CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 30 December 2012

Entri suka-suka.

Assalamualaikum w.b.t.

Nak cerita ape ye hari ni? Mcm takde cerita menarik je nk diceritakan sbrnye. Cuma hati ade sikit rapuh. Haha. But everything is under control. Maybe starting from next week and next year, blog ni akan jdi sunyi sikit la untuk weekdays. Hujung2 minggu je baru start menaip. Tpi klu aku rase nk sgt2 update, aku akan update lah. Dah ayat ape ni. urgggghh, pening. :D

P/S: InsyaAllah, sumenye akan berjalan dgn lancar. Sentiasa fikir yg positive. Dan sumenye akan jadi okay. :')

Saturday, 29 December 2012

Sy dpt!

Assalamualaikum w.b.t.

Dekat seminggu rasenye tak mengupdate blog ni. Mungkin disebabkan atas rasa kiciwa lame sgt menunggu utk dipanggil bekerja dan menjalankan kerja kot. Hahaha. Tapi hari ni, aku bersyukur sgt sbb akhirnya, aku dpt kerja yg sebelum ni aku lepaskn peluang mcm tuu je. Nak ckp lepaskn mcm tuu je tak jgk sbnrnye. Time tuu lgi 2 or 3 weeks aku nk final exam. Dgn aku yg tak berapa nk fhm flow mcm mne nk cri kerjanya. Bile ade miscal aku try cal blk msuk operator. Hahhh, mmg letak fon lah citer die.

Hahhhh,mls lah nk smbung citer perenggan atas ni. Aku rse mcm berbelit2 aku mmbaca semula. Hahaha. Terus pergi ke cerita mcm mne ake nk menyampaikan diri aku ke tempat tuu okay. :D

So smpi je KTM dlm pkul 9.15 ke lebih mcm tuu, train plk lmbat bebenor. Igtkn 15minit sekali train smpi. Ghupernye dkt sengah jam jgk bru smpi. Tpi tak boleh la nk slhkn train kn. Sepatutnya aku yg kena keluar lebih awl utk elakkan mslh2 mcm ni berlaku. Okay then, ble dah naik train, dah lepas stesyen angkasapuri lgi tbe2 operation signalling pulok... Haaaaa, sgt menguji okay. Huhu. Tpi Alhamdulillah, smpi je KL Sentral, LRT takde problem. Around 10mins mcm tuu aku dah smpi stesyen Bangsar. Terus naik tingkat 3.

Dengan keadaan tergesa2nya, smpi2 terus dpt 2 kertas soalan. 1st paper bukak, perghhh... Mcm nk amek muet. Soalan bukan main. Cume selamat die tak suruh tidak lebih 300p.p. Hahaha. Mmg mengarut2 je lah aku bedal cter die. Jejeling candidate sblh bukan main tiptoppop die pnye. Dlm hati dah fikir yg mungkin harapan aku tipis je nk dpt job ni.

Bkk 2nd paper, beselah. Soalan KBKK. Menguji gegila. Yang aku tak fhm mmg aku tibai je. Huhu. 15mins later, Cik interviewer tuu pn pggl. Mmbe aku yg dah lepas interview kt situ psn confident je. Lepas tuu speaking je. Hahahaha. Serious talk, aku mmg lemah gile bile nk berbahasa inggeris ni. Tapi klu pgi kt mne2 tmpt interview pn, lgi2 utk kerja2 yg mcm ni, mmg kne beranikan diri.

Mse diinterview, Alhamdulillah. Semuanya berjalan dgn lancar. Smpi interviewer tuu dah familiar tgk resume aku sbb dah 2 kali hantar resume. Bhahaha. Habis interview session, yg sbnr2nye aku ade ckit rse kekeliruan di atas sbb2 tertentu. Mmg sepanjang perjalanan nk blk dlm train tuu asyik memikir je. Smpi je destinasi, terus dpt cal aku dpt kerja tuu. Boleh start kje on 2nd of Jan 2013. Terus hilang rase kekeliruan tuu. Hahhhhh! Bersyukur yg amat. Berkat doa ibu, ayah dan bohati. Hehe.

Nmpk lebar pulak cite aku ni. Hahaha. Tak kisah la. Yg penting, bile dah ade kerja ni , otak dah ligat pk memacam. Tapi, kali ni aku nk buat perancangan kaw-kaw punye. Mudah-mudahan segalanya berjalan dengan lancar. Apa yg dirancang bakal terjadi. Amin... <3

P/S: Mohon bohati rehat2kan diri dan jgn terlalu stress ye. Semoga setiap impian awak menjadi kenyataan suatu hari nanti, InsyaAllah. ;)

Saturday, 22 December 2012

New experience and experiment, oppsss!

Assalamualaikum w.b.t.

Rsenye mcm lme je xngedate entry. So, hari ni takdela cerita kebabomm meletop de vahh oppsss sgt nk diceritakan. Tapi, masih ade perkara yg boleh dikongsikan di blog kuh inih puihhh. Hahaha. *dah knp hancur bhs bona ni?* :D

Smlm aku ade menghadiri 1 interview dekat westport. Alaaaa, dkt2 dgn Pulau Indah. Serious talk, mse nk pergi tuu sesat jgk even I ni org Klg kn? Hahaha, smpi ke northport nun tmpt kontena bebanyak parking tuu aku sesat. Waktu sblm pergi tuu tgk dah map kt website company tuu. Nengok map tuu takdela jauh beno. Okay2 la... Tpi ble dah amek yana, bwk p sekali sbgi penunjuk jln, ohoiiiii jauh gegila okay. Lgi2, jln ke sana mmg byk lori yg lalu lalang. Ble lalu tengah2 antara lori tuu mmg rse seram gile! Yelah, awk ni dah ler ringan, kete pn kecik molek mcm anak empunya kete, rase nk melayang pn ade. Dgn jalang lubang2. Uiiii, ble igt blk jln tuu terasa takut nk lalu.

