CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 31 January 2011

Jalan-jalan cari BANK! ;)

Baik kwn2. Mari mulakan entry kte dgn surah Al-Fatihah. BISMILLAHHIRAHMANIRRAHIM. (3 minit kemudian) AMIN. :)

Hari ni rse mcm letih sgt.. (letih ke? tetttt. heeee.) Pkul 10 tdi aku g KLANG. Nek bas la kn sbb lesen mati. Rotek mto pn mati gak. huhu. Sygkuh plk masuk kje sudah. Kenalah berdikari. (Bak kate MR.F sy tuh. huhu.) mengikut perancangan yg telah dibuat, aku dan 3 org lgi ahli kumpulanku memilih Bank Islam sebagai tmpt utk kami membuat tugasan. Lepas je kitorg pilih produk yg ktorg brkenan dan produk yg kitorg minat(padahal produk yg ade mcm ckit je), kitorg pn mule la mengkaji2 soalan yg nk ditanye kepada pegawai bank yg bertugas 2. Punye la kitorg menunggu dia siapkn kje dia, last2 jwpn yg dia bgi 'awk cek je dlm internet. semua maklumat ada. skrg ni pn sy tgah bkrja ni.' Lahhhh, klu blh la mini projek buat simple mcm assgmnt, tadenye aku rajin nk jmpe la. Ape dgn bgi maklumat ke kitorg2 ni bkn dikire sbgi pkrjaan ke? Haiihhhhh, xphm tol aku. Hahhh, lgi 1 cite yg pling best aku nk cite ni. *CERITA NI MASIH DI BANK YANG SAME YE.* Aku msj ngn mmbe aku kt dlm bank 2. Tibe2 ade plk guard ni dtg sound aku.

Guard : Xtau ke kt dlm fon ni xblh pki fon? Xbce kt dpn tu? *dgn menunjuk ke arah skrin nombor*

Aku : mane pakcik?

Guard : Xnmpk ke?

Aku pn trperasanla CCTV kt ats tuh. Dlm ati, laaa pkcik ni. 2 CCTV. adoiiyaiii.

Aku : Ohhhh, nmpk2! *smbil tersenyum*

Guard : Awk ni xsekolah ke?

Bknnye guard ni xnmpk aku tga menulis2 ni. ade ke ckp aku xsekolah ke. Kurang the asam boi betul lah

Aku : *saje nk kasi bakar line* TAKKKKKKKKKKK.

Guard : Ptotla xpndi.

Aku : *smbil ckp kuat2* MEMANG PUN.

Guard : Ape die?

Aku : *hanya mampu tersenyum. Dlm ati ni terbakor tuh.*

Nasib baik la da tua. Yg pling aku bengang 2 org melayu kot. Apelah slhnye klu berbudi bhse ckit. Lgi2, kite ni sesame Islam. Mungkin org 2 xigt atau xperasankan tnde taleyh pki fon 2. Lain kali, GANTUNG BESAR2 'DILARANG MEMAKAI TELEFON BIMBIT!'

Syg sgt sbb kt dlm BANK 2 xtgkp gmbr. Alaaaa, klu da tpn pn taleyh pki, mesti yg lain pn ssh nk pki kn?

Kami meneruskan projek mini kami dengan pergi ke BANK CIMB. berdepan dgn BANK ISLAM 2. Mcm bese la.. Masok2 je amek sume maklumat2 yg ade psl perbankan islam dan reka soalan.



Apa mcm? hahahaha. :))

Aku mmg respect abes la kn puan2 yg bekerja kt BANK CIMB ni. Wlupun muke aku ni nmpk cm kanak2 riang ckit, tpi die tetap hormat kita mcm pelanggan2 yg dah berumur 2. Sopan pn sopan. Siap berbudi bhse lgi. Malangnye, semua pekerja kt c2 bz. Jadi, kitorg terpakse melangkah ke BANK lain. Antaranya:



AMBANK



STANDARD CHARTERED



*Sapriani dan Nabilah.*

dan PUBLIC BANK. *gmbar xsempat tgkp la. heeeee.*

Biasala klu da lme2 ronda ni, perut pn mula la mnx diisi. Mle aku igt nk p mkn dpn KFC KLANG 2 je. Aleh2, mmbe2 ajak mkn kt KFC 2. Jadi, ini la menu utk tgah hari ni.



Yang ni plk SAPRIANI dgn NURLYANNA pny. :)



Abes je mkn, kitorg pn jln2 kt CP(CENTREPOINT). Niat hati nk beli la bju ke, beg ke. Tapi niat 2 terkubur mcm 2 je sbb xjmpe yg berkenan di hati. :)

Hari Ahad hari kemas rumah. :)

Wahhhhhh, ari ni abah sgt berbangga dgn ank prmpuan sulungnye. nak tawu ka pasai pa? Pasai ari ni aku bgn awl la. (Sbnrnye tadela awl mne pn.. huhu) So, aktiviti hari ni adalah mengemas rumah. Jenis family aku ni, kemas rumah yg gile-gile punye kemaslah kn setahun sekali je. Da nk raye 2 bru kemas. Tpi utk tahun ni, raye cine pn kitorg kemas gak. Yela, uma pn dlm deret2 2 aku sorg je yg melayunye. haha. Kt cni aku ad selit2 kn ckit gmbar rumah semasa mengemas dan selapas mengemas.





Oke. Klu kt ats ni gmbr2 semasa mengemas, kt bwh ni plk gmbar lepas kemas. Tapi bese la uma lme kn. Ade la ckit2 yg xdpt kte nk ubah. huhu.





Rsenye ni je kot entry utk ari ni. Akhir kate dri sy, kemaslah rumah anda sebelum anda dikemaskan. haha. P/S: Just for laugh. ^.^

Sunday, 30 January 2011

Jalan-jalan keluarga di JJ Bukit Tinggi. ^.^

Wahhhh, hari ni merupakan hari yg seronok jgk la kirenye. Sbnrnye mlm xdi plan lain. Lain plk jdinye ari ni. Huhu. Papepn, oke jgk pe. At least, aku ade jgk meluangkan mase bersama keluarga ku. :) Tapi sygnye aku xtgkp 1 gmbar pn ari ni. Haiiihhh, ape la nasedb. *Tibe2 lak nasib yg klua ni pe hal pmpuan?? haha. Okela, 2 je pn nye kn entry for today. Dada evereybody.