CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 31 October 2011

Final Report Part 1.

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah.. Berkat idea akk2 yg berpraktikal sesme dgn aku, dpt jgk aku tetapkan tajuk2 yg bakal menghiasi report aku 2.. Klu x, mmg xjln la smpi ble2.. Syg korg kak! Lgi 3minggu kita nk abes da.. Mesti kita rindu kt korg.. Jgn lupakan adik 'putih klorok' ko ni taw kak ekin.. ;) Tajuk da ade, skrg ni mmg mse utk kerah keringat je.. Hopefully, everything goes well.. InsyaAllah, Amin. :)

P/S: Utk awk Incik Hati, TIAP HARI RINDU! hehe.. ;pp

Sunday, 30 October 2011

Especially For You, Mr.HEART.

Assalamualaikum w.b.t.

Wlupun skjp pertemuan kita hari ni tapi sy puas.. Sbb sy dpt kongsikn semua rse dgn awk.. Sy tawu sy ni seorang yg sgt rumit dan berperangai kebudak-budakkan.. Tapi 2 semua sbb sy nk kn perhatian yang lebih dri awk.. Mengada-ngada kn? :) Awk.. Awk kne tawu lepas ni kite kne jauh-jauh.. Entah bpe minggu sekali sy blh jmpe awk.. Xpun, bpe bulan sekali.. Menipulah sy klu sy lgsg tak rse sedih.. Tapi sy kne kuat.. Sy kne blaja untuk berjauhan dgn awk.. Sme mcm mne sy blaja berjauhan dgn keluarga sy.. Awk, mungkin awk pernah terkecil hati dgn tingkah laku sy, sy minta maaf.. Mungkin awk pernah terasa dengan tutur kata yg pernah keluar dari bibir sy, sy minta maaf.. Bersama dgn awk disaat susah dan senang adalah perkara yang terindah dalam diri saya.. Dan sy harap awk akn kekal bersama sy sehingga ke akhir hayat.. Terima kasih utk segalanya sayang.. I <3 YOU! :')

Satu pesanan sy untuk awk, awk kena kuat dgn ape skali dugaan yg dtg.. Wlupun dugaan 2 dtg dri org yg sgt rapat dgn kita suatu ketika dulu.. Awk kena KUAT ye.. Sy yakin awk boleh buat.. Tiada ape yg mmpu sy berikan selain kepercayaan sy terhadap awk di saat kita berjauhan akn dtg nnti.. :)

Saturday, 29 October 2011

Untitled Part 5

Assalamualaikum w.b.t.

Separuh dari hati sy sgt merindui diri anda.. Ye, anda Mohd Shah Aidil.. Sy harap sy boleh menghadapi saat-saat ini dengan tabah dan sabar.. :') *Berusaha ye Nabilah!*

Friday, 28 October 2011

Kawan.

Assalamualaikum w.b.t.

Entry kali ni aku msukkn awl ckit sbb aku berminat dgn comment si pulan bersame si pulan ni.. Aku bkn nk ngumpat ke ape la.. Siapa yg terasa di saat die bce entry ni bagusla.. Untuk pembuka kata hari ni, dari hujung rambut sampai hujung kaki aku mntak maaf klu ade mmbe2 yg terasa dgn sikap aku start aku praktikal bulan 7 lpas.. Aku bkn bersikap sombong tapi pade aku bile jauh 2 klu sesekali berborak mmg syokk.. Dan bukan niat aku sengaja taknak bertegur sapa dgn korg.. Yang 2 aku mmg ngaku slh aku.. Antara sbb die aku taktawu nk borak topik ape selain 'weyh, report korg cm ne?, dah start buat report ke?, ade contoh report x?'.. Kang klu ari2 aku tny mcm 2, rimas kan? So, itu ade lah punca pertama.. Yang kedua, waktu korg dan aku on9 aku rse jrg nk dpt sme.. Kjp aku on, korg off.. Kang korang on, aku off plk.. Tapi ape pon alasan aku, aku tetap nk mnx maaf la.. Terpulanglah pada anggapan korg masing-masing.. Ade yg boleh terima, okayla.. Yang tak boleh terima 2, aku tataw la nk ckp ape.. Kehendak orang ni aku tak mampu nk turuti.. Kepada Mrs.A dan Ms.L, entry ni sme skali bukan anda ye.. Sekurang-kurangya anda menegur saya secara terus terang tatkala saya tidak sedar akan kesulitan yg dilakukan.. Thanks babes! :)