TAPI...

Waktu aku smpi je tmpt tuu, tmpt die sgt very the besar dan mempunyai persekitaran yg menarik youuolllsss. Ramai org kita, I mean Melayu yg kje kt situ dan kebanyakkannya adlh pekerja wanita melayu. So, melihatkan persekitaran yg begitu, aku confirm blh biasakan diri dgn persekitaran dia. *pling xpn klu stress maybe sbb krja atau ade sstgah tabiat yg tak berapa digemari*

Tepat2 time nk diinterview tuu, ttbe plk ade emergency. Latihan kebakaran katenye. Huhu. Terpkse terlibat sme dgn candidate yg lain. Dlm hati waktu p tgk latihan dgn pepanas teriknya, dah mula teringat adik dgn yana yg tunggu kt dlm kete. Kesian kt diorg terpaksa tunggu lme. Utk pengetahuan, aku bwk adik aku sbb sbgi peneman dan penunjuk arah. In case of anything happen, dia lah jejaka yang gagah perkasa akn membantu tuu. *jejaka kah? bhahaha.* Dan, tmpt ni tak boleh bwt peneman2 ni masuk. Even tunggu kt lobi sekali pn tak boleh. Strict katenye. :)

Jadi, lepas je habis latihan kebakaran tuu, dengan borpoluhnyo, aku pn diinterview. Pengalaman pertama, aku dimestikan buat 1 essay yg menceritakan psl 1st impression about the company. Pengalaman kedua, memperkenalkan diri dan menjawab interview in english. Dan pengalaman ketiga, apa yang pernah dipelajari waktu dip dulu, lagi2 yg time sem awl2 masuk tuu, alaaa, yg basic2 kite bljr tuu, msti kne igt.

Yg best nye waktu interview ni, manager and ass.manager utk department jwtn yg aku minta tuu kelakar gile. Tak rse mcm diorg grg langsung. Bantai gelak2 lagi dlm ruang interview tuu. Suara kitorg je yg lebih dan yg penting mereka ini org cina. Seronok! Pengalaman yg manis. Sygnya...

Aku terpaksa menolak kerja ni. Diatas sbb2 yg aku rse trpaksa menolak. Bkn suka2 je okay. Sokongan parents yg paling pnting sbrnye. Parents kita ni dah pk jauh dah. Thats y diorg tak bgi pergi. Sblm tuu aku berkeras jgk nk pgi. Tapi ble dah melalui sendiri perjalanan nk ke sne tuu, faktor keselamatan harus dititik beratkan. Tapi klu ade kwn lgi best sbnrnye. Takdelah aku keseorangan drive pergi dan blk yg belum tentu dpt blk cpt. Huuuuuu.

Aku rse aku nk pass kje ni kt yana. Hopefully die tak tolak. Dan hopefully die dpt krja ni. :)

P/S: Bohati oiiii, nk jdi PA awk je boleh? Tpi PA dri dlm fon je. Payment tiap bulan masuk a/c ye? Hahaha. RINDU.

TATA~

Wednesday, 19 December 2012

Selamat petang Rabu

Assalamualaikum w.b.t.

Selamat petang sume! Besok khamis, lusa jumaat, lepas tuu sabtu dan ahad. Kemudian masuk minggu baru lagi. Skjpnye mse berlalu. Tawu2 je kite sume ni dah nak masuk tahun baru. Pejam celik pejam celik je usia ni makin meningkat. Rase mcm bru smlm masuk poli. Sy lah budak yg umur dia waktu tuu 19 tahun, org lain tak menangis tpi dia ni mlm2 msti menangis dekat serama. Ank mnje katenye. *manje ke* Hahahaha. :D

Tapi skrg budak ni jgk lah masuk tahun dpn umur dia dah jadi double two. Eeeeeee, nk tua dah. :(

Hahaha, tpi bkn ni yg aku nk cerita sbnrnye. Ade bnde lain yg aku nk cerita tpi aku nk tggu betul2 confirm, baru aku cerita. Bkn ape, takut jdi perkara yg tak diingini. Huuuu... Semoga dgn niat baik segalanya dipermudahkan olehNYA. Amin... :D

P/S: Bohati sgt sibuk kini. Gigih bekerja. Rindu. Tata~

Tuesday, 18 December 2012

Hari Mendung.

Assalamualaikum w.b.t.

