CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 31 May 2011

Kadang-kadang.

Assalamualaikum w.b.t.
So, entry for today... Takde pape yg special pn sbnrnye. Cuma, nthlah... Kdg2 rse mcm takde kekuatan diri. Tapi kdg2 kekuatan diri 2 dtg sndri. Ntah mcm mne dtg pn aku tataw. Kdg2 2 rse mnangislah jln penyelesaian. Tapi smpi ble nk mnangis je kn? Klu pk sgt, bnde ni memakan diri sndri. Jadi, jln yg trbaik sntiasa kontrol diri. Dgn care mcm mne? Aku msih xjmpe 'ubat' yg sesuai. Daaaaa~

Saturday, 28 May 2011

Jogging di Tasik Shah Alam bersama si 'Pencuri HATI'. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Haaaahhhhhhh! Ptg ni aku teman Encik S.A brjogging dkt Tasik Shah Alam 2. Smpi2 je kt c2, 'pacik' ni tukar kasut. Dah ready2 dah ni nk brjogging, mstilah kne warm up dlu kn. 'Pacik' ni dah warning kt aku dah bwt warm up btul2. Bkn ape, seganlah nk warm up. haha. *seganlah sgt.. Agkt bahu sambil tgn kiri kanan kt ats bahu. :D* Bkn ape... Klu xwarm up btul2, nnti msti penat mse brjogging 2. Ceyhhh, knon2nye xpancit lah. Aleh2, xsmpi lgi suku pusingan aku dah tercungap2 dah. Sumpah penat. Smpi senak2 perut ni hah brjogging. Mne pnh aku jogging beriya mcm ni. Tapi sy tabik lah kt awk b. Xnmpk lgsung ciri2 die nk pancit taw. Relax je... Suka suka suka! :) Nk sgt brgmbr dgn 'pacik' ni taw tpi die ni bkn suke brgmbr. So, crite jelah yg trmmpu. huhu. Belum pn smpi 3 jam awk blk, sy dh rindu dkt awk b. huuuuuu~

P/S: Entry ni agk berterabur sikit bhsenye. Sorrryyyyyyyy~ ^.^

Thursday, 26 May 2011

Luka? Hati? Pergilah....

Assalamualaikum w.b.t.

Terima kasih kerana sudi mnjadi tmpt aku meluahkan perasaan ye blog. :')

'Muka sering menggambarkan senyuman yang tidak terhingga tetapi hati takkan boleh menipu sesiapa...'

Knp aku ckp mcm ni? Aiiiihhhh, biasalah klu dah bermadah-madah ni confirm hati tgh terluka skrg ni. huhu. :'( Sbb ape? Tak dpt dikenal pasti.

'Lara di hati cuma tuhan yang mengetahuinya...'

Aku bukanlah seorang yang reti menguruskan perasaan sedihnya. Klu blh, kita taknaklah bgitau org yg kite ni tgh sdih. Selalu dah cuba buat-buat taktawu je klu terase hati. Kire skrg ni okaylah ckit. Klu bnde-bnde halus, kecil sgt, yang mmg kne gne kanta pembesar, aku xamek kisah sgt. Paling kurang pn aku sedih tahap-tahap bayi merengek mlm je. Tapi ble ianya boleh dikatekan agk bsr, hati aku ni dgn sndrinye tnpe perlu disuruh akn merasa 'SAYU' yang teramat sgt. Lagi-lagi ble ianya berkenaan dgn org yg pling kite rapat, rindu, syg, cinta dn pelbgi jenis kaum kerabat die ni lah. Sbb SAYANG kn, 2 yg blh sedih scre tbe-tbe 2.

Klulah blh, aku nk sgt jerit kt sebuah tepat yang tade org blh dgr. Jerit sepuas-puasnye! Biar sedih ni pergi jauh-jauh. Dan xdtg lgi... Tapi apakan daya, inilah lumrah kehidupan seorang yang bergelar MANUSIA. Tak mungkin dan jauh sama sekali perasaan-perasaan berikut boleh hilang dan terus lenyap begitu saja...