Untuk mmbe2 kt Bangi especially, korg yg paling aku rindu .. Bpe byk kali aku ckp nk dtg sne tpi xdtg2 jgk.. Sorry babes.. Seriously mmg aku nk dtg tmpt korg tpi mse 2 sgt mencemburui.. InsyaAllah, 1 hari nnti kita pasti bertemu jua.. Mane tawu time korg grade ke kan.. hehe.. Korg last sem kn taun dpn? Jelesnye... huhu.. ;) Buat yg terbaik utk sem dpn okay!

P/S: Dan akhir kata dari saya, kepada mmbe2 yg terasa dgn entry aku kali ni aku mmg mnx maaf sgt2.. Klu blh mmg aku mls nk kesah dgn ape yg aku bce 2 tpi hati aku ni meronta-ronta nk taip blog.. Sorry~

Thursday, 27 October 2011

Untitled Part 4

Assalamualaikum w.b.t.

Tiada yang menarik utk entry kali ni cuma nk kongsi hari ni tekak aku sakit sgt.. Nk telan tak boleh, batuk sakit, kepale berdenyut-denyut.. Tak boleh la nk ckp aku benci dgn sakit-sakit ni sbb ade sbb kenapa DIA bagi aku sakit ni.. Redha dan tetap bersyukur kerana walupun aku sakit aku masih boleh bernafas dan menjalani kehidupan seperti sedia kala.. Cuma 1 yang aku pinta, engkau tabahkanlah hati ku disaat aku menjalani semua dugaanMU.. AMIN. :')

P/S: Bersyukurlah dengan apa yang kau ade Nabilah.. Jgn bandingkan diri kau dgn org lain sbb ape yg kau dpt xsme dgn ap yg orang lain dpt.. Be Positive!

Tuesday, 25 October 2011

G.H Bersama My Puff 'AIDIL' ;)

Assalamualaikum w.b.t.

Aku rase excited sgt untuk entry hari ni.. Siap seng seng lengan baju lagi menaip entry ni.. haha.. Korg mesti tertanya-tanya ape kebendanye la G.H 2 kan? Gelung Halus? Tetttttt, SALAH! hahaha.. *Ape kebendalah gelung halus ko ni bella.. LAWAK SANGAT! ;pp* Genting Highland lah korg.. Kali ni betul-betul terasa mcm pergi bercuti.. Wlupon setakat G.H 2 je, tapi pada terasa mcm pergi bercuti dkt London taw.. Kemain sejuk lagi kt sne.. Smpi bercakap pon keluor kepol kepol asap.. hehe.. ;) Kitorg gerak dlm pkul 11 mcm 2 sbb masing-masing bru terpk nk p G.H 2.. Klu x, pgi Bukit Cahaya je ari sabtu 2.. Pujuk punya pujuk, dptlah melancong ke sana.. huhu.. Aku dgn Incik Hati decide nk p sane naik bas je.. Sng.. Pergi ade yg nganto, balik ade yang ngambik.. hahaha.. Kitorg smpi sne lebih kurang 60 minit lepas pkul 11.. Haaaaa, mksudnye, pkul 12 tgah hari kitorg dah smpi da.. Aku igtkn jln nk p G.H ni tadelah liku-liku sgt mcm jln nk p Cameron Highland.. Tapi lebih kurang sme je jlnnye.. Siyes aku tak suka sgt jln die.. Punyelah mood aku happy gle mse dlm bas sblm melalui jln 2.. Masuk je jln yg berliku-liku 2, kepala naik pening dah.. 2 yg mood lari 2.. Grrrrrr! Tapi smpi je kt atas 2, rasenye aku sorg je kot yg paling happy.. hahaha.. Happy lah sbb akhirnya aku dpt jgk naik ats 2 dgn si 'puff puff' ni.. hehe.. ;pp