Erm... Hari ni mood ada sikit sedih la. Apa yg diharap tak dpt. Tapi kite fikir dari sudut positive lah ye. Mungkin akan ada tawaran yg lebih baik dri tmpt tuu. Rezeki tidak menyebelahiku hari ni. Serious talk, terasa down sgt2. Kdg2 terfikir yg aku ni memilih pekerjaan sgt ke. Mungkin dari segi tuu aku kne ubah. Ada betulnya kata bohati tuu. Cerewet sgt kot aku ni. Tuu yg payah tuu. Lepas ni, sila mantapkan persiapan dari segi permohonon beralamat ye Nabilah. TAKE NOTE! ;'(

P/S: Salam rindu kepada si dia yg jauh dimata tapi dekat dihati, Incik Hati. <3

Sunday, 16 December 2012

My sweet DC. ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Halloo halooo halloooo! Wasap wasap sume. Heeeee. :D Hari ni ade 1 lagi entry bru yg aku nk story mory. Nk tau psl ape? Tentu2 nye pasal mknn yg menjadi pujaan hati ramai penduduk Malaysia skrg ni. It is Durian Crepe time you'ollssss! *okay, mood happy smpi* ^.^

This is my first try untuk Durian Crepe dan hasilnya...


Okay, knp aku ckp happy sgt? Sbb akhirnya merasa jugak nk mkn DC buatan sendiri meskipun 'crepe' durian tuu masuk hari ni dah 2 kali aku try buat tpi tak brpe nk kukuh sgt. Tapi apa2 pn, aku ttp berjaya menghasilkan sejumlah DC untuk seisi keluarga. Dan, positive comment yg diterima "Isi dah ngam cuma kulit luar tuu tak menarik minat la" by Angah... Amboiii, kemain lagi komen. Dah mcm chef antghabangsa pulak mengomennye. Hahaha. ;)


Okay, yg ni dari pandangan dekat pula slps dibelah. Nampak tak isi dia tuu? :D *sila abaikan 'crepe' tuu. Aku tahu ia lemah. :(

Nk buat benda alah ni, betul2 menguji kesabaran aku sbb kt rumah xde kuali leper ceper tuu. Pakai kuali yg kne angkat pki sudip ble dah siap msk. Mase nk angkat lepas dah siap msk 'crepe' tuu plk, jari aku trkena kuali pns 2 kali. Pergghhh. Then, ble nk membuat bentuk bulat tuu lebih kurang 4 ke 5 kali aku bgi adik aku mkn begitu saja sbb tak berapa jadi sgt. Tuu diantara cabaran2 nk membuat DC hari ni. Smpi rase mcm nk buang je pn ade. Tapi, disebabkan nk sgt mkn DC ni, gigihkan usaha jgk utk siapkn. Dan... *last pic for today* ;)


Bila dah siap dan dpt merasa ni, terasa mcm nk buat lgi hari2. Hahaha, ade budget InsyaAllah, nk try perisa lain plk lpas ni. :)

P/S: Kpd bohati kesayangan, igt taw... 3hari sebelum okay. InsyaAllah waktu tuu akn lebih baik dri hari ni pnye DC. Hehe. ;)

Friday, 14 December 2012

Selamat Hari Jumaat. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Haiiii haiiii sume! Hari ni update entry lambat sikit. Siang tadi terbabas kroohh krehh.. hahaha.. :) Tapi harini punya entry ada ongg krekk krekk sikit. Haaaa, msti nk tawu psl ape kn? *Yg taknak tau tu, sila2 kn nk tawu jugak ye.* :D

Okay, ptg tadi ade nombor yg tak dikenali cal dlm pkul 5.30 p.m. mcm tuu tapi aku ni jarang ddk sblh fon. Kebiasaannya, fon tuu akn berada didalam bilik. Lebih2 lgi bohati skrg ni dah bekerja. Mmg jarang la dok dgn fon. Aku akn tgk fon pgi, tgah hari dan ptg. Starting lepas maghrib dan ke atas bru berkepit dgn telefon. Hehe. :) *Okay, melalut lain dah ni* Jom sambung cerita...

So, bile tgk je fon dlm pkul 6.30 p.m. mcm tuu ade 2 miscal. Nombor mcm nombor ofis. Dah rase menyesal dah bile tak angkat cal tuu. Nak cal blk dah lewat sgt. Tpi berbekalkan keazaman yg tinggi nk jgk tawu nombor tuu dari mana, beranikan diri call blk nombor tuu and guess what? Rase hati aku ni betul yg tuu nombor dari sebuah pejabat yg aku hantar CV minggu lepas. Akhirnya, ade jugak yg call aku berkaitan dgn kerja. Akan tetapi.... *bersambung Isnin dpn.*

P/s: Mudah-mudahan segalanya dipermudahkan olehMU YaALLAH... :)

Thursday, 13 December 2012

Selamat pagi khamis. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Wahhhhh, hari ni mcm dtg semangat baru je aku kn pepagi ni. Tetiba jari ni terasa gatal. Bkn nk dpt duit, tapi nk menaip. Hahaha. *bersin 2 kali, Alhamdulillah* Ntah knp tbe2 pgi2 ni dtg selesema. Huhu.

So, pagi ni nk cerita psl ape ye? Rsenye mcm hari2 pn bwt bnda yg sme je... Takde syarikat ke nk panggil aku bekerja ni... Dah tepu rsenye lame sgt bertapa dlm rumah ni hadoinyeee punn. Klu next month still takde yg memanggil jgk, aku akn ambil keputusan sedrastik-drastiknye utk... Haaaa, cerita ni untuk entry tahun baru okayh... Hahaha. ;pp

Hari ni, bohati ade interview utk job yg paling dia nanti-nantikan selama ni. Doa dan harapan saya, semoga temuduga awk berjalan dengan lancar dan dipermudahkan segala soalan yang ditanya. Amin... Tak dpt jwb pn, bwt muka confident then belasah je jwpn yg logik. Hehe. :)

Okaylah sesume, masa untuk makan. Laporrrrr... Tata~

P/S: Hari ni takde pesanan lah... *tingtong*

Tuesday, 11 December 2012

Anugerah Terindah #1

Assalamualaikum w.b.t.