Mungkin... ape yg aku buat ni sederhana je kot. Sbb 2 xnmpk kn? :'(

Pergilah main jauh-jauh 'luka yang menyakitkan.' Benarkan aku hidup bahagia utk sekian waktu yang ada...

Wednesday, 25 May 2011

Kuatkan semangat ye Si Pencuri 'HATI'. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Dah berhabuk ke blog aku ni?? Tak kot. Takkanlah berhabuk kot. Bpe ari bru. ekeke. :D Tade ape pn ari ni cuma nk bgi kata-kata smgt utk Encik S.A sy 2. Jgnlah sedih sgt yang psl '2'. Rezeki 2 ade kt mne-mne je. Mungkin mse ni bkn utk awk lgi. Akn dtg spe tawu jdi milik awk kn. Tanaklah awk sedih2 mcm ni. Susah hati sy. Klu awk ade dpn mate takpe. Ni jauh dri sy...

Mesti trtny-tny kn ape yg disedihkn 2 kn? Takpelah, bia kami yang tahu. huhu. :)

Apepn yang jdi, sy tetap ade dgn awk taw! 2 je yg sy nk awk tawu. :-* Sy mnta maaf sbb takde disamping awk disaat-saat yang genting mcm ni. Harap awk terima dgn hati yang terbuka ape yang sy smpikn ni ye.

P/S: Ceyh, kate smgt xbyk mne pn. Kate-kate cinta je yg lebih. haha. ;pp

Friday, 20 May 2011

Tiada Tajuk.

Assalamualaikum w.b.t.

Huuuuu... Sedih sgt bce blog mmbe aku yg sorg ni. Tade angin tade ribut tup tup je entri ni mcm sayu sgt. Act, die mmbe aku mse aku menetap sebulan kt Bangi dlu. Byk kali dah aku jnji ngn diorg nk turun sne tpi smpi la ni xpgi jgk. Kpd korg korg yg mmbce, bkn tanak pgi taw. tpi cutinye kjp sgt. Tpi, mgkin mse korg msuk sem 5 ni aku blh dtg kot sbb aku praktikal kt cni. Rindu sgt dgn korg... :')
Orang tua comel 2 xtpn pn tgah hari ni. Smlm pn xjgk. Okay, smlm dimaafkan. Hari ni sy nk alasan yg munasabah ye Encik S.A. hehe. :D

Haaaaa, yg korg bce2 tdi 2 bru muqadimah je. Crita btulnye bru aku nk cite skg ni. heeee... ;pp Merungut merungut. bace jelah ye.

Orang ckp 'terlajak perahu boleh berundur, tapi terlajak kata... binasalah badan.' Knp aku ckp mcm ni? Sbb aku ni klu mrh, main lepas je. Lps 2 jenis aku plk 2 ckp xretinye pelan2. Kdg2 2 smpi org igt aku ni tengking taw. Alaaaahaaaiii... Seriously, aku nk SGT SGT SGT BERUBAH part yg 2. *huruf besar lgi kt sgt sgt sgt 2. bermaksud sgt inginkan mmbuat perubahan. huhu.* Mane xnye, awk 2 prmpuan. Cubalah bljr ckit ckp leklok.

Kpd Encik S.A, nth brpe juta kali dah ckp psl maaf kn. Tanak dah ckp. Cuma doakan sy je okay! ^.^

Daaaaaaaa~

Thursday, 19 May 2011

Kesalahan!

Assalamualaikum w.b.t.

