CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 26 January 2013

Last Saturday for January 2013

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni dah masuk hari sabtu terakhir dalam bulan 1, 2013. Cepatnye mase berlalu. Rsenye mcm bru smlm start kje tbe2 minggu dpn dah sebulan bekerja. Dulu mama selalu ckp klu dah kje nnti rse mcm skjp je seminggu tuu berlalu. Waktu mama ckp mcm tuu, aku belum lagi kje. So, mmg rse nk habiskan waktu seminggu tuu mcm lme sgt. Nahhh, ble dah kje ni, aku mcm nk sokong 200% je ape yg mama pnah ckpkn dlu. :)

So, entry yg sblm ni aku ade cerita psl azam aku utk bln prtama di tahun 2013 ni kn? Haaaa, ni nk mnceritainye punn lah ni adakah azamku tercapai atau tertinggal di tengah jln. Hahaha. Setakat ni, blh dikatekan tak pernah lmbt gila lagi. Paling lmbt pn seminit dua sbb aku slalu klu smpi KL Sentral tak sah klu tak beli roti coklat kt swiss oven. Roti die yg paling sdp setakat ni yg pernah aku mkn. Org yg mmbeli kdg2 waktu rmi tuu mmg rmi gile org, tpi ble takde org, kjp je. Hahaha, mcm tak phm je ayt ni. :D Train dgn LRT takde mslh pn. Slalunye msti on time waktu aku naik. Kirenye mcm trcapai la jgk kn azam utk bln ni kn? Hehe. ;)

Okay, jumaat dpn akn masuk azam kedua untuk bulan kedua pulak. Tengah nk mencari2 azam ape yg aku tak capai lgi dan aku nk capai. Hehe.

Tata~

P/S: Hari ni mama ckp blk kmpung. Dlm pukul 4 ke 5 ptg nnti gerak tpi 1 ape pn aku tak siapkn lgi. Haaaa, nmpk tak betapa mlsnye aku nk menggerakkn brg2 persiapan nk pulang ke kmpung. Hahaha. Will miss you bohati! TC okay. :*

Sunday, 20 January 2013

Beautiful Sunday, ^.^

Assalamualaikum w.b.t.

Dekat seminggu jgk rasenye xberceloteh di blog sndri. Nk kate busy sgt, tak lahhh. Cuma mgkin faktor penat kje kot. Huhu. Mcm buat kje byk je ceritanya. :D Kerja tuu xbyk pn, lebih2 lgi bgi aku yg baru2 ni. Tpi sbb perjalanan nk ke tmpt kerja dan balik krja tuu kot yg buat aku pnt teramat.

Dlm hati ni dah psg 1 niat dimana, klu blh aku nk cri krja yg dkt ckit dgn rumah. Selain dpt menjimatkan kos dari segi perjalanan ke tempat kerja, kepenatan pn mgkin dpt dikurangkan jgk. Hehe. Bru bpe minggu kje dah psg angan2 nk pndah tmpt kje kn. Tak tetap pendirian lgsg aku ni. Hahaha. Bkn ape, mcm2 yg aku rncgkn sbnrnye. Tpi ble kje jauh ni, mcm semua perancangan tuu tpkse difikirkan semula. Kita ni hanya manusia biasa kn, hanya mampu merancang tetapi Yang Maha ESA sahaja yg mampu menentukannya. :)

P/S: Target for next month; Steamboat, Secret Recipe. Mihmihmih. Harap bohati terbaca pls. Hehe. <3

Sunday, 13 January 2013

Entry sesuka.

Assalamualaikum w.b.t.

Sekejap je rasenye cuti hujung minggu ni. Besok dah kje balik. Waktu tak dpt kje dulu bukan main lagi nk kje la ape la. Skrg ni dah kje, asyik menunggu hari jumaat je sbb besok dgn lusanye dah cuti. Hehe. Lumrah hidup seorang manusia kan. Bila tak dpt sibuk nk, bila dah dpt dtg mcm2 plk alasan. :)

Tataw lah nk merepek mende hari ni. Lepas siap tlg mama msk lunch hari ni, ttbe rse nk menaip. Tpi aku tataw nk cte mende. Hahaha, blh mcm tuu kn. :D Nk cte psl kje dah cte dah. Nk cte psl cuti pn dah cte jgk. Ermmmm...

Sbnrnye aku ade kje lain nk kne buat sblm masuk ofis bsk tpi feel tuu blm smpi lgi. Nk menaip je, menulis taknak. Tpi bnde tuu klu tak tulis, nnti msti xigt. Haaaa, ble tak igt kang, akn ade la slh dimana2. Katenye nk jdi pekerja contoh, lah sgt kn. Hahaha. Sat2 lgi lah buat. :)

Okaylah, tata~
*Motif sgt! * ;)

P/S: Smlm g mkn sizzling dgn bohati. Die ckp rse sizzling yg skrg dah xsme dgn rse yg sblm ni. Maybe sbb dah tukar org kot. Later, kte try sizzling kt tmpt lain plk ye wak. Hehe.
Cptlah dtg 14/2 kepadaku. Huhu.

Friday, 11 January 2013

Pengalaman #2

Assalamualaikum w.b.t.

Wahhhhh, seronoknye bila smpi ke hari jumaat ni sbb bsk dan lusa bercuti. Dptla rerehatkan diri 48 jam ni. :D

Byk bnde sbnrnye yg aku nk cte tpi aku tataw nk start dari mne. Minggu ni sgt relax dkt tmpt krje sbb tak byk dokumen 1 hal and another 1 thing, minggu ni adalah minggu training. So, a bit happy jgk la cme letih waktu takde buat ape tuu sokmo menguap je. Hahaha.