Haiiii sumeeee... Hari yg indah lagi sejuk dan dingin ni, almaklumlah hujan. Heeee, kami ni dtg dah mood nak muat naik entry pasal keputusan kami yg kami janji last week nk citekan. :)

Last week, pnyela byk entry kami cite. Janji nk update psl result je kn. Tapi mcm2 cite plk jadi last week. Tuu yg seronok je nk menaip tuu. Hehe. :)

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi di atas rezeki yg dilimpahkan. Aku betul2 bersyukur dgn keputusan yg aku dpt smlm. Meskipun ade penurunan sedikit, tetapi aku tetap bersyukur sbb selama 21 tahun aku berada dimuka bumiNYA ni, inilah aku rase hadiah yg paling berharga dapat aku bgi dkt kedua-dua ibubapaku. Seronok yg teramat sgt. Smpi skrg masih terasa gembira tuu. :')


Dan yang paling penting, next year dpt konvo sesame dgn housemateku yg dirindui. Tak sobau! ;)


P/S : Bkn setakat gembira dgn keputusan je, gembira juga dgn keadaan sekarang dan semoga kegembiraan ini dirasai oleh semua orang yg rapat dgn aku dan diakhiri dgn HAPPY ENDING! Heeee... ^.^

Sunday, 9 December 2012

Wonderful Sunday.

Assalamualaikum w.b.t.

Hurmmm, tup tap tup tap dah masuk pukul 1.30 p.m. Dah pn selesai msk dan makan tengah hari brsama keluarga. Hari ni aku dan mama serta nenek msk tomyam, sup ikan, sambal petai dan aym goreng. Nyum Nyum, deliciousooo! ;)

So, ptg ni aku takde planning yg best sgt sbb sbgi penanam anggur terhormat dan berjaya di rumah ni, income tak masuk. Nak keluar window shopping ke bertemu janji dgn buah hati ke kne pk byk kali. Kang klu keluar cuci2 mate tgk brg2, timbullah plk niat nk membeli kn? Kang nk beli RM nye plak tiada. Haaaaa, baik ddk rumah je layan betul ke bohong ke, MLM 2012 ke, tgk cerita yg repeat byk kali kt astro ke. *Rutin yg sme mcm weekdays biasa meskipun hari ni adalah hari minggu* Bosannye hoiiii! hahaha.

Okaylah sume. Kamek nk mengakhiri entry kamek ni dgn perasaan yg berdebar2 menantikan keputusan peperiksaan besok. Result final exam for final sem. Cuak habis hati ni. Bohati dah tawu dah result die, awok ni je yg xtau2 lgi. Sorammm. :(

P/S: Semoga keputusan yg bakal keluar besok tidak mengecewakan hati org2 yg aku sayangi. Amin...

Saturday, 8 December 2012

Dessert for the day.

Assalamualaikum w.b.t.

Haiiii sumeeee! Wahhh, sekali lagi masuk entry sblm result keluar kn? Haha, hari ni xsabar sgt nk update entry baru sbb hari ni aku buat pavlova utk pertama kalinya dan hasilnyaaaa, jeng jeng jeng...


Haaaaaa, ble dah edit nmpk makin berseri plk bnde ni. Tapi nk buat bnde ni memerlukan kesungguhan yg tggi. Lebih2 lgi klu pkai oven butterfly yg gne api dapur tuu.. Omakk aiiii, menguji kesabaran betei. Hehe. ;)


Dan sekali lagi, ble dah siap sgt2 gembira sbb 1st try ni abah dgn mama ckp sodap. Cume whipping cream 2 ckit sgt dan "meringue" tuu terlalu manis. Tapi dpt kt adik aku yg 2org tuu, takde byk komen, sedap ajeee... Hahaha. :D


Lepas ni, nk try buat utk bohati plk. Nk tgk mcm mne plk komen die. Klu sedap jugak, terus pergi mane2 bank buat loan nk bkk kedai bakeri terus! Hahaha. *Angan2 je mampu* ;)

P/S: Haaaaa, awak tuuu. Klu dah tgk entry kite ni, kekomen lah ye mcm mne rupa paras pavlova kite tuu. Tgn je taip taknak tgk kn tpi sy tawu awk msti tgk pnye. Hehe. :*

Thursday, 6 December 2012

Afgan - Bukan Cinta Biasa

Serious talk, jatuh hati berkali-kali setiap kali dengar lagu ni dlm cerita #AdamHawa. :')


Selamat hari khamis

Assalamualaikum w.b.t.