Knpe hari ni smpi ade 2 entri? Saje... Sbb kt cni je tmpt nk luahkan perasaan. Sori korg klu cte aku ni buat korg meluat nk bce ke ape yeh. Tak pakse korg pn nk bce. Klu sudi, bcela. Klu x, xpe. :) Klu entri yg bwh ni aku cte psl bubur mama, skrg ni aku nk cte psl bnda yg aku dah buat, lps 2 dah jdi bubur. Tatawlah sme ade bubur pns ke bubur sejuk ke, bubur ape-ape jelah yg korg suke. Kpd awk, sy minta maaf yang tidak terhingga kerana berkemungkinan besar awak amat terkilan dan marah dengan kesilapan yang saya buat. Aku juga insan biasa yang tidak lekang dari membuat kesilapan seperti anda. Tetapi, hati saya tidaklah sekebal besi yang hanya boleh dilentur tatkala dipanaskan. Saya tak nak semuanya berakhir begitu je.

Tapi mungkin dah nasib badan kn. Bak kate awk 'dah nasib bdn kaw!!' dan sy menerimanya dengan 'okay wak. :)' Tak kisahlah... Sy mmg xberhak nk rse bhgia disamping org yg sy sgt syngi. :'(

Hah, spe ade ubat yang boleh baikkan tekak serta merta dan bdn yg kjp pns kjp x? Blh share x? Aku dah lme sgt dah berehat je kt rumah ni. Nak buat kerja lah...

Bubur Mama. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni dah masuk hari ke-2 tekak aku sakit. Pening kepale 2 okaynye suam-suam kuku lah. Kdg2 okay kdg2 2 ble batok rse mcm bergegar otak. So, menu for today disebabkan aku sakit kn, mak aku buatkn bubur. Selalunya, mama jarang msk sbb aku ni jrg mkn. Tapi 2 story mse dulu lah. Sblm knal dgn Encik S.A. :) Skrg ni tiap-tiap hari mkn tgah hari. Ape je yg ade dlm peti beku 2 aku buatlah jdikn lauk. Klu jadi, untung perutlah dpt mkn sdp. Klu xjdi, untung jgk sbb dpt kenyangkn perut. hua hua hua. :D Kesimpulan entri aku ni, Terima Kasih mama sbb menyediakan bubur utk sy! ^.^

WEEHHUUUUUUU~

Wednesday, 18 May 2011

Tekak meraung kesakitan. ^.^

Hujan yang turun, seakan-akan memahami akan perasaanku. Tuhan sedang mengujiku. Tidak mengapa... aku menerimanya dgn hati yang ikhlas dan redha. Dalam setiap dugaan yang ditempuhi, aku tahu ade hikmah yang tersembunyi...

Assalamualaikum w.b.t.

Entri hari ni sekali lagi berkisahkan tentang diriku. Maaf kpd kwn2 blog sbb blog ni je tmpt aku nk cite ape yg jdi hari ni, perasaan aku, aku mrh dgn spe, syg kt spe. Korg bce je lah ye klu rajin. huhu. :)

Smlm aku diserang sakit tekak dan demam yg suhunya takdelah sepanas air yg menggelegak 2. Ble dah demam ni, pergerakannye mnjadi lmbt dan mls utk buat krja. Okay okay, mungkin korg nk 'cop' aku ni mnje sgt kn? Ni bkn manje lah. SAKIT... huhu. ;)

Jutaan terima kasih diucapkan kepada Puan Rohani dan Encik Ruslan (mama dan abah) sbb blikn panadol wlupn lpas blk dri knduri. hehe. Xlupa juga terima kasih kpd Encik S.A sbb tmnkn sy (msg sahaja okay. :D) wlupun sibuk mencari kasut baru. haha.

Mesti korg tertny2 kn ape kaitannye ayt yg ats skali 2 dgn entri aku hari ni. Takde kaitan ape pn sbnrnye cme... mcm mne ye kte nk hilangkn rse cpt mrh dan kecewa dan sedih? Ade ubat x? Haiihhhhhh...

Semoga aku menjadi seorang yang lebih tabah dan mampu untuk mengharungi liku-liku kehidupan yang bakal mendatang...
Amin...

Tata~

Sunday, 15 May 2011

Madah buat Si 'Pencuri' Hati. :)

Assalamualaikum w.b.t.

