CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 26 July 2011

Sakit dalam hati. Grrrrrrr!

Assalamualaikum w.b.t.

Astaghfirullahalazim... Mengucap pnjang aku lpas trnmpk 1 benda ni. Bukanlah nk benci. Tapi hati sakit kot tableyh nk terima. SIYES hati panas. huhu. Smpi skrg ni hah dok dup dap dup dap je hati ni. Nak mrh orgnye xbersalah. Semoga kepercayaan yg diberi dpt aku kekalkan smpi bile-bile. *Dlm keadaan yg sgt mengharap. :'(*

P/S: Menggigil hah menaip. huhu. Cuma kt sini je aku boleh luahkan. FYI, tiada kena mengena dgn mana-mana pihak. Luahan perasaan je.

Monday, 18 July 2011

Ber'ULU YAM' bersama Si Penyerah Hati. ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Uiitttt Encik S.A, secara langsungnye nme panggilan anda telah ditukar berkuatkuasa hari ni ye. hehehe. ;pp Waaahhhhh, ade byk bende yg berlegar-legar di pemikiran aku ni nk taip psl pgi Ulu Yam ni. Siyes byk! huhu. Smpi tataw nk cte yg mne 1. :) Seronok gle kot kt sne. Berbekalkan sandwich dgn roti telur *handmade* berserta orange jus yg freshnye ilang ckit, kitorg smpi lbih kurang...tambah, tolak, bahagi, kali... Pukul 11 kot. Sejuk gle air yg ade kt c2. dah nme pn 'ayer tejun' kn? Alkonpomlah sejuknye. haha. Sy tidak segagah si Gendut yg larat berendam kt dlm air 2 lelame. Cecah kaki sikit je dah gigil. haha. Kelakar je ble tringat. ;) Okay okay, ULU YAM ni rasenye okay kot klu aku selit gmbar kitorg ckit. *tak kisahlah korg nk tgk ke x. tpi besenye org klu dah bkk, dh bce, mstila tgk skali kn? huhu.* Aktiviti terakhir kitorg lepas g Ulu Yam 2, meronda-ronda kaki kt Sungei Wang dan Shah Alam.





P/S: Entah yg ke brpe kali pnye kasih dah sy ckp kn tapi sy tak pernah lagi rase jemu nk ucapkan 'terima kasih' kt awk sbb rajin bwk budak byk kerenah ni jln2 yeh? ILY Syg! :) Awk, semoga setiap kenangan yang tercipta tu merupakan kenangan terindah yang pernah kita lalui bersama . :)*jiwang sikit tape kot. kate blog ni tmpt luahkan perasaan. huhu. ^.^*

Saturday, 16 July 2011

Geramm!

Assalamualaikum w.b.t.

Wahhhhh, syookkkk sgt sbb ari ni dpt rehat sepuas-puasnye kt rumah. huhu. ;) Tapi ade bnde yg aku nk story ckit kt cni. Bkn nk bukak cite org atau ape. Cme aku nk luahkan perasaan geram aku kt mamat 2. Aku rse mcm hilang sabar ble mmbe rapat poli aku kne 'mcm 2'. Kpd gegurl yg berkenaan, tape beb, aku sokong sume yg ko buat. Skalipun ko ajak fight ngn budaknye aku sanggup. *Bermaksud perang mulut lah kan. Perempuan ni klu perang tgn kang ape plk org ckp. huhu.* Dan kpd mamat berkenaan *klulah ko tawu spe diri ko kn, n klu jgk ko tau blog aku ni* cbelah rse bersyukur dgn gegurl yg ko ade skrg ni. Bknnye gegurl 2 mnx ko bls die dgn batu permata, intan berlian atau ape jgklah yg berkaitan dgn duniawi semata ni. Beruntung ko dpt die tawuu? Takkan ble 'nasi dah jadi bubur' baru nk mnyesal. Mse 2 menangis airmata drh pn xgne. Bkn niat aku nk menangkan mmbe ke ape tpi selama aku dgn gegurl ni die mmg baik. Baik sgt tawu. Hargailah si dia selagi masa masih ade...

P/S: Aku ni bkn suka jage tepi kain org tapi ble dah mmbe sndri kne mcm ni takkan aku nk diam kn? Benda klu 'SEKALI' mungkin org blh fhm tpi klu dah 'BERKALI-KALI' org yg hati batu pn xmungkin boleh trima.

Monday, 11 July 2011

Hari ke-6 PRAKTIKAL.

Assalamualaikum w.b.t.