Haaaa, sepatutnye entry ni masuk next week utk result exam tapi... bosan lah pulak kt rumah ni. Habis je buat rutin makan, tidur. Tapi gemuknye idok juga. Uwaaaaaa, gimana sey nk naik bdnnye sey... :'(

Okaylah, utk entry hari ni ye, klu lah ade gmbar dah muat naik dah ke blog ni. Tetibe terkenang kenangan dgn buah hati. *opsss, rindu lah ni, tetttt* hahaha. Tapi apakan daya, fon dgn memory card yg rosak, lappie pulak dah bersih putih suci murni tpi tmpt USB plk bermasalahnye. Uwaaaaaaaaaaa *panjang ckit* :D Twitt twitt, benti jap cte psl rindu buah hati. Kite teruskan kpd cerita yg sebenar2nye ye. :)

Hari2 mesti cek email mne nk tawu klu2 ade org yg nk amek kje ke kn tpi selalu hampa je. Email kokkk kokkk kokkk kosong telur ayam sebiji. Smpi ble nk jdi penanam anggur yg takde hasil ni? Macam2 dah planning waktu nk habis belajar 2minggu lepas. Baru skrg aku tawu betapa sukar, payahnye mencari kerja. :(

So, kt cni lah sbnrnye yg menguji kita. Jangan sekali-kali berputus asa dan sentiasa memohon kepadaNYA, InsyaAllah mudah-mudahan jalan kita tuu dipermudahkan. ^.^

P/S: Semoga buah hati berjaya dgn interview yg bakal dijalani khamis depan ye. Dan semoga impian awk tercapai sayang... :')

Tuesday, 4 December 2012

Jauh perjalanan luas permandangan

Assalamualaikum w.b.t.

Lame sgt rasenye tak mencurahkan kasih dkt blog ni. Rase mcm bru 1st time tulis entry. Hehe. :) Tiba2 je dtg tajuk atas ni kn? Susah nk gambarkan ape yg terbuku dihati ni tetapi ape yang mampu, berdoa agar segala-galanya berakhir dgn sebuah kebahagiaan yag diimpikan oleh kedua-dua belah pihak. Amin... :')
*Akn dtg entry psl result exam. Heee

P/S: Bila 2 hati sudah terikat, pasti sukar untuk dileraikan...

Tuesday, 31 July 2012

Wordless Tuesday. :-)

Assalamualaikum w.b.t.

Dingin betei subuh pgi ni.. Huhu.. Selesai sudah aktiviti bersahur untuk pgi ni.. Act, entry ni aku update mlm tdi.. Tpi dsbbkn line xberape mnyebelahi, aku pun buat la pagi ni.. Huhu.. :-D okay berbalik kpd crita yg nk dicritakan, takde crita gempak kebabom pn yg nk dcritakan, cuma cian sgt kt Incik Hati sbb mlm tdi sore die dgar mcm letih sgt.. Wlupun mcm tuu, dia tetap mampu buat aku trsenyum dgn telatah die.. Hahaha, xblh igt blk, msti gelak.. :-D

Minggu ni aku buat kptusan nk blk uma nenek dkt sg.besar.. Bdk2 uma sume blk mggu ni sbb nk bwt preparation utk raya yg bakal menjelma xlme lgi.. :-) Incik Hati pn dah decide utk blk next week, jdi kita enjoy! Hehe.. Hari ahd nnti pn abah blk cni, jdilah 2 kali enjoy.. :-P rse mcm dh pnjg je berceloteh, nk smbung tidoq jap lpas subuh nnti.. Huhu.. Tata~

P/S:Jgn putus asa dan mengalah ye awk, teruskan usaha kerana sy sentiasa menyokong awk! Chaiyyookk chaiyyookk! <3 you Incik Hati. ;-)

Saturday, 28 July 2012

Update entri Bulan Ramadhan. :-)

Assalamualaikum w.b.t.

Noknoknok.. Acah2 mcm ketuk pintu pulak.. Huhu.. Lame sesgt dah rsenye tak ngeupdate blog ni.. Incik hati dok tego dah tdi waktu buka.. Sori ye awk, plus kte kje utk cuti sem lepas bercampur dgn pulang semula ke AmsterBERNAM tu, tak sempat nk taip entri bru.. Pejam celik pejam celik, kita dah masuk bulan pose dah.. Bukan hari pertama hari kedua pose taw, tapi dah masuk hari kelapan pose dah.. Lgi 22 hari kita nk raye dah.. Yeayyeay!

Hari ni pulak berbuka dgn Incik Hati tersayang, bertambah lebaq lah senyum hari ni.. :-D Yang kesian sgt dkt Incik Hati ni, dia terpaksa menghabiskan semua lauk yg diorder.. Habis rosak program diet die ye.. Huhu.. Takpelah, next week sambung balik on diet awk yeh.. :-) Tapi ape yg paling menggembirakan, mak kita dah siap buat serunding ayam.. Xsabo kita nk bwk blk uma sewa bsk.. Boleh mkn waktu sahur.. Hehe.. Rasenye, ni dlu untuk hari ni.. Lepas ni klu line kt runah sewa elok, bolehla update blog ni selalu.. Hehe..

P/S: Sebenarnye nk msukkan gmbar, tapi taktawu mcm mne nk edit pki gagdet ni.. Huhu.. Kepada Incik Hati yang disayangi dan dicintai, sy pasti kebaikan itu ade tersembunyi.. Sama ada ianya tersurat atau tersirat, biarlah yg maha ESA mengetahuinya.. Tetapi apa yg pasti, saya sayang dan percayakan awak.. Saya harap rase ini akan kekal buat selamanya.. :-) *eceh, berjiwang kejap.. Ngeee..*

Wednesday, 4 April 2012

Wordless Wednesday #1

Assalamualaikum w.b.t.