SAYANG...
Dgr saja namamu, < merujuk kpd prktn syg diatas ye. :)
Hatiku sudah mula terpikat di saat engkau mula mengenali diriku...
Kebaikan yang sentiasa mekar di dalam dirimu, membuatkan aku semakin selesa berkawan denganmu.
SAYANG...
Tatkala diriku didatangi dgn pelbagai 'genre' masalah, engkau sentiasa dkt disampingku menjadi pendengar setia kpd setiap masalah yang diperdendangkan.
SAYANG...
Meskipun sikapku begini, mengertilah akn dirimu bahawa engkaulah yang aku syg.

RINDU...
Walaupun ketika itu engkau hanyalah seorang rakan bagiku, tidak aku nafikan perasaan rindu ini sentiasa hadir.
RINDU...
Ye, mungkin aku bknlah seorg yg handal dlm menguruskan perasaan rindunya terhadap seseorang...
Namun jauh di sudut hati, aku harap engkau mengerti akan perasaanku ini yang tidak akan pernah hilang walaupun sedetik terhadap dirimu.

.CINTA.
Kombinasi dari perasaan SYG&RINDU, maka terbitlah cinta yang lahirnye ikhlas dari hati.
Aku merasa bertuah kerana dapat mengenalimu CINTA...

Terima Kasih CINTA
* Kerana menerima aku seadanya diriku.
* Kerana berkongsi syg dan rindu.

Atas Nama CINTA
* Akn ku pertahankan hubungan yang di bina semampu diriku.
* Akn ku perbaiki kelemahan yg ada demi mengelakkan pertelingkahan berlaku.

Bersambung...

P/S: Kpd Encik S.A, ini utk awk... <3 U! :D
Mmbe2 blog, sori sori sori entry ni ade sikit jiwang.. *bukan sikit, banyakkk...
huhu*

Terima kasih kerana sudi mmbaca. :)

Saturday, 14 May 2011

Keputusan Sem 3. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Hrmmm, sepatotnye keputusan ni di'check' pd 16 Mei. Tapi plik jgk ni. Tgah2 hari tdi dgn aku pny syiok terlelapnye *bkn terlelap dah, tido mati dah. huhu.*, aku dikejutkan dgn panggilan dri Cik Emi Yasri binti Mohd Nordin.

Emi : Bella, ko dah tgk result blm?
Aku : Blm lah. dah klua ke weyh?
Emi : Yelah. Tika dah tgk dah. *AKJ lgi tika sem ni. tahniah ye. :) xsia2 usaha ko sem
ni. :)*
Aku : Serius ke weyh? *Dgn mate terkebil-kebil dan menjerit-jerit kt rumah sbb takot pnye psl nk tgk result. Sumpah sem ni sgt sgt sgt sukar. Kitorg sume menghadapi mase2 yg sukar lgi2 part nk jwb paper system. :)*
Emi : Yelah, aku pn tgah otw nk p tgk result ni. Ko bgitau jgk ngn spe2 yg ko knl taw.
Aku : Okay okay.

Dgn hati yg sgt gerun, takut, nerbes, seram, sejuk.. Alaaaa, sume mcm perasaan lah ade. Sambil menjerit2 lagi aku bkk PC ni. Angah ngn adik siap mrh2 aku lgi sbb act like a 'CRAZY GIRL' haha. :)) Bkn ape, takot pnye psl. Drpd blk abes exam ari 2 lgi kitorg sume seram dgn result sem ni. Dlm pd mse yg sme tga on PC 2, aku cal la Encik S.A knonnye nk gtawu kt die result da blh check. xsempat aku gtawu die tny aku dlu. *Ceiyt, b men tipu r. Dah tau bkn nk gtau. Ishhh. ;)* Tapi cian kt awk kn. Tape-tape, tgk nnti2 ye. :)

Bkk je PC aku terus masuk laman web PSIS. Tekan-tekan lah yg mne ptot. Dgn hati yg aku taip2 kt ats ni pn aku masukkn no IC. Klik dekat 'Seterusnya'. HAAAAAAAA? Terus tpn mama ngn abah. Niat hati nk tpn Encik S.A sbgi org yg ke-3 tau keputusan peperiksaan aku. Tapi, mesti tga sibuk keje 2. Selalunye ptg2 mcm ni tpn dah tny dah mkn ke blm. Takde pn 'Incoming call'. *Takpe takpe. Awk tetap akn jdi org yg ke-3 jgk b yg tau result sy okay. Ptg2 ckit sy bgitau.* :)

Alhamdulillah...

