CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 20 August 2011

BUKU BARU!

Assalamualaikum w.b.t.

Tiba-tiba terasa rajin je tangan ni menaip entry-entry baru walaupun cerita yang disampaikan tidaklah sehebat cerita-cerita mereka-mereka diluar sana.. *baku sgt nih.. janggal plk rasenye.. hahahaha.. :D* Selama lebih 3 hari pemikiran aku terumbang ambing, akhirnya semua tu aku tinggalkan di I-City Shah Alam.. Biarlah semuanya terkubur di situ.. Dan biarlah apa yang terjadi itu merupakan kenangan pertama dan terakhir bagi diriku.. Biarlah benda yang pahit itu dijadikan tauladan.. Sentiasa mengingati diri akan kesalahan kita itu perlu supaya kita tidak melakukan kesalahan yang sama berulang kali.. :)

P/S: Akhirnya, terukir senyuman ikhlas dari saya. :) << ikhlas taw ni. hehe.

Thursday, 18 August 2011

;)

Assalamualaikum w.b.t.

Erm.. Tataw la ari ni cerah ke malap ke sebab pagi ni aku tak tunggu bas mcm biasa.. Aku diserang sakit kepala yg bila kepalanya diangkat rase berat je.. Jadi, aku ambil keputusan utk buat half day.. Disebabkan aku malas utk bergerak, sakit 2 pn melarat menyebabkan aku terpaksa amek cuti hari ni.. Fiuuuuhhh, payah beno nak menerangkan sebab penyebabnya.. :) Okay, 2 sebab aku xpgi kje ari ni. Sebab aku pening kepala plk mungkin smlm kena ujan kot.. *Tapi takdelah kena sgt.. Sy bdn kebal kot.. haha.. :D* Klu setiap cerita aku cerita gembira je, mana dtgnye saat cerita sedih aku 2? Hahhh, yg 2 biar aku je yg tawu.. Benda yg baik boleh kita kongsi sesama, tapi yg kurang baik sikit ni biarlah menjadi iktibar bagi diri kita sendiri.. :) Yeee, pernah entry sebelum ni aku ceritakan yang aku sgt ssh utk 'handle' perasaan sedih ni.. Tapi skrg, semakin lame mengenali si dia, semakin aku yakin untuk menguruskan perasaan diri sendiri.. Betul kata orang 'Setiap dugaan itu pasti ade hikmahnya sendiri.' ^.^

Mungkin entry aku xsemenarik entry orang lain. Tapi ianya sgt bermakna bagi diriku.. *Eceeehhhh, mcm iklan LOREAL plk.. hehe.*

Daaaaaa~

Tuesday, 16 August 2011

Tiada kata mampu mengambarkan 'TAJUK'

Assalamualaikum w.b.t.

Erm... Lame rsenye xupdate entry baru.. :) Terasa seakan mendapat nafas baru hari ini.. Tidak aku nafikan perasaan sedih itu menyelubungi setiap laluan yang terdapat dlm diriku.. Tetapi aku yakin aku mampu mengharungi dugaan yang diberikan.. Aku seorang yang cekal! YE!! Aku seorang yang cekal dan tabah.. Tidak perlu aku umumkan ke seluruh pelusuk dunia bahawa hatiku kini teramat sayu dan sedih.. Biarlah aku dan diriku yang mengerti dan fahami akannya.. Sesungguhnya aku tahu, sinar kebahagiaan itu bakal muncul jika aku bersabar dan terus bersabar... :')

P/S: Setiap dugaan pasti ada hikmahnya! FIGHTING! :')

Friday, 5 August 2011

Kak Wida! :)

Assalamualaikum w.b.t.

Belum pun sampai seminggu berpuase, dah ade kedai2 yang psg lagu raya. awalnyee... Terase mcm nk raye esok je. hehe. tapi tak best lah klu awal2 dah psg lagu raye. org kate takde 'ummppphhh' nk raye 2. hehe. Klu psg 2minggu lagi nak raye ke, okay kot. barulah terase kemeriahan dan ketidaksabaran nk beraye 2. *ayat mcm ape nth. takpe r, yg penting korg phm kn. hehe. ;pp* So, ari ni nk cte psl sorg akak praktikal ni. Name akk ni NUR WAHEEDA. Kt tmpt praktikal aku 2 aku pggl akk ni KAK WIDA. Akk ni paling best kot dkt tmpt praktikal aku tuh. Tak sombong langsong. Wlupun umur aku lgi kecik tpi die lyn mcm mmbe2 jgk. 2 yg paling best 2. So, entry ni aku buat khas utk akk 2. Wlupun akk 2 aku bru knal sebualn je, tpi die sungguh baik. Klu boleh nk die habis praktikal same tarikh dgn aku. Rse sedih sgt ble slh sorg dri akk praktikal nk benti. Kurang da geng nk gelak tawe bersame. Eceeehhhh.. ;) Akk ni sgt comel. Klu boleh nk je tukar pipi dgn die. CHUBBY sgt! :) Kat sini aku selitkan pic kitorg bersama.



Kpd kak wida, jgn lupekan kami yg masih berpraktikal ni tw. Rerajin 2 cer dtg hello hello kitorg. hehe.

P/S: Kak leha, nnti akk habis praktikal kite cte psl akk plk yeh. hehe. ;)

Wednesday, 3 August 2011

Ucapan puasa. ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Puhhh puhhh, kasi tiop sikit itu habok. huhu. Lamenye aku xmenjenguk anda blog. Rindu rasenye ingin bermadah. hahahaha. ;) *rse trcekik air liur mmbacenye hah! :D* Kepada seluruh umat ISLAM tidak kira yang berada di Malaysia mahupun di luar negara, rasenye belum terlambat lagi si gadis kecil ni nk buat ucapan kan? SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ye. Haahhhh, kpd yg boleh berpose penoh 2 terutamanya kaum2 adam, poselah penuh. :) Kpd Incik Gemok kun, entry yg kt bwh ni psl orang lain lah yang. Sebab 2 xmrh org yg xbersalah. ^.^ Tamo pk dah ye. Nanti kite bual-bualkan psl ni. huhu.

P/S: Sy suka suka suka. Sy SUKA GEMOK KUN sy, Encik S.A. ;)