Confirm lah pegi sne sbb nk masuk Taman Tema die kan.. Nk pergi ke Taman Tema 2 plk, kitorg kena naik Cable Car.. Naik-naik je, baru gerak sikit aku dah kaku dah.. Sebelum naik tadi bukan main gebang lagi berkata-kata mcm berani benor je bunyiknye.. hahahaha.. *Padan jgk dgn muka ko bella.. ;pp* Punyalah gayat naik bende 2.. Mau xgayat, mse bnde 2 berjalan boleh nmpk kot bwh 2.. Tinggi glerrr kite cakap.. Tapi dlm gayat-gayat 2, confirm lah kne amek gmbar dgn Mr.Puff kn.. ;)



Tgk.. Mr.Puff yg sgt kurang kegayatannye siap boleh berdiri lagi snap gmbar.. huhu.. :)



Nmpk kn pucat lesi muka aku 2.. hua hua hua.. ;pp

Dlm lebih kurang 30-45 minit mcm 2 kitorg pun smpi lah atas 2.. Baru sampai kt ats 2 taw, belum sampai ke Taman Temanye lagi.. Terasa mcm jauh sgt mse nk ke Taman Tema 2.. Jln pny jln pny jln xsmpi2.. Mungkin sbb mse brjln-jln 2 kitorg asek snap-snap gmba je kot.. 2 yg terasa lame 2.. ;)



Nampak x gabus kat blkg Mr.Puff 2? Ade mcm kt London ckit lah.. hehe.. ;)



^.^

Berjalan lebih kurang 30minit, kitorg pon smpi la kt Taman Tema 2.. Sesampai je aku tgk permainan die, perggghhhhh menyeramkan ade meloyakan ade, mengerikan pun iye jgk.. hahaha.. Cian sgt kt Mr.Puff.. Byk game yg die main sendiri.. Tapi untungnye Si 'Puff Puff' ni, asal die naik je mainan aku snap gmbar.. Asal naik game je, aku snap gmbar.. huhu.. Yg penting, awak dpt naik semua mainan yg mencabar 2 yang.. hehe.. :)

Mula-mula sampai, kitorg tgk replika mcm mne coklat dibuat.. Name coklat 2 BERYL'S xsilap aku.. Coklatnye mmg sdp.. Tak manis sgt.. SUKA! ;) Sbnrnye, die nak naik mainan yg mcm buaian pusing 360 darjah 2.. Tapi aku taknak.. Keluar je dri tempatbuat coklat 2, buaian 2 dah tutup da sbb hari nk hujan.. Punyala stress gle muka die.. Yg mmbuatkan Mr.Puff ni lgi stress sbnrnye aku la.. haha.. Sbb byk mainan yg aku taknak main.. Tapi lepas kne mukadimah, terus follow je die main sume permainan.. huhu.. ;pp
Nk cerita byk2 pon aku tawu korg msti letih kn? Jadi, aku gantikan entry aku yg kali ni dgn gmbo2 kt bwh ni.. Semoga tersenyum ye.. *Terutama skali Encik Shah Aidil.. :)*



Depan pintu Taman Tema. :)



Tgk Mr.Puff happy gle naik cawan pusing 2.. hehe.. ;)



Khusyu' sgt ber Go Kart ye Mr.Puff.. :)



Go Kart lagi bersama Mr.Puff.. :)

Yang kt Go Kart ni mmg aku nk naik.. Tapi time 2 orangnye ramai sgt yg menunggu.. Jadi terpaksalah dibatalkan rancangan aku nk naik kereta 2.. hehe.. Selesai je ber Go Kart, kitorg pergi tmpt ni plk.. Tapi yg ni, Mr.Puff je naik sbb mainannye tinggi sgt.. Blh tertinggal jantung aku kt atas klu naik.. ;)



