CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 28 December 2011

Ketidakselesaan HATI..

Assalamualaikum w.b.t.

Hai hai hai sume.. Skrg ni I dah ade kt Teratak Coconut, Sg.Lang.. Wah wah weyhhh, acah speaking pulok ye.. hehe.. Hari ni dah masuk hari kedua kelas bermula.. Tapi asal masuk kelas je, aku terasa kosong sgt.. Nk kate tak bgi perhatian dlm kelas, siap ber'eye rcontact' lagi dgn lect.. Tapi.. Tataw kt mne yg kurang.. Yeee, mmg skrg ni kita dah jauh dgn Incik Hati tapi bgi aku itu bknlah persoalannya.. Erm, mungkin aku dah lame sgt tinggalkan study kot.. hahaha.. Padahal baru tinggal 6 bulan je.. Aku harap sgt sume ni dapat berakhir sebelum masuknya kelas minggu depan.. Aku sgt2 mengharapkan sem ni aku dapat buat yang lebih baik dari sem sebelumnya.. InsyaAllah.. :')

P/S: Incik Hati.. Sy doakan awak cepat sembuh ye.. Sy dindu awk taw taw.. Tamo noty2 okay syg.. :D ILY B!

Monday, 19 December 2011

Kerinduan Yang Teramat. :'(

Assalamualaikum w.b.t.

Hurmm.. Hari ni Incik Hati dah bertolak p PD.. Uwaaaaa...! Sedihh sgt sgt yawww! Klu ikut rasa hati ni, nak je block rumah die dgn pagar besi yg klu nk bkk 2 ade kod2 tertentu.. Biar die tak boleh keluar rumah.. huhu.. *nakal sgt tu bella, ape kate ko gari je die dgn ko.. 24jam mesti xilang pnye.. ;pp* Chuiiii, rindu sgt sgt sgt b! Minggu lepas Incik Hati sibuk menguruskan hal2 berkaitan sebelum nk dftar masuk.. Lagila buat aku bertambah rindu kt die.. Lagi2, ni 1st time kitorg berjauhan selain dari rumah die dgn rumah aku.. Dah tak tau berapa byk SGT nk ditambah kt perkataan RINDU 2.. Teramat merinduimu syg.. *Wahhhhh, ala-ala jiwang gitu kn? Kerlasssss sgt! :D* Setiap kali sebelum tido, dok tenung gmbar yg ade dlm fon 2.. Dgn harapan muncul lah Incik Hatiku dari gmbar tersebut.. hahahaha.. *Animasi sgttttt! ;pp* Khamis nnti aku plak dftar poli balik untuk Sem 5.. Uwaaaaaaaaaaaaaaa...!*pnjang ckit nanges dri yang tadi.. Biarpon kitorg tak pernah date kt poli 2, tapi kenangan aku buat die sgt byk.. Dan aku yakin aku yang bakal terasa benda ni..

Kenangan kita terbina setiap kali kita jumpa.. Sygnye sy pd awak, hanya DIA yang tahu.. Jarak bukanlah penghalang.. Biarpun kita jauh, tetapi sy yakin awak selalu berada disisi saya.. Bkn sahaja disaat awk diperlukan, malah di setiap saat yang sy lalui.. Harapan sy, kita same2 grade pada sesi Julai 2012 dan gapai semua impian yang kita inginkan bersama.. Amin Ya Rabbal Alamin... :')


I love you for a hundred thousand reasons, But most of all I love you ‘cause you’re you! :'(

Lots Of LOVE,
Nabilah Ruslan.

Friday, 16 December 2011

I'm SORRY. :'(

Hari yang disangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari.. Awak, maafkan saya diatas ketidakmatangan sy dlm mengendalikan sesuatu masalah.. Awaklah orang yang paling memahami saya selepas kedua orang tua saya.. Semua yang awak buat sudah cukup membuktikan yang awak sangat sayangkan saya.. Saya menyesali semua perbuatan saya wak.. Saya harap masih ada ruang di hati awak untuk memaafkan saya semula.. :'(



P/S: Always be beside me SYG and I'll be yours forever. <3

Thursday, 15 December 2011

Airmata~ :'(

Assalamualaikum w.b.t.

Hai korg.. Pepagi ni, bgn2 tgk cermin ajaib yg Incik Hati bgi.. Mate bengkak woaaa.. :'( Dugaan demi dugaan mendatang.. Aku taktau sampai bila aku mampu bertahan.. Biarpun aku sering membangkang, menolak pendapat yang diberi dari segi percakapan, tapi dlm pada masa 2 sbnrnye aku terpaksa menerima semua pahitnya..

Airmata yang mengalir umpama air sungai yang mengalir tanpa henti,
Airmata yang ditangisi kini tidak memberikan 1001 impak lagi,
Airmata ini menjadi saksi betapa sukarnya meneguhkan tiang yang hendak dibina,
Airmata ini menggambarkan bahawa kecilnya pemikiran si dia dalam mengurus sesuatu masalah,
Airmata menjadi peneman setia terhadap malam-malam yang mendatang...

Terlalu banyak perubahan drastik yang berlaku kini.. Mungkin pengalaman yang engkau lalui sebelum ini tidak sehebat pengalaman yang engkau lalui kini.. Hati bukanlah objek yang boleh dibuat mainan.. Andai aku yang terlampau, hanya mohon dan maaf mampu ku pinta..

Bukan ini pengakhiran ceritera si gadis kecil.. Doa dan tawakal, semoga apa yang dihajati mampu digapai..