Entry kali ni cme persoalan je yg nk aku ajukan.. Knp ye org baik selalu ditindas? Bukan ke semua manusia ada perasaan? ada hati? Pernah xkite tawu betapa telusnya hati seseorang yg bernama wanita? Pernah xkite mndalami hati dan perasaan dia?

Cinta, sayang, ajal dan maut bukan perkara yg mampu untuk kita perdagangkan.. Ianya merupakan sesuatu benda yang sgt bernilai bagi setiap manusia..

Hati ni bukan brg mainan yg sng2 je nk disukai dan disakiti.. Klu seseorang 2 sanggup berubah utk org yg disayanginye, xslh rsenye klu org yg disayangi 2 buat perkara yg sme mcm ape yg kte buat..

P/S: Sentiasa igtkn diri..

Tuesday, 27 March 2012

Dinner 1st year, 24/03/2012

Assalamualaikum w.b.t.

Okay korg2, hari ni nk update cte psl dinner ari sabtu lepas (24/3/2012).. Sepatutnya entry ni masuk ari ahd lgi tpi dsbbkn prkre2 yg xdpt dielakkan, ari ni bru dpt post.. So.. Dinner ari sabtu 2 antara aku dgn Incik Hati je.. Almaklumlah, 2minggu xjmpe + dinner setahun bersama.. Siyesly, sblm nk dinner mlm 2, bermacam2 dugaan yang kami tempuhi siang 2.. Tapi lastly, dpt jgk kitorg mkn mlm brsme.. Takdela nk kate mkn mlm setahun kitorg bersama ni ade lilin sume sbbnye blm dok brsme lgi kn.. Tapi sekurang2nye, best jgk la dpt mkn mlm dgn org yg kte syg + mkn mknn yg kite nakkk.. waaahhhhh, kerlllaaasssss gitu kn.. hihi.. :D

Mlm 2, aku dpt hadiah yg boleh dikatakan sgt special dari Incik Hati.. Tak sangka sgt Incik Hati ni pndi buat suprise2 yg berunsur romantika.. *Terbayang2 da mse dpt hadiah mlm 2.. hihi.. ;pp* Speechless sgt ble dpt hadiah 2.. Thank you so much syg for that gift.. Really appreciate it MR SA..

Skrg ni blik tidur disusuni dgn hadiah dan CD yg Incik Hati bgi.. Syg sgt wakk CD 2 tak blh main.. Teringin nk tgk isi kandungan CD 2.. :'(



'Alaaaa, malulaaaa.. :D'



<3



The Gifts with CD.. :)



HOLLAND
Hope Our Love Lasts and Never Dies

P/S : Sorry sgt wak untuk mlm tadi.. Baru terjaga dari tidur terus jdi mcm 2.. Sorryyyyy yeeee.... :')

Monday, 19 March 2012

1st year! :)

Assalamualaikum w.b.t.

Rasenye hari ni cerah je.. xmendung, hujan, apetah lagi guruh.. Tapi knp la aku je yg rse mcm disirami hujan sentiasa? :'( Pejam celik pejam celik, dah masuk setahun dah aku together-gether dgn Incik Hati.. Walaupun mcm 2, setiap hubungan 2 takkan pernah lari dri masalah kn? Samela mcm kitorg.. Ade hari 2 happy je.. Ade hari 2 moody je.. Ade kdg2 hari 2 bila dah meletup, senyap je 2 2.. Wlupun mcm 2, sy tawu rase sayang 2 tak pernah berubah.. Masih utuh dlm hati.. Malahan semakin bertambah kn? Tak perlu pun nk bandingkan hubungan kitorg dgn org lain sbb aku tahu ape yang kitorg ade ni, tak mungkin org lain ade.. Dan yg paling penting, si DIA yg di atas sana pasti dah menyediakan yang lebih baik buat kami berdua.. ^.^ Jauh mcm mne pn kita, jgn pernah sekali mengalah wak.. Sy gembira dpt mengenali awk, berada disisi awk disaat awk memerlukan.. Sy harap cerita cinta kita berakhir dgn *HAPPILY EVER AFTER. :)*

P/S: I LOVE YOU... :')

Wednesday, 14 March 2012

Entry pertama untuk bulan March. :D

Assalamualaikum w.b.t.

Pejam celik pejam celik tawu2 je dah masuk bulan 3.. Bkn minggu pertama bln 3 okay, dah nk msuk penghujung minggu ke2 bln 3 dah ni.. Next month, dah bulan 4.. Hujung bulan final exam.. Sekejap sgtsgt UOLLLSSSS... :'( Tataw la sem ni mampu ke x.. Serious sem ni sgt padat.. Emosi byk terganggu dek assignment dan subjek yg dtg sekali menggunung.. Belom tmbh lgi dgn program yg ade..