Tgk Mr.Puff kt sebelah kanan skali, punyalah relax muka.. hehe.. Cayalah yang! ;pp

Lepas naik benda ni, kitorg naik roller coaster.. Sygnye, gmbar tak blh snap.. Sbb roller coaster berpusing-pusing landasannye.. Dari awl roller coaster 2 bergerak smpi la dh nk smpi ke garisan penamat aku menjerit sambil tutup mata.. Takot punye psl.. hahaha.. Padahal naiknye xsmpi 2minit pon.. ;pp Kebanyakan mainan yg aku main, mmg aku naik je aku tutup mate.. Dlm2 pejam mata 2, mmg beristighfar jela.. Takut gler pnye psl.. huhu..



Haaaa, yg mse ni gmbar kitorg kt ats boat nk g tgk Dinasour... Kelakar sgt sbb kite akn masuk 1 tempat yg tak berapa nk gelap dan cuma cahaya serta bunyi dinasour 2 je yg ade.. Klu ade budak kecik, okay la nk pgi tmpt ni.. Sbb byk knowledge yg kte akn tawu ble masuk tmpt ni.. :)



Mr.Puff bersama bas yg bakal bergerak ke LONDON dlm mse 15minit lagi.. hehe.. ;pp



Ade ciri-ciri mcm nk menyelamatkan manusia x? hehe.. Haaaaa, game ni je yg aku igt name die.. FLYING COASTER.. Game ni pon aku tak naik jgk sbb gayat sgt.. Siyes aku xblh masuk dgn game yg byk pusing-pusing ni.. haha.. Sorry ye syg awk terpaksa naik sorang-sorang lagi skali.. :)



Akhiryna, dpt jgk Mr.Puff naik buaian pusing ni.. hehe.. :)



Sorry lagi skali syg sbb sy tak naik skali bersama awk.. huhu.. ;)

Jadi, kepada korg-korg yg tak pernah naik lgi G.H ni dan suke kn mainan yg mempunyai daya ketahanan yg tinggi, bolehla try pergi sini.. Siyes tak rugi klu korg amek pakej Go Genting naik bas.. Sorry ye klu ayat ade sikit pening.. Tapi aku yakin korg mesti faham punya.. hehe.. ;)

P/S: Dan kepada saudari Mohd Shah Aidil, Terima Kasih Cinta untuk segalanya.. I Love you So Much B! :')

Friday, 14 October 2011

Untitled Part 3

Assalamualaikum w.b.t.

Selamat sejahtera kepada semua warga blogger ye.. ececehh.. hehe.. Hari ni mood sy mcm da okay ckit.. Ble dpt jmpe Encik CINTA tadi, kuranglah jugak rase gundah gulana 2.. Seminggu ni merupakan minggu yang sgt sukar aku lalui.. Mcm2 roadblock yg ade.. Karang yg ni dah okay, tup tup yg 2 plk problem.. Yg 2 da okay, yang ni plak mslhnye.. Parah parah.. Stress sgt pon tak boleh jugak.. Happy sgt pon mslh jgk.. Jadi, dlm suka ade duka.. hahhhh, gitulah ceriternye.. hehe.. ;pp Hari ni jumpe kjp sgt.. Tgk muvie tableyh, jln2 lme2 pon tableyh.. Jadi kitorg mkn satay ngn otak-otak smbil bual-bual mesraaaaa gitu.. :D

Kepada Mr.moody milik Encik CINTA, dah dah la 2 kcu Si Pencuri Hati sy 2 ye.. Lain kali lah plk singgah.. Kesian kt die taw.. Bkn die je kne effectnye.. Dgn aku aku ni skali kne tempiasnye.. Klu boleh dtg setaun skali je la.. Mcm dtg raye 2.. huhu.. ;)