Hari ni pnye training, bos asek aim je. Apehal ntah aku pn tataw. 2 kali aku kne. Waktu tgah perut kosong pulak tuu. Mmg mndpt muka blur gile. Tapi nasib baik bos adlh sorg yg sgt sporting. Even kne aim pn, nmpk mcm bos berkenan dgn karakter aku. Katenye aku ni seoarang yg produktif. Hahaha. Nmpk sgt produktifnye tuu, lagi2 waktu kne ekon yg sejuk gilersss, mmg 'produktif' betul! :)

So, dgn karakter aku ni jgk lah aku ditempat di 1 tmpt yg agak mencuakkan. Smpi pucat2 muka bile ditempatkan dibahagian 'COMPLIANCE'. Seriously, aku mmg seram sgt dgn bhgian ni. Sbbnye adalah, silap je buat 1 dokumen tuu, lagi2 bila dokumen tuu dah smpi ke bahagian 'PROCESSING', cerita die mmg slh tuu akan dtg kt kita. Haaaa, rse mcm diberi tanggungjawab yg besar padahal org lain buat okay je. Nmpk sgt yg kita tak percaya dgn kemampuan diri sendiri kn. ;pp

Starting from next week, dah kne buat dah ape yg bahagian ni buat. Ssh ke sng ke, take it simple and positive. Mesti boleh pnye. Igt 1 bnda je, baik niat kita InsyaAllah segalanya dipermudahkan olehNYA. Amin, mudah-mudahan. :)

P/S: Hari ni bfast dibawak ke lunch, balik je rumah bedal ayam smpi 6 ketul. Mak smpi terkejut, byknye mkn long. Hahaha, lapar sgt!

Saturday, 5 January 2013

Pengalaman #1

Assalamualaikum w.b.t.

Selamat hari bercuti semua! Wahhhh, seronok sgt hari ni sbb dpt merehatkan diri di rumah. Haaaa, knp aku ckp mcm ni? Sbbnye, waktu kerja aku dah bertukar dari masuk pukul 8.45 pagi dah jadi masuk pukul 9.30 pagi dan waktu balik yg sepatutnya pukul 5.45 ptg aku dah keluar ofis dah jdi pukul 6.30 baru nk naik LRT. Haaaa, bayangkanlah pukul berapa plk aku bru smpi rumah kn. Sgt lame rsenye perjalanan blk tuu.

1st day aku masuk, tgk keadaan ofis, mmg mcm tsunami bak kate bos. Hahaha. Mmg ramai gile staff kt department tuu. Pagi tuu kenal2 dgn bos dan bos pn mula membahagikan kitorg yg ade 6org baru msuk ni kpd department2 yg xckup orang. So, aku dpt department yg mmg sgt amat memerlukan ketepatan dan mereka yg produktif. Again, bak kata bos aku jgk. Heeee... :D

Hari tuu cume tgk dan ambik ckit2 note yg diorg aja. Mmg time tuu rase mcm nk menangis je. Disebabkan kwsn dan juga kerja. Byk bnda yg kne igt, kne teliti. Silap2 haribulan slh check, mau kne terminate. Aku dah rse mcm give up pn ade. Haaaa, teghuk beno perangai. ;pp

Masuk 2nd day, ble cuba refresh blk ape yg pernah aku blaja last year, bnda ni lebih kurang sgt sbnrnye. Ade 1 2 incoterm yg En.Firdaus aja yg digunapakai. Tapi seriously, ape yg aku belajar dgn ape yg aku buat mmg byk berbeza. Waktu bljr kita just belajar dan igt kn? Tapi bila kerja, kita kne buat, bljr dan igt. Kdg2 tuu smpi aku trtny2 kt diri sendiri, mampu ke aku buat bnda ni? Tapi, nk tak nak, mesti kne buat. Skrg kerja ssh oii nk cari. Tbe2 dah dpt ko nk lepas mcm tuu je. Mne nk dtg working experience nye kn...

Ape2 pun, aku akn buat yg terbaik utk family and also my future w my future ehem. Hahaha. *ayat ape ni, pening*

Cuti2 pn, hari ni dari pgi tadi aku cuba nk daftar utk SKMM yg RM200 tuu, tapi tak lepas2. Sedih. *tetibe kn* Jwpnnye dari tadi masih ;


Dan masih terus mencuba sehingga kini...

Tuesday, 1 January 2013

Selamat memasuki tahun 2013. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Wahhhhhh, hari ni merupakan hari pertama bagu tahun 2013. Maka, tirai diri dibuka dgn seluas-luasnya untuk membenarkan azam baru menguasai. Dan sesungguhnya, aku yakin pasti semua orang menginginkan agar azam2 mereka berjaya dicapai dgn jayanya, InsyaAllah. Mudah-mudahan dengan izinnya dan usaha kita. :)

Cerita psl azam ni, aku juga tidak lari dari membina azam baru pada tahun ini. Seriously, aku rasa mcm byk sgt azam2 yg perlu dicapai tetapi mampukah ianya tercapai? Haaaa, sekali lagi, InsyaAllah mampu dengan usaha, berdoa serta bertawakal. :D

Bulan pertama tahun 2013 :
* Dtg awal atau paling lewat mesti kena ngam2 8.45 ke tempat kerja.
Knp aku buat bnda ni sbgi azam? Haaa, sbbnye aku ni seorang yg suka tangguh2kan mase. Sbgi cth, jam dah pukul 8 tapi aku bajet2 mcm pukul 9 tuu sempat lgi sedangkan ade IV pukul 11. Sgt suke melengah2kn mase kan? Heeee.

Yg lain2 tuu, rasenye biarlah diri sendiri je yg tahu. Hehe. Okaylah, selamat malam. ^.^

P/S: Hujung minggu ni, serangan besar-besaran terhadap durian dan cokolatey crepe! Mihmihmih. ;)