CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 8 February 2013

New mission

Assalamualaikum w.b.t.

Wahhhhh, rindunye nk mengupdate dkt blog ni. Byk sbnrnye cte yg aku nk buat tpi mse itu teramatlah mencemburui. Hahaha, tpi blk sempat je melayan RM dlu, bru la msuk tidur. :) Rsenye mcm bru je masuk bulan 2, tpi dah nk smpi raye cina dah. Gong Xi Fa Chai ye kpd sume kengkawan cina.

Selasa bru ni aku ade pgi 1 interview dkt Klg. Tmpt ni siyes dkt sgt dgn rumah aku. Syarikat tu biarlah rahsia. Hny mereka yg terdekat shj yg mengetahuinya. Huhu. So, wktu interview 2 bos ni mcm nk amek kje, mcm tanak amek kje pn ade. Dan, persoalan ni terjawab jgk hari ni. Next month bru msuk. Waktu tak dpt lgi kje ni aku beria nk sbb kje ni dkt dgn rumah. Aku tak perlu nk travel jauh sgt. Then ble dah tau dpt, tbe2 rse mcm mmpu ke aku bkrja kt sne sdgkn persekitaran aku kt tmpt kje yg skrg ni so cool. Knp cool? Sbb officemate2 aku yg senior kt cni sgtlah tak kedekut ilmu. Sibuk mcm mne pn diorg dgn rentas ke, priority ke atau urgent, msti diorg akn jwb sume soalan yg aku tny. Lgi2, buddy aku yg dri 1st day aku masuk smpilah skrg tak pernah jemu jwb soalan yg aku tnye. Thanks a lot to her. Nnti kte blnje akk mkn eh. ;) Tpi disebabkan beberapa kekangan yg tidak mmpu utk dielak, aku terpaksa terima job ni. 1st skali aku kesian sgt dkt abah sbb die slalu kne balik kje lmbt. Gara2 tggu aku blk kje. 2nd thing, aku sgt2 pnt travel jauh ni. Lgi2 waktu blk. Kdg2 tuu berdiri smpila kt stesyen S.Alam.

Kata putus telah diambil. Khamis dpn surat resign akn smpi ke tgn Encik Ted a.k.a supervisor. Hahahaha. Aku xtau knp org pggil die encik ted. Maybe sbb pengaruh cerita A&H kot. :D Will miss Cik Ayumi Nabilla bkn Ayumi Hamasaki taw. Hehe, masuk2 je org slalu ckp name die mcm name jepun. Tpi ade sjrh sbnrnye kt name die tuu. Die ni lah mmbe aku yg slalu tggu aku kt LRT KL Sentral. Wlupn lmbt seminit die msti tggu aku. Such a nice and best officemate.

Okaylah, nnti2 smbung berceloteh. Tata~

P/S: Bohati sgt2 sweet mlm ni. Punyalah die nk knekan kite tpi die yg trkena. Tpi seronok sbnrnye ble kdg2 tuu gurau2. Brulah makin hari makin syg. KATANYE... ;pp Bsk ade misi dgn bohati. Semoga setiap usaha tuu membuahkan hasil. InsyaAllah... Chaiyok syg!

No comments:

Post a Comment