P/S : Mohd Shah Aidil, mungkin ape yg sy berikan xvogue mcm LEE COOPER, xsebranded mcm PUMA, xseglamour SAMSUNG GALAXY MINI. Tapi 1 perkara yang awak perlu tahu, sy ikhlas menyayangi awak... Tak dpt sy gambarkan melalui perkataan mahupun perbuatan.. Dan yang paling penting, benda ni takde dlm sifat 'vogue, branded dan glamour' 2.. :')
Semoga hubungan yang dibina kekal sehingga nafas yang terakhir. *Mahapp ye kwn2 sume. Sy menaip berdasarkan ape yg terlintas dlm pemikiran sy. Justeru itu, ayatnye ade menunjukkan unsur-unsur jiwang dan leleh.. ekeke.. ;pp*

Thursday, 13 October 2011

Untitled Part 2

Assalamualaikum w.b.t.

Ehhh, korang korang.. Entry ni aku buat utk menggambarkan situasi dan perasaan aku hari ni taw.. Klu korg bace, kite nak ucapkan terima kasih.. Klu tanak bace pun, tapela.. kite paham.. *Ber'kite kite' plk aku ni.. haha.. xokay sangatsss.. ;)* Aku rase hari ni okay je.. Panas sgt pun idak, sejuk sgt pun idak jugee.. Suam-suam kuku je.. Kan baik 2 cuacanye? Kan Kan Kan? Sebaik 'mood' ku lah 2.. hehe.. ;) Ari ni aku still lagi drive p tempat keje.. Sejak 3 4 hari ni drive p tempat kje aku rase okay lah plk.. Tapinye, aku hanya boleh drive time kete 'free' je.. BERMAKSUD : DI SAAT OWNER KETE 2 IAITU MAMA KUH xdrive p tmpt kje die.. huaaaaa, gian balik lah aku nk bwk kete lgi.. haha.. Haaaa, tu lahh.. Dlu org bgi bwk dok p tebalik kan.. Kan taleyh bwk dah.. :D So.. aku sbrnye tanak cte yg ni pun.. Aku ade bnde lain yg lagi seronok utk dikongsi.. :) Smpi je kt parking lot B, aku pon parking lah kan.. Takkan nak bio je dok tengah jln tuh.. huhu.. Lps parking je, terus amek fon cal Mr.LOVE sbb ari ni smpinye awl.. Seronok klu ckp time masing-masing 'In A Good Mood' Siyes suke! hehe.. Motif sbnrnye, aku ni perangai masih lagi ade kebudak-budakan 2.. Bukan ape, kite kan gegurl.. Mmg sifatnye mcm 2 dari azali.. Klu bercakap 2 kne yg okay je.. Pantang ade slh.. Careless ckit je siap r.. Nnti yg si pakwe konpom kne bebel punye.. ekeke.. ;) Kepada gegurl gegurl sume termasuk aku, kite mmg boleh ade sikap kebudak-budakan 2 tapi jgn lebih2 sgt.. *Aku nasihat ni pun bagi diri aku jugak ni.. hehe.. :D* Dan kepada si pakwe kepada gegurl yg dicintai dan disayangi, sekali sekale mungkin gegurl anda buat mcm 2 sbb si pakwe dah kurang bgi perhatian.. Jadi, cuba wujudkan sikap 'GIVE & TAKE' ye..

P/S : Sory korg, ayat mungkin ade tungang langgang ckit.. ;) ENJOY~

Wednesday, 12 October 2011

Untitled Part 1

Assalamualaikum w.b.t.

Biarlah kebahagiaan yang dirasai kekal sehingga ke akhir hayat.. Meskipun sukar, bertahanlah sehingga kebahagiaan itu menjadi milikmu.. :')

Sunday, 2 October 2011

Birthday present from Beloved Boyfie a.k.a. Encik Shah Aidil. :)

Assalamualaikum w.b.t.