Uiiittt semua! huhu. ;) *Boringlah mek hari-hari dok update psl praktikal ko ni. Takde crite lain keee? ;pp* Smpi je aku kt tmpt kje a.k.a praktikal, punch kad lah mesti kn? hehe. Lps 2, pgi 2 je aku dok menye'tapelekn' borang penamaan dan borang pendaftaran ahli. Smpi berlebih2 hah stapler borangnye. Tapi takpelah, sparepart. :) Lps b/fast smpi lah ke waktu lunch aku dok melepak je ngn bdk praktikal lain. *Tapi xbrpe nk melepaklah kn sbb kitorg dok main list2 kn huruf ikut name, negeri, buah/sayur, binatang dan benda. Alaaaa, igt xmse skolah2 rendah dlu korg ade main mende ni. ;)* Wktu lunch wajiblah mkn kn? Sejak berpraktikal ni, pantang ade rehat confirm aku mkn. Rase lapo je spnjg hari. hehe. Smpi lah ke ptg bru lah aku buat rutin kje yg ade. Mse 2 lah melambak2 borang yg dtg. Adoiiiyaiiii... Tapi aku suke kot. Skurang2nye, ade jgk bnde yg aku nk tulis dlm buku. Makin hari aku makin risau kot psl praktikal aku ni. Hurrmmmmmm... Dlm pd mse yg sme hari ni, nth knpe dgn aku pn aku tataw. Kdg2 rse mcm nk p cuci otak ni dgn klorox. Bior buang semua pmkiran2 yg aneh sgt 2.

P/S:Aku syg gle kot dgn org yg skrg ni 'sentiase ade dgn aku.' Siyes 'SYG GILA OKAY, NOKTAH/FULLSTOP! ^.^

Saturday, 9 July 2011

Seminggu PRAKTIKAL. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Aluuu aluuu! ;pp Pejam celik, bukak tutup mata, dah seminggu aku praktikal. Eceehhhh, aytnye mcm nk bgitau dah setahun praktikal je.. haha. Ade 1 entry aku sblm ni aku bgitau aku nk update cte psl 1st day praktikal aku kn? Tpi hari 2 ad perkara yg xdiingini plk berlaku. Jadi xbersemangat lgsung aku nk menulis psl 1st day tuh. Aiiissshhhh, tak moh igt dah psl hari 2. Smpi skrg terngiang lgi keadaan mse 2. :( Tapi aku masih lgi dpt 'menyenyumkan' diri sbb selama 3 ari bekrpraktikal ni Encik S.A dtg amek lpas praktikal. *Taip sambil tergelak-gelak, huhu.* Ade jamuan, takut blk sorglah, ade warga asing lah. hehe. ;) Cian kt Encik S.A ku 2. Blk je kje, amek sy plk. Tenkiu sgt sgt sgt sgt sgt sgt dan sgt. Klu ikut hati nk taip sgt 2 smpi ke sudah taw. hehe. ;pp Mungkin ade hikmah kot knpe kejadian hari isnin 2 berlaku. ^.^

P/S: Si Pencuri 'HATI', lpas ni kne tukar lah pencuri hati 2 jadi Si Penyerah 'HATI' ye? hehe. Awk, boleh xklu setiap saat sy ckp I LOVE YOU? :-*

Wednesday, 6 July 2011

Hari ke-3 PRAKTIKAL.

Assalamualaikum w.b.t.

Haii helloo semuaaaa! Fuhhhh, ari ni rse letih sgt.. Bkn letih sbb byk kje, tpi letih sbb kjenye ckit sgt. Bosan GILER! 'Kakk, cer bgi sy kje pape. Klu takde kje blelah buku report sy 2 nk penuh.' huhu. Betul kate Encik S.A. 2. Lgi letih klu dok melepak je xbuat kje. :) Okay lah korg. Adik aku dah psg cte KARAK. Aku dah lme nk tgk cte ni. hehe. Tata~

P/S: Entry aku utk yg lepas2 ni confirm korg boring. Yelahhh, dok cte psl praktikal je. ekeke. Papepown, enjoy semasa mmbace ye!:D Kpd Encik Gendutku, I Rindu YOU always lahhh... :(

Monday, 4 July 2011

Suatu hari... :'(

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni merupakan hari bersejarah sekali dlm hidup aku rsenye. :( Ni hari pertama aku masuk praktikal. Kje yg ade sume okay. Byk jgk. Boleh tahanla.. tapi rse xsronok je ari ni. Sbb ape pn aku tataw. Mood aku berlarutan muramnye smpila ke ptg blk dri praktikal. Satu kejadian yang xpernah dpt aku bygkn smpila skrg ni. Kejadian ape? Biarlah aku sendiri yg tawu... Aku xdpt nk bendung rase sedih ni. Mungkin mse si dia berada berhampiran dgn aku, aku rse slmt. Dan setibanya waktu maghrib menghampiri dan kejadian yang berlaku selesai, rasa sayu 2 tiba-tiba menusuk ke qalbu. Hahhh, yg ni aku cte siyes. Xsemena-mena air mata ni meleleh sendiri.