Tapi bgi org yg nk berjaya, takkan ade 1 keluhan pun yang lahir sbbnye bende tu sume kn merupakan dugaan dan cabaran sebelum kita mencapai apa yang kita ingini.. Betul xkwn2? hehe.. :)

P/S: Nak balik lerrr 24/3 ni.. :(

Sunday, 26 February 2012

Yuna - Terukir Di Bintang. :)



P/S: Okay kwn2, terasa best plk bile dgar lagu ni mse tgk cerekarama tdi.. Teringin plk nk mengepos video ni kt blog.. Especially utk Incik Hati tersayang, ini untuk awk ye.. ye ye ye.. ;) Serta mydear roommate, NURLYANNA KAMALUDIN.. *part korus dan selepasnye 2 anggap mcm pakwe awk yg nyanyikn ke awk ye yana ye.. kang klu aku yg nyanyikn ke ko, ate pelik beno je bunyinye.. hihi.. ;pp Semoga terhibur.. LAYAN~

<3

Thursday, 23 February 2012

Cerita malam Jumaat.. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Wahhhhh, blog ni dah tak serupa blog dah rsenye.. Punyelah lame xupdate.. Bkn sengaja tanak update blog ni tapi belum ade topik menarik yg nk diceritakan.. Dan kemungkinan besar untuk tempoh trdekat ni tiada update baru.. huuuuuu, idea hilang entah kemane entah.. :(

P/S: Kpd mmbe2 KPTM Bangi yang mengenali diri sy yg kerdil ini, sy ingin mengucapkan selamat berjaya kpd anda semua ye untuk final exam yg akn dtg.. Semoga korang berjaya dgn cemerlang.. Rindu korg sgtsgt.. :)

Wednesday, 15 February 2012

Entry pertama untuk bulan Februari. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Fuhhhhhhhhhhhhhh.. Panjang sikit tiupnye sbb lame sgt dah tak update blog nih.. Haiihhhh, bkn ape almaklumlah bizi bebenor kn.. (sgt alasan kn bella kn.. :D) Tapi siyes agak busy bln ni.. Assignment bkn main melambak sekali dpt.. Dicampur plk dgn projek mini, kuiz serta test.. Asal mlm je gegaru kepala yg xberapa nk gtl memikirkn mcm mne nk siapkn mende2 ni sume.. (bertambah kerutlah dahiku lps ni.. hehe.. ;pp)

Okayy, utk entry kali ni takde ape yg menarik sgt pn.. Tpi, aku hepy sgtsgtsgt dgn Incik Hati.. Makin berbunga-bunga hati I Uoollzzzz.. ekekeke~

P/S: Tak sabornye nk tempoh mid sem break ni.. Kite dindu awk sesangat mangat awak.. A'ahh la awak Incik Hati.. ;)

Wednesday, 25 January 2012

Wonderful Days with Beloved Boyfie~ :D

Assalamualaikum w.b.t.

Halluuu luuu luuuu sume.. Bpe ari da tak update blog ni.. Bkn mls nk update tpi tak sempat nk on9 dan update.. *Ecehhh, nmpk sgt ayat kaber baikkk punyerrr.. ekekeke.. :D* Okay, last week kn cuti smpi ari selasa semalam.. Alkonpomlah balik rumah kn? Dah balik 2, seharusnye bersua Incik Hati.. Waaahhh, siyes rindu gle kt awak si montel.. Wlupun die dah putun rambut ala2 nerd, tapi awk sgt comel! ;) 1st day kitorg jmpe, p jln2 TS.. Mencari kelengkapan akulah semestinya kn.. hehe.. Cian iye yeee.. Blm jmpe ape yg iye nkkk.. Tape2, cuti akn dtg nnti kite p survey tmpt lain plk okay syg? :) 2nd day kitorg jmpe bermotifkan Voucher, Tutti Frutti dan Pizza semata-mata.. haha.. Takdelah semata-mata sgt.. Cuti kn ade byk hari.. Klu amek 2 hari jmpe dgn Incik Hati ni pn, tak cukup jgk rsenye.. huhu.. Seronok sgt dating kali ni.. Maunye xseronok, selama ni setiap minggu msti jmpe sekali.. Klu x, yg disini muncungnye panjang berjela.. haha.. ececehh.. :D Next 2 weeks kite jmpe lgi ye si montel? ^.^

P/S: Ayat ade sikit telaburr punye.. Sorryy haaaaa.. ;pp

Friday, 20 January 2012

Cerita pagi Jumaat. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Pagi ni rase sejuk dan damai je.. Sebelum memulakan operasi me'nyetel'kan tutorial, ass, dan mini project yg diberi, ape kate kite layan dlu lagu sweet ni.. Jatuh hati sudah dkt lagu ni.. ;)



Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah
Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati

Lagu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggal ku sendiri
Jangan tinggal kan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita..

P/S: Okay, sehari lagi.. <3

Sunday, 15 January 2012

Sepanjang minggu lepas~

Assalamualaikum w.b.t.

Pejam celik pejam celik, dah masuk 3 minggu dah aku kt cni.. Rse mcm percaye jeeee.. hahaha.. ;) Okay, skrg ni msenye nk update psl ape yg jdi minggu ni.. 2 kuiz berturut-turut minggu ni, 2 assignment submit lepas raye cina, 1 mini projek yg mmrlukan keringat dikerah habis-habisan.. Wahhhhh, bergaya benor menaipnye ye Bella.. huhu.. Tak kisahlah, tggl 2 sem ni je pn nk struggle gle2.. Lepas ni, kurang dah.. :D Selama 3minggu ni jgk la rse rindu kt Incik Hati bertambah-tambah.. Tak pernahnye kurang.. Biarpn setiap hari dok gayut memanjang smpi trlelap, tapi tetap rindu.. hehe.. Yang paling seronok 2, mama dgn abah byk bgi support kt ktorg pnye relationship.. Suke sgt! Lagilah bertambah berkobar-kobar nk study 2 kn.. hehe.. ;pp

Satu pesanan yg awk kne igt syg, jgn sng terpengaruh dgn ape yg org ckp.. Tamo hati sayor sgt taw.. Next week, kite jmpe okay? Love love love YOU! Tutti Frutti 1.. hehehe.. ;)

Wednesday, 11 January 2012

Untitled Part 6

Assalamualaikum w.b.t.

Haiiiiiii... Erm, ari ni tataw nk cte ape.. Tapi rse mcm kekuatan diri 2 takde.. Lemah sgt.. Nk buat ape pn tak terdaya.. Klu terigt je, meleleh la air mata ni.. Knp aku je yg mcm ni? Tlgla perasaan.. Pergi jauh-jauh.. I need my own space too.. Dlm sejarah hari ni aku tgglkn fon sbb klu dok dkt dgn fon nnti jari ni gatal sgt nk dail nombor.. Chuuuiiii, bsk2 la smbung pk Nabilah.. 2 hari berturut-turut ade kuiz ni.. Moga-moga la melekat sume yg aku bce.. :'(

Tata~

Tuesday, 10 January 2012

Cerita petang Selasa. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Hai korg2 sume.. Bpe ari da xbuat entry baru.. Lately ni, dah mula sibuk dgn ass, tutorial, mini project, annual report dan sbginye la.. Mls nk cte kt FB kn kang org cop kite ape plk.. Mcmla kite sorg je yg rumit belajar kn? hahaha.. ;pp Semalam genap seminggu tak jumpe Incik Hati kite.. Dindu sesangat kt awk montel! Awk dindu xsme mcm kite dindu awk? Erm.. Mcm2 jdi spnjg minggu lepas.. Tapi aku bersyukur yang teramat sgt sbb dpt seorang kekasih hati yang sgt memahami.. Makin hari makin rindu syg.. Rindu gle! :')



P/S: Uwaaaaa, nk jmpe nk jmpe! :'(

Thursday, 5 January 2012

Pagi yang Suam-suam Kuku~ ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Haiii hai haiii sume! Hari ni Entry bkn main awl lgi msukkan? Haaaa, sbbye adalah sylah org yg pling awl sekali bgn dlm rumah ni.. Ecehhhh, ni nye la bru 1st time jdi org yg 1st.. esok, lusa, tulat kang jdila org yg ketiga ke terakhir bgn.. hahaha.. :) Bgn je tdi, terus p gosok bju sbb mlm tdi xsmpat nk mnggosok kn.. Acah2 mlm tdi byk sgt kjenye.. :D Siap je mnggosok, terus sapu smph, kemas kn tong sampah besar blkg uma ni, dan tak berapa sbginye.. hehe.. Yang pling seronok skali tgk, dapur uma ni dah xtrkumpul byk smpah.. Sejuk je prmndngn mata ni.. ;pp

Okay2, nnti mlm ke, bsk pgi smbung dgn entry lain plk eh.. Sat g ad klas ni.. Kang lewat, kena dok blkg.. Takboleh takboleh.. huhu.. ;pp Tata~

P/S: If I know what love is, it is because of you by Herman Hesse

Wednesday, 4 January 2012

Roommate~

Yana..... Cepatlah sembuh yea... Cepatla balik sini.. Aku takde mmbe nk borak mlm2.. Mknla ubat.. Ckp dgn doktor ko nk blk awl sbb nk teman aku kt cni.. :'(

Tuesday, 3 January 2012

Cerita malam Selasa. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Haiiii sume!! Lamenye xberceloteh dlm blog ni.. Rindu plk rsenye nk menulis pnjg.. :D Smlm smpi je uma sewa terus mengemas-ngemas dgn roommate sbb kitorg nk pindah rumah baru.. Wahhh, mcm rumah sendri aje ceritenye yeee.. ;pp Rumah sewa jgk tpi kali ni biliknya lagi besar ckit dri uma sblmnye.. Aku agk puas hati dgn condition rumah ni.. Tapi sakit die time tgah hujung bulan 2 nnti la.. ekekeke~ Selain dari entry ni, aku pn nk cerita psl roommate baru yg xberapa nk baru aku ni.. Baru ptg tdi die msg aku bgitau die kne tahan wad.. Maybe dlm 3-4 hari lagi bru blh keluar.. Uwaaaaa~ Cepat2la sembuh yanggg.. Sy kesunyian, ketakutan dan bermcm2 'an' lagi dihujungnya.. Sume da siap da, tinggal ko nk masuk je lgi.. huhu.. ;)

Nnti lepas yana dtg, aku mesti rindu kt Incik Hati plk.. hahaha.. Menjadi kemestian rindukan si montel 2.. Dlm sehari 2 klu xteringat xsah.. hehe.. ;) Padahal bru jmpe 2.. Takpe2, minggu dpn kena balik.. 2minggu xjumpa mcm 2tahun xjmpe.. hahahaha..

Mama, Abah.. Ila kat sini baik2 je.. Rumah ni pon best.. Kt dpn 2 luas.. Nnti2 klu abah dtg, bolehla brkmpung kt uma ni plk taw.. ;pp Doakan Ila dipermudahkan segala urusan kt cni ye.. Amin.. :')

P/S: Sy suka mereka yg mmbaca blog sy.. TAPI, sy sgt tak suka mereka yg memperlekehkan entry2 sy.. Klu xsuka xpe.. Tpi biarlah bende 2 menjadi rahsia hati si pembaca.. Okay? TATA~ ;)