Sbb mls bce buku 2 yg jdi cuak smcm je rsenye.. :D*

Utk mggu2 yg lps, hari-hari yg dilalui ada best, sedih, ceria, geram, mrh, bengang.. Pndek cte sgle mcm rse pn ade la.. :) Tpi yg pling pnting, aku mmg kecewa sgt3.. Kecewa sbb... nnti2 aku smbung oke.. Nk siapkn assgmnt yg trtunggak ni dlu.. ^.^

Tata Titi Tutu..

Saturday, 12 March 2011

Zivilia - AISHITERU! ^.^

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru

P/S: Sy suke lagu ni! SGT3 suke! huhu.. :D

Thursday, 10 March 2011

Tournament B.J(Bola Jaring) dan Badminton. ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Korg2, sbnrnye entry ni ptot msuk kames ngn jumaat lepas taw.. Tpi mcm besela alasn aku takde lain.. Line mmg PUNCA! urrgggghh! Mrh ni.. huhu.. Bile time2 ujung minggu cm ni brulah line jdi oke ckit.. Maybe sbb bdk2 kamsis rmi yg blk kot.. hehe.. :D berbalik kpd tjuk entry aku tuh, utk tournament yg ni aku xbyk gune tenage sgt.. mne xnye, dok je kt meja urus setia 2 jdi kaki announcement.. haha.. BJ ni payah ckit nk mainnye.. nk tawu ka pasai pa? pasai byk sgt 'set of rules' yg kte kne patuhi semasa menjalani pertandingan BJ nih.. Ape yg aku tawu, dok bgi sorak je la kt mmbe2 yg men.. huhu.. berbaloi lah jgk aku sket tekak ckit2 sbb Team DIB 3 dpt no-2.. Alaaaa, klh 2 mata je kot ngn DSK 2B(ank P.A En.Norman).. Uiihhh, klu nk cte final BJ ni lah yg pling best sbb kitorg(DIB3) lwn2 sorak ngn En.Norman dan kls DSK 2B.. MEMANG SENGIT SGT! huhu.. (sambil kipas tinge ckp PANAS..) haha.. :D Nk dihabiskn entry ni, sila enjoy moment2 di bwh.. huhu.. ;pp



'Mcm ni ha mokk cre nk ticknye'



'Urus setia Badminton bersama En.Norman.'



'AJK mata. :D'



'Team DIB 3'



'AJK sukan JP sesi Dis 2010 bersama En.Norman. p/s: Separuh je yg ade. :)'

P/S: Sory korg sbb ayt aku mcm budak 5tahun bru msuk tadika.. Tunggang langgang ckit.. :)

Wednesday, 2 March 2011

Futsal Tournament. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Sepatutnye entry ni aku msuk sabtu 2 minggu lepas lgi.. Tapi line kt tmpt aku ni ssh ckit.. Mcm 'Hidup segan mati xmahu'.. Geram je.. Oke, cite psl futsal tournament ni kn mmg best gile r.. SUMPAH best.. Rse mcm nk main lgi je.. Tpi kt cni padang futsal 2 budak-budak laki je yg 'kongker'.. Acane nk men nye..? Haissshhhh.. Lwn 2 ari, Jumaat ptg smpi mlm ngn Sabtu plk pgi smpi tga ari.. Aku jdi ape? GOALKEEPER je la yg mmpunye pn.. Mmg the bom la team aku.. *Bagi aku la.. bgi korg lantak p la korg suke yg mne.. huhu.. :D Percaye xklu aku ckp aku jdi keeper smpi tgn ngn lutut aku luke? haaaa, xcye kn? haha.. Bru men futsal ckit da lebam sne luke cni.. Kelakar kot klu igt blk.. Igtkn dptla men smpi final tpi.. hurm, rezeki tidak berpihak pada team DIB 3A.. Papepn, sila enjoy dgn gmba dibawah ini ye.. ^.^




'Belakang ckit. kat line putih 2 diri.. :D'


'Kecik, kejar bola 2 cpt! huhu..'


'Penyerang DIB 3A (adik acah2 Khairul Che Fahmi nie.. :p)'


'DIB 3A vs DSK 1A'


'Berbaju merah.. :)'


'Go emi, GO!! PENALTI.'