With <3
Nabilah

Tuesday, 13 December 2011

M.A.T.A.N.G. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Halu halu semua! Wasuupp yawwww! huhu.. ;) Hahhh, tajuk entry nk gempak je kn? Tpi tade ape sgt pon aku nk cte.. Semenjak 2 menjak 3 menjak ni aku jdi mls sikit nk menaip.. Buah hati pengarang jantung dekat kot.. Cbe try buah hati dok jauh nnti, mau setiap detik wajtu dan ketika dok menaip je.. Silap2, ass pn byk tunda.. hahaha.. Harap2, takdelah jdi smpi mcm 2.. Pelajaran itu adalah pelajaran.. Sekali terkandas, mmg ssh nk patah balik.. Mcm 2 jgk dgn kehidupan.. Mempunyai Incik Hati yang sgt memahami dan selalu berada di sisi setiap ketika merupakan perkara terindah yang pernah aku ada.. Duhhh, dia mai dah.. Jejejiwang mai dah.. hahaha.. ;pp Aku tak cari kesempurnaan, cuma mental dan fizikalku belum matang sepenuhnya.. Mcm budak kecik! Kena marah merungut.. Org mrh ni tandenye dia syg.. Nk kn kte berubah menjadi seorang yang lebih baik dan matang.. Boleh fikir jauh sebelum mengambil sesuatu keputusan 2.. Tlglah Nabilah.. Tlg dengar ckp.. :'(

P/S: Incik Hati.. Sy syg awak NOKTAH dan selamanya saya akan menyayangi awak NOKTAH. :)

Monday, 12 December 2011

Klang-Batu Pahat-Melaka-Klang.

Assalamualaikum w.b.t.

Fiuhhh.. Ponat sgt bercuti 3 ari ni.. Penatnye bkn penat bersiar-siar, penat dok dlm kete.. hahaha.. Percutian kali ni kurang memberikan impak kepada saya lah.. *Woowwwww! bakunya anda Nabilah.. ;pp* Maybe sebab hati aku trtggl kt cni kot.. huhu.. Merepek! Okay, back to the story.. Sblm pgi 2 rancang segala bagai la.. Last2 smpi, ape yg ade je jalan.. Jalan kt dpn Menara Taming Sari 2 pnyela sesak.. Planning, mlm tdi pakcik aku nk buat lawan boling sesame family.. Tapi disebabkan kesesakan lalu lintas yang tidak dijangkakan, ditambah pulak dgn sesat jalannye, dekat pkul 12 bru smpi tempat penginapan.. Yang paling kelakar, adik aku yg bongsu, boleh nangis mase sesat 2.. hahaha.. Takut punye xjmpe rumah pnye psl.. :D Disebabkan kesuntukan mase, aku tak sempat nk berposing kt Melaka 2.. hahaha.. Tak kisah la, yang penting buah tangan mesti ade pnye.. Gambar souvenir? Alaaa, alu laaaaa.. ;pp

P/S: Menghitung hari yang klu blh tak nak dihitung.. :'(

Friday, 9 December 2011

Ole-ole dari Incik Hati. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Wasup wasup sume.. Hehe.. Okay, entry ni la yg aku ckp nk masukkn lgi 2 hari 2.. Janji 2 hari kn? rsenye mcm dah 4 hari je.. huhu.. Busy la korg2.. ;pp Entry kali ni nk cerita pasal ole-ole yg Incik Hati sy bgi.. Ole-ole ni PENANG mali punye.. Pada aku, sume yg Incik Hati ni bgi sumenye special.. Thank you so much syg.. Nak je frame kn sume2 ni.. Boleh xawak? hehe.. ;pp



Cantik kn? Haaaa, klu tawu ape bendanye ni lgilah cantik.. hehe.. :D



Inilah CERMIN AJAIB ku.. ekeke.. ;) *Tawu2 je kite suke nengok ceremin.. TQ syg!*




Yg ni plk lampu hiasan.. Tapi belum pasang lagi.. Incik Hati ckp lampu ni blh pki mase kt rumah sewa nnti.. Konpom lpas ni sebelum tido, dok tenung lampu 2 lelame.. hehe.. ;) TQ syg!

P/S: Minggu lepas Incik Hati dgn family g bercuti kt PENANG.. 4h 3m lgi.. Jeles.. Bsk, sy plk g holiday.. Dah xjeles da.. hehe.. :) Terima kasih daun keladi syg.. Syg awk bebanyak banyak banyak.. Wlupun takde cermin ajaib dgn lampu ni pun, sy akan ttp syg awk Incik Hati! :) Nantikn kezutan dari sy plk taw.. ^.^

Tuesday, 6 December 2011

Nak balik Bangi boleh? ;pp

Assalamualaikum w.b.t.

Skrg ni terasa sgt2 nk g study balik kt Bangi.. ahahha, nk tawu knp? Sbb aku stress giler ble pk nk balik poli.. Line 1 hal, Mood 1 hal, masalah yang mendatang pun 1 hal jugak.. Duiiiii, nk tukar 2 sem kt Bangi boleh? hahaha..



Siyes rindu korg weyh.. Terutama sekali Cik Nurin Aisyah.. Cik Nabiella pon I rindu jgk yaww.. Tapi pic nurin dgn syeela takde dlm nih.. Diorang2 sume ni dah last sem dah.. Klu aku kt sne pon aku jdi 'Super Senior' jgk kn? hehe.. Duuiiiiii, syiokkk weyh.. Best of luck for all of you sygs.. Jgn lupa sy ye dimasa akan dtg.. :)

P/S: Ikhsan gambar dari album 'housemate..vampire's family' dari profile Didy Nabiella Hussien.. ^.^

Monday, 5 December 2011

Tungguu~

Assalamualaikum w.b.t.

Heeeee, byk yang nk diceritakan ni.. Tapi syg, gambar takde.. Akan di'update' dlm tempoh 2 hari dari skrg.. :)

P/S: Sabar ye sygku Mohd Shah Aidil..