Syukur ke hadrat Ilahi, dgn izinNya aku masih boleh menaip entry pada hari ini. :) Jadi, entry kali ni tadelah se'special' mane bgi korg tapi ianya sgt sgt sgt SPECIAL bgi aku.. Perasaan gembira, sebak, bahagia semuanya berlumba-lumba dtg dlm diri aku ni haaa.. hehe.. ;pp Sebelum memulakan bicaraku pd entry kali ini, terlebih dahulu aku ingin ucapkan SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN bgi Incik HATIKU untuk hadiah yg anda berikan kepada saya ni..*ececeh.. mcm nk bgi speech la plk kn.. bkn ape, teruja sgt sgt ni.. ;)* I LOVE YOU SO MUCH MR.MOHD SHAH AIDIL MOHAMAD. Sgt tidak disangka kotak yg bakal diposkan pada hari esok merupakan pemberian dari dirinya kepadaku.. Alkisahnya mcm ni.. Dari mlm smlm lgi kitorg mmg da decide nk keluar bersama hari ni.. Mengikut perancangannya, aku nk g jln2 kt tasik S.Alam 2.. Bkn ape, sje2 je nk beriadah bersama tersayang kan.. Lme jgkla rsenye xkeluar sme2 mcm hari ni.. Tapi disebabkan hari ni hujan, terpaksa di'cancel' dong rncgn nk jln2 kt tasik 2..*ala-ala mcm dlm sinetron ptg2 la plk gayenye yeh.. hehe.. :D* Dlm pkul 5 mcm 2 kitorg gerak ke KP(Klang Parade).. Cadangnya nk melalak.. Tapi terpaksa di'delay'kn waktunya sbb ramai beno org yg p melalak ari ni.. Gaji bru masuk kn Isnin hari 2.. huhu.. :) So, kitorg p la mkn kt Big Apple.. Alaaa, donut yg ade mcm2 rase 2.. Bukan donut yg 3 singgit 2 tau.. hehe.. Mkn punye mkn punye mkn, dipendekkan cite abes melalak blk la rumah kan.. Incik Hati ni dah set time da sbnrnye.. hehe.. Balik tak boleh lmbt oh, bsk sudah start kelije semula.. haha.. Sebelum p tdi Incik Hati ni ade soh aku simpan kotak taw.. Kotak 2 siap berbungkus dgn plastik 1st Lady mcm ni.. ^.^



Siyesly aku pecaye yg kotak 2 untuk kawan die.. Mmg xterpk nk bukak.. Tapi disebabkan Incik Hatiku ni mntx kotak 2 dibungkuskan dgn kertas putih dan dihantar kpd kwn die esok, makanya aku pn bkk la plastik bag 2.. Tup tup.. SURPRISEEEEEE! :D





Sgt tidak ku sangka dan ku duga, kotak 2 sebenarnya untuk aku.. Suke gile aku mse tgk name yg tertera kt kad ats kotak 2.. Tapi geram ckit sbb name 2 ade 'H' la hujungya syg.. hehe.. lain kali jgn lupe boh 'H' taw kt hujung name saya 2.. ;) Keterujaan aku ni belum habis lagi bile dok tgk isi kandungan dlm kotak 2 plk..





Dlm dok punggah-punggah hadiah 2, aku ternmpak ade sampul surat putih.. Bertambah-tambah teruja aku bile bce isi kandungan surat 2.. :)



Dan gambar yg dimaksudkan oleh Incik Hatiku adalah gambar ni... ^.^



Rase bahagia sgt sgt syg.. Makin berbunga-bunga hati saya pada awak taw.. Mcm iklan Fair&Lovely 2 'TIAP HARI SAYANG..' huhu.. Tujuan aku tunjuk gambo2 ni bkn sbb jakun ke batak ke eh, sbb aku sgt sgt menghargai pemberian Incik Hati aku ni.. Slh satu care aku mengekspresikannye adalah dgn care ni.. Lagipun blog ni owner die NABILAH RUSLAN jadi takde mslh rsenye.. kn kn kn? hehe.. ;pp

P/S: Buat Encik Shah Aidil Mohamad, entry ini khas utk awk sbg tanda TERIMA KASIH sy terhadap awk.. Tak terbalas syg dgn ape yg awk berikan kepada sy.. Termasuk syg yg hadir pada awk untuk sy.. Sy sgt sygkn awak! :') *nangis kegembiraan..*