P/S: Tak dpt nk dijangka ape yg bakal aku pk dlm keadaan yg mcm ni. Harapan aku cuma 1 dan biarlah ianya menjadi harapan aku selamanya... :'(

Happy Day! :)

Assalamualaikum w.b.t.

Haiii anda, anda dan anda yg rajin membaca blog. :) Entry hari ni berkenaan dgn cte smlm. Pada suatu ptg di hari sabtu(semlm), sy keluar bersama si Pencuri 'Hati'. haha. *Baku sungguh ayat kamu Nabilah. :D* Nak disetengahkan cte, smlm aku klua tgk cte 'Sekali Lagi'. Mmg best! Smpi meleleh kot aku tgk cte 2. Adik Mia Sara 2 sgt ke aiii! Comel comel comel! Ske sgt tgk die ckp, brlakon, sume2lah suke. Tak rugi lah klu korg tgk. huhu. Lps tgk cte 2, igt nk jln2 cuci ata je la tgk baju2, kasut, seluar2 yg ade kt JJ 2. Last2, dok belek punye belek dptla sepasang bju utk anda(Encik S.A.) dan saya. Hijau lgi yawww! *Menaip dgn hati gembira sambil melemparkan senyuman ke skrin komputer. hehe.*

So, lps tgk 'Sekali Lagi', kitorg pn mnruskn prjlnn pgi I-City pulok. Utk yg pertama kalinya aku pgi I-City ni dgn Encik S.A. ;) Mmg matlamat utama aku pgi I-City 2 sbb nk msuk yg Snowwalk 2. Dan matlamat aku tercapai ble Encik kesayangan bwk aku pgi sne. Sejuk gle babeng wooo kt c2. Mule2nye msuk cehhh, bajet2 tanak la pki boot PCK(Phua Chu Kang) 2. Msuk la pki kasut yg slalu gegurl pgi brjln. Nahhh, hambek kaw.. Bru jln xbpe nk jauh lgi, dah rse nk beku 1 bdn. haha. Nk tanak, trpkselah klua blk dan sewa boot 'comel' 2. *Daaaaa, comeyl lah sgt! Smbil meltekkan 2 tgn kt ats bahu dan mengangkatkan bahu. hehe.* Agk berbaloilah msuk sne dgn byrn die yg brpatutan. Dgn xde limit masenye. Okaylah kot. :D

Dan, upacara terakhir kami sebelum melangkahkan kaki masuk kerumah adalahhhhhhh *seiring dgn bunyi drum mcm nk umumukan pemenang. ;pp* MKN KT MCD. haha. *sje je dok CAPS LOCK kn ayt 2. ;)* lepas jgk kempunan Encik S.A nk mkn MCD ari 2. Dgn ber'oder' kn BIG MAC utk si dia dan DOUBLE CHEESEBURGER utk aku, kitorg pn crilah meja kosong nk mkn kn. Belum sempata ku jamah lgi buger aku 2, perut dah kenyang... Ateee, pelik jgk teman rase. Setau aku, lps tgk cte 2, mkn CHEEZY WEDGES je kot. Takkan knygnye smpi tak boleyh nk sumbat sikit pn buger 2. Ishhhh ishhh ishhh, tu laaa satu-satunya habitat yg harus aku buang lps ni. Siap kne warning lgi dgn Encik S.A. klu lps ni xhabis mkn je, kuarantin kt rumah 2minggu. huhu. :D Tamaw tamaw ohhh. Klu mse oder 2 nk mnx separuh je boleh tak? hehe ;pp

P/S: Terima kasih yg tidak terhingga utk smlm ye si Pencuri HATI. Sy bertuah mempunyai anda kerana anda sentiasa ada disaat sedih dan gembira saya. :)

Ikhlas dari saya,
Nabilah Ruslan.
^.^

Friday, 1 July 2011

PRAKTIKAL oh PRAKTIKAL. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Fuhhhh, gegel plk rsenye ble sebut psl praktikal ni. KENAPA? Ntah. Rasenye mcm tade motif yg kukuh aku nk gegel psl mende ni. Org lain2 yg dah msuk sem 5, 6 tade pn gegel psl praktikal diorg. huhu. ;) Ape yg menarik nk diceritakan ye psl praktikal aku ni? Erm, mcm tade ape yg menarik sgt pn. Tapi aku bersyukur sgt2 aku dpt praktikal yg blh dikatekan berhampiran jgk dgn rumah. Klu 2 bln sblm ni aku boleh lepak'ing' je kt rumah, tapi lepas ni pkul 7 lgi dah kne gerak dri rumah. Almaklumlah klu gegurl gegurl yg bwk kereta ni kn mcm 'ciput kura-kura' ckit. hehe. ;pp Kt mne aku praktikal, mcm mne pengalaman aku praktikal kt tmpt 2, akn aku 'update'kn sejurus slps tamatnye hari pertama aku praktikal ye. :)

P/S: Encik S.A, anta sy ari ISNIN nnti boleyhhh? ^.^