P/S: Kesian kt diorg diorg yg xblh nk tgk result exam. Ade yg dah byr duit bas yg RM 10 2 pn xboleh tgk jgk. Apa crita ni? Knp smpi jdi mcm ni? Cthnye emi yg dah smpi je kt cc tpi tak boleh tgk result. Dgn perasaan kecewa balik rumah dan tggu Isnin nnti mcm mne ctenye. Haiihhh... Kpd yg berkenaan, sepatotnye sebelum keluarkan result cek lah sabik-baiknya. Ble dah jdi mcm ni dgn spe budak2 yg nk tgk result 2 nk mngadu?

Thursday, 12 May 2011

KONGSI, Lu Langsi Lu Mati. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni aku nk cte psl ape eh? Ohh, ye. KONGSI! Hari ni cte 2 bru klua kt pawagam. Klu diikutkan perancangannye kami, aku ngn Encik S.A nk tgk hari ahad ni. Tapi die cuti plk ari ni. Cuti mengejut plk tuh. huhu. So, pegilah tgk cte ni. Ye Encik S.A, sy sgt ingin tgk cerita ni okay. huhu. ;pp Ceritenye takdela xsronk sgt. Tapi okay la... :) Tapi Encik S.A sy ckp xbest. Tapinye die gelak jgk ble tgk cte 2. haha. Aku pn xphmlah. :D Btw, terima kasih syg sbb sudi bwk sy pgi tgk dan belanja sy ye. <3 You B! :-*

P/S: Xrugi lah klu korg pgi tgk. Tgk dgn hati yg terbuka okay. huhu.. ^.^

Friday, 6 May 2011

Hadiah harijadi mama?

Assalamualaikum w.b.t.

Bce tajuk entry pn dah tawu kn ari ni aku nk cte psl ape. Harijadi mama dkt dah tpi aku tataw nk crikn ape. Klu blh aku nk yg 2 in 1 pny. Knp? Laaaaaa, kn HARI IBU pn dkt2 dah 2. huhu. :D Klu ikutkn kate hati mau je blikn kerusi GINTELL yg beli 1 percuma 1 2. Tapinye...... :) *Almaklumlah, awk tade pendapatan bulan ni. Kne bgi yg skaligus je. hehe. ;pp*

Angah ade cadangkan suruh msk hari 2. Tapi aku ni pn bru tah nk bljar2 mmsk. Takotnye klu xjdi, mau masuk ke tong sampah je krg. hehehe. Sekalipun nk msk, mstilah nk buat hidangan yang special dri hidangan special2 yg ade kn. *Wahhhh, nk yg ats2 je ko kn bella. haha. :D*

Masih dlm proses memikir lgi. Dah jumpe ape yg aku rse puas ati, aku cte lagi okay. :)
DADAAAAA~

Wednesday, 4 May 2011

Di tengah hari RABU. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Bila dah cuti panjang tanpa kerja dan duduk dirumah saje, rajin plk rsenye tgn ni nk menaip. huhu. Hari ni citenye tadela ape sgt... Cumanya, smlm terase mcm nk msk Udang msk sambal dgn sotong msk kicap. Okay2, aku tawu simple je kn bunyinye tpi bgi seseorang yang xbpe tawu sgt nk msk, aku rse payah jgk kot nk msk bnde nih. haha. So, mlm smlm lgi aku dah tny ngn mama nk kne buat ape je klu nk msk mcm 2. Siap pesan kt mama lgi soh belikn udang ng sotong 2. Ala... ciput2 pn tape. Nk mkn pn sorg je kn. huhu. :D

