CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 7 March 2013

Seminggu di SINI

Assalamualaikum w.b.t.

Lmenyela rse tak menaip di blog ni. Terasa rindu pulak nk menekan2 keyboard ni hahhh. Al maklumlah, skrg ni kje jarang dah pki PC. Sume jenis nk tulisan tangan yg cacing kerawit tuu je. Naik lenguh jugak la tgn ni dok menulis je. Blh dikatakan seharian memegang pen dan menulis. Apepun, dah itu kewajipan kita sbgi seorang pekerja kn? Tak boleh la nk merungut. Kerja kena ikhlas, baru lah terasa kenikmatan bekerja tu. :-p

Masuk hari esok, genaplah seminggu aku berada di tempat baru. Setakat ni, kerja sume takde masalah. Sumenye blh dikatakan kerja mampu buat. Ade le se dua yg kdg2 tuu aku rse knpelah department aku ni tak amek sorg laki utk buat kje2 berat. Contoh lerja berat tuu, mcm agkat file. Okay, maybe korg fikir 'hek eleh, fail je kot ape yg beratnye...' File tuu takkan berat klu ade sehelai 2 je kertas dlm tuu. Tpi die akn jdi berat bile ade sebelambakan kertas dlm tuu okay. 2 hari aku buat filing rse lenguh2 sendi. Dah bdn cenggini je. Senior department aku tuu pun perempuan jugak. Lagi kecik dari aku dan sme besar dgn aku. Dpt pulak jenis aku, tak suka buat kje byk2 kali. Selagi boleh aku agkt byk2 file tu. Sekali agkt file tuu rse mcm nk surrender dah pn ada. Hahaha, kononnye nk cepat siap dan taknak buat lagi. Padahal, setiap awl bulan dgn hujung bulan aku akn berdepan dgn situasi ni lagi. Redah aje la.... Selagi daya, akn ku turut kan jua. :D

So, pagi aku akn menghadap sebegitu byk file dan cheque. Ptg pulak, dtg lah sakit2 kepala lepas sengal2 bdn angkat file kn. Tpi, dlm byk2 benda aku paling suka buat kje yg petang ni. Knp? Sbb kerja yg aku buat ni merupakan subjek kegemaran aku waktu kt poli dulu. Hahaha. Bru2 lagi tak bape byk sgt. Seronok je rase buat. Tgk lah kang dah selalu ngadap, selalu sakit kepala, mau fedup jgk.

Papepun, setiap tempat kerja tuu ade kelebihan dan kekurangannya. Yang penting niat kita tuu. InsyaAllah, kita akn rasa seronok je buat kerja walaupun kne marah teruk. Heeeee. Aku pn ade pengalaman jugak psl kne marah ni kt tmpt skrg tpi tak rse mcm nk cerita lah. Hahaha, nnti2 lah sambung. :)

P/S: Ohh bohati... Sudikah kome membawa mike ke Fraser Hill? Waaahhhhh, gitu kn. Kerlassss sgt. Hahaha. Gurau je wakk... *kenyit mata* ;)

No comments:

Post a Comment