Nk dijadikan cite, mama xblikn pn. Xsempat kot. Takpelah mak, kite fhm. hehe. So, pukul 1.29p.m. tdi Encik S.A call. mmg menjadi rutin, tgah hari je klu xtgah hari pn tgah hari nk msuk ptg ckit 2 msti die tpn tny dah mkn ke blum. Mcm nk mrh sorenye ble aku gtau blm. huhu. Sorylah yang, bukan wa sengaje oh.. ;) Disebabkan perutku kosong dan berbunyi plus Encik S.A mcm mrh kn, aku pn ambil keputusan utk gorenglah nasi yg ade. Hasilnye, sedap jgk kot bile nsi grg 2 dmkn dgn mayo dan sos cili. :)

Igtkn nk tgkp gmba tdi tpi nmpk mcm beria-ria plk kn. Nasi grg pn nk kecoh. haha. Sekarang ni, perut dah kenyang hati pn senang. hehehe... :-p

Tuesday, 3 May 2011

B.O.S.A.N

Assalamualaikum w.b.t.

Cuti sem dah nk masuk 5 hari berlalu. Bosan yg teramat sgt. Klu dok uma mesti bgn lmbt. Ble bgn lmbt mstilah kne mrh kn? Nme pn 'PEREMPUAN'.. Tpi bgn lmbt. *Tpi bgn2 lmbt pn sy tetap menyiapkan tugasan seharian sy taw Encik S.A. :D*

Umur makin hari makin meningkat dewasa tapi masak tak reti-reti lagi. Okay, chopp2..! Bkn langsung xreti msk taw. setakat masak air ke, msk nasi ke, goreng telur ke kire..yg basic2 2 reti lah. Tapi smpi ble je nk tawu basic kn? Mau lari laki klu mkn luar je hari-hari. haha. :D *Amboiiii cik adik.. jauhnye awk berangan ye? huhu. ;pp*

Tujuan aku cerita ni adalah kerana haaaaaa, kerana ape eh? hahaha, kerana BORINGLAH. Okay okay, kite tutp cerita smpi kt cni ye. Mane tawu aku dok cite cite ni dtg plk ilham nk buat resepi baru kn? haha.. TATA TiTI Tutu. :)

Monday, 2 May 2011

Si 'Pencuri' Hati. :D

Assalamualaikum w.b.t.


Entry hari ni bkn sbb nk bangge ke riak ke ape okay. cuma nk share je ngn korg2 yg sudi bace blog aku ni psl mamat yg bakal aku ceritakan skrg nih. huhu.



Tgk gmbr mamat kt ats nih betul-betul. Pnh xkorg nmpk die kt mne2? WANTED gle ni.. haha. :D Encik ni nme die Mohd Shah Aidil. Die spe dgn aku? Mestilah bkn KAWAN kn yg penting. hehe. ;pp Kisahnye bermula bile aku boring tahap gaban dn tbe2 mamat ni IM. Mmg mndptlah kn nk brkwn 2. ;) Seriously, aku sgt ske tgk die. haha. *uiitt, Encik Mohd Shah Aidil, jgn kembang sgt okay. haha. :))*

Ye ye dan ye, kami mengaku kami menjalinkan hubungan CINTA secare sulit. Mksudnye, SENYAP-SENYAP. MOTIF? Tak perlu kot nk heboh kt 1 dunia yg kita ni dah ade pkwe ke mkwe. haha. :D Haaaa, msti korg nk ckp aku ni tulis xserupa bikin kn? Beb, BLOG kot. Brpe rmi je pn follower aku. Jdi xslh rsenye aku share kt cni. Kn kn kn ? ;pp Setiap psgn yg bercinta 2 msti mengimpikn dpt hidup disamping org yg diorg SAYANG dan SUKA dan CINTA kn? Xlari jgk dgn aku. Semoganye, ape yg sy hajatkan tercapai. Amin... :)

P/S: Taip sambil jari menggigil ni. Hopefully korg okay okay je mse